סטארט אפ אמריקאי בשם Zume מתיימר להפוך את אחד מהג'אנק פודים הפופולריים ביותר בעולם לזול וחכם הרבה יותר, בעזרתם של רובוטים כמובן
בדומה לעטיפה של קרמבואים, גם הכנת פיצות נחשבה עד לא מזמן לתהליך עדין ומסובך יחסית שאינו בשל לאוטומציה – אך כעת יתכן שהמציאות הזו משתנה, ורובוטים שמסייעים בתהליך הכנת המאכל המשמין והממכר הזה הם משהו שאמור להפוך אותם להמוניים ונגישים אפילו יותר מכל מה שחווינו עד כה.
זוהי המשנה של חברה אמריקאית צעירה בשם Zume, שיושבת בעמק הסיליקון בקליפורניה (כמובן) ומונהגת בידי בחור בשם אלכס גרדן, שעד לפני שנתיים שימש כמנהל של אחד מצוותי פיתוח המשחקים של Zynga.
בסרטון שעלה באתר bloomberg ניתן לראות את תהליך הייצור בלתי רגיל של הפיצריה החדשה – עובד אנושי שלוקח חתיכת בצק, משטח אותה במכונה ייעודית ומניח על פס הייצור, שם רובוט אחד משפריץ את הכמות הנכונה והמדוייקת של רוטב, ואילו רובוט אחר מבצע את המריחה שלו (בצורה 'כמעט מושלמת', כך שתרגיש כאילו אדם מיומן היה זה שביצע את המלאכה), משם שני עובדים בשר ודם דואגים לפיזור הגבינה והתוספות והנדרשות, והפיצה נשלחת בעזרת רובוט שלישי אל תנור אשר מבצע חלק מהאפייה של המוצר.
חלק נוסף מעניין לא פחות מגיע כאן, כשהפיצות המוכנות למחצה מוכנסות אל תוך משאית עם כחמישים תנורים אינדיווידואליים זעירים – וכך למעשה סיום תהליך הכנת המוצר מבוצע כשהוא כבר נמצא בדרכו אל הלקוח, ובכל מתקבל חם וטרי עוד יותר ממה שהתרגלנו.
מתי בישראל?
תהליך ההכנה של Zume הוא זול ואפקטיבי יותר מכל פיצריה אחרת כבר עתה, לדבריו של גרדן, אך החזון הכולל שלו הוא להכנת פיצות ללא מגע יד אדם כלל, כשרובוטים יהיו אחראים גם על פיזור הגבינה והתוספות – ואולי אף יהיו אלה שיסיעו את המשאית עד לבית הלקוח.
להסיע 50 פיצות ללקוחות במיקומים שונים וגם לוודא שכולם מקבלים את המאכל כשהוא מוכן בדיוק, ולא אפוי מדי או אפוי מעט מדי, עשויה להיות משימה לא פחות קשה מהאוטומציה עצמה – אבל באופן כללי הרעיון של Zume נשמע לנו הגיוני ואף מתבקש, ולא נופתע לגלות בעתיד הלא רחוק עוד ועוד יוזמות להשתלטות רובוטית גם על תחום המזון המהיר הזה, כפי שקורה כמעט בכל תחום אחר ברחבי הגלובוס. מה דעתכם? שתפו אותנו בתגובות.