מערכת שליטה ובקרה אלחוטית על נורות תאורה, צעד נוסף בדרך אל חזון "האינטרנט של הדברים"
בשבוע שעבר נערכה בהונג-קונג תערוכת התאורה הגדולה ביותר באסיה – ה-Hong Kong International Lighting Fair בה הוצגו החידושים האחרונים בעולם התאורה, החסכון באנרגיה ו-"הבית החכם".
במסגרת התערוכה הציגה חברת GreenWave מערכת שליטה ובקרה אלחוטית על נורות תאורה. הנורות במערכת מבוססות על LED-ים ומתחברות לבית המנורה באמצעות הברגה סטנדרטית. מה שמייחד את הנורות הללו הוא שהבסיס שלהן כולל ממשק אלחוטי, דמוי WiFi, המאפשר לשלוט עליהן מרחוק.
על מנת לשלוט על הנורות במערכת, יש לחבר אל הנתב הבייתי נקודת גישה יחודית המכונה Lighting Gateway. נקודת הגישה מקבלת פקודות משלט יעודי או ממכשיר חכם – טלפון או טאבלט – ומעבירה אותן אל הנורות הרלוונטיות.
התקשורת האלחוטית (רמה 1 ו-2 של מודל ה-OSI) מתבססת על תקן IEEE 802.15.4 העושה שימוש בטווח התדר 2.4Ghz, אשר מותר לשימוש בישראל. בתקן זה, ניתן להעביר מידע במהירות של עד 250Kbp לטווח של עד כ-10 מטר ועל בסיסו פותחו יישומים כמו ZigBee ו-MiWi.
אחד המאפיינים היחודיים של תקן IEEE 802.15.4 הוא שהתקשורת בין ההתקנים הפועלים בו, במקרה זה הנורות עצמן, נעשה במבנה של MESH. מבנה מסוג זה מאפשר לעד 500 נורות לתקשר האחת עם השנייה ולהעביר את פקודות ההדלקה, העמעום והכיבוי ביניהן. המשמעות היא שכל נורה אינה רק נקודת קצה אלא גם נקודת גישה ולפיכך מספיק שה-Gateway יצליח לשדר את הפקודה לאחת הנורות וזו כבר תדאג שהיא תגיע לנורה המתאימה במערך.
ממשק התקשורת של הנורות (רמה 3 במודל ה-OSI) מתבסס על תוכנת JenNet-IP של חברת NXP, שפותחה על בסיס של תקן המכונה 6LoWPAN – ראשי תיבות של IPv6 over Low power Wireless Personal Area Networks.
עוד מ-NetCHEIF:
למרות ששם התקן כולל את המונח IPv6 הוא שונה מהיישום הסטנדרטי ומי שמעוניין לעמוד על ההבדלים מוזמן לקרוא את התיאור הטכני כאן.
יחד עם זאת הרכיבים הפיזיים המבוססים על תקן זה קטנים מאוד ומאפשרים יישום של תקשורת IP אלחוטית בטווח רחב של התקנים קטנים, כמו נורות.
מפתחי התקן רואים ב-6LoWPAN את הבסיס ליישום חזון המכונה בשם "Internet of Things" שבו לכל עצם יש זיהוי יחודי במערכת דמויית אינטרנט. יישומים דומים במסגרת חזון זה ניתן למצוא בתגי RFID המאפשרים לתייג חפצים וישנם כאלה הרואים במספר הטלפון הסלולרי האישי של כל אדם כסוג של מערכת תיוג אנושית.
ב-NetCHEIF תוכלו למצוא סקירות ומדריכים נוספים בנושאי נתבים, שוק הסלולאר הישראלי ורשתות ביתיות.
בשלב הבא, נייר טואלט משולב WIFI
מאותת לראוטר מתי הוא הולך להגמר, ותוך כדי כך גם משמש אקסס פויינט וניתן לשרשר דרכו גם מברשות אסלה חכמות.
מי צריך לשלוט על תאורה ע"י מכשיר חכם
וגם, נורת LED מחזיקה לכל היותר מקסימום כמה חודשים. פחות מנורת הליבון.
נורת LED זוהי הנורה בעלת אורך החיים הקצר ביותר כיום.
וחוץ מזה, למה צריך נוורת LED בשביל היישום הזה. אפשר להשתמש בכל נורה שעולה לך בראש בשביל שליטה ובקרה אלחוטית: ליבון, הלוגן, פלואורסצנט רגיל או קומפקטי, נורה חסכנית, נורת כספית (רגילה וישרה לקו), נתרן ומטל הלייד. למה לעזאזל שמים את כל חידושי השליטה והבקרה דווקא על תאורת ה-LED, אם ניתן לממשם גם עם סוגי הנורות האחרות?!?!?!??!?!
פשוט וגאוני!
ל-2
רואים שאתה לא מבין כלום מהחיים שלך. נורות לד יכולות להחזיק גם 25 שנה
ל-4, נורה רגילה יכולה להחזיק יותר מ100 שנה
כלומר הייתה יכולה להחזיק, אם בשלב מסוים היצרנים לא היו משקיעים מיליארדים בפיתוח קיצור אורך החיים שלה ל1500 שעות.
באמת ש ל-2 אני לא יודע איפה אתה חיי
ל-2
קודם כל, זה לא נכון. ללדים אורך חיים הגדול ביותר מבין כל סוגי המנורות. שנית, לא ניתן לדחוף את כל זה בנורות רגילות ופלורוסנטים מהסיבה הפשוטה שאין מקום בתוך הנורה. נורות לד תופסות פחות נפח פיזי מנורות אחרות, ולכן אפשר לדחוף לשם כל שטות שאפשר להעלות על הדעת.
כולכם פה מבינים אפס בתחום התאורה!!!!!
LED לא יכול להחזיק בתאורה כללית יותר מכמה חודשים.
תשאלו את מנהל פורום לינוקס, הוא מבין בזה הרבה יותר טוב ממני.
הנורה בעלת אורך החיים המוכח הגבוה ביותר היא נורת הכספית, ואחריה נורת הפלואורסצנט העבות משנות השמונים.
אני נתקל בלי סוף בלדים ששובקים חיים לאחר כמה ימים ספורים בלבד אפילו.
longest running lightblb
http://en.wikipedia.org/wiki/Longest-lasting_light_bulbs
HUE יותר שווה
http://www.meethue.com/en-US
ל-10
מגניב! אבל אני כנראה לא יקנה בגלל שזה לא יפעל אם אין לך MAC/iphone/itunes וכו' :/
אייכות נורות לד
כנראה שנורות לד מעטות מאוד שוות משהו . שימו לב לדוגמא לנורות לד הזולות יש צלעות קירור בעוד שלנורת לד יקרות אין צלעות קירור בכלל.
(לנורות בכתבה יש צלעות קירור)
הקירור הוא כנראה למנגנון המרת המתח.
ל-12
לפי דעתי דווקא ההיפך הוא הנכון:
לנורות LED שמשתמשות בלדים פשוטים (לדים נמוכי עוצמה, לדים 5 מ"מ למשל), אין צלעות קירור, כיוון שאין ללדים דרך לשחרר את החום שלהם לסביבה.
לנורות LED שמתמשות בלדים רבי עוצמה (1W ומעלה, HPLED), יש דרך לשחרר את החום שלהם, והם מטבעם מתחממים מאוד (לא רק בתנאי הנורה, אלא גם בתנאי מעבדה [בהפעלת לד בודד בתנאי תת זרם), לכן יש לנורות עם לדים כאלו על פי רוב צלעות קירור, והן על פי רוב יקרות הרבה יותר מהנורות עם הלדים הפשוטים, גם אם הן גנריות.
ל dor123
אני לא חקרתי עד הסוף את העניין אבל אני יודע עובדה אחת ביינתיים … נורות ליבון לא צריכות מנגנון המרת מתח … ונורות לד כן צריכות . גם אם אין שם אלקטרוניקה ל wifi וכמובן אם יש שם אלקטרוניקה ל wifi.
דוגמא נוספת חוץ מנורות לד ליום יום שראיתי בחנויות… אני מסתכל עכשיו על מסך FLATRONW2486L …זה מסך לד 24"… המסך אטום לחלוטין … שום פתח אויר . לפי דעתי יש לזה שתי סיבות . 1) הנורות לא יוצרות מספיק חום כדי שיהיה צריך קירור (אתה יודע שבמסכי CRT זה לא אפשרי) 2) השנאי נמצא מחוץ למסך כמו בלפטופ.
למה לא עשו שנאי מחוץ למסך במסכי lcd (פלורוסנט) … אני חושב שהפלורוסנט מתחמם יותר מה led … תגע לדוגמא בפלורוסנט ביתי…הוא מתחמם… יש מספר קטן יותר של נורות פלורוסנט במסך מאשר בלד , מה שאומר שהגודל שלהם הרבה יותר גדול ושיש שם חום שצריך להיפטר ממנו… ככה שהוצאת השנאי במקרה זה החוצה לא תעזור.
ל dor123
אם אני יתייחס לטענה שלך שנורות לד לא מחזיקות בתאורה בייתית, הפיליפס HUE בעלת אחריות לשנתיים (אין לה צלעות קירור דרך אגב)
בין כך, בין אם אחרת, הלד שמיצרים
ומשווקים כיום זה חרא של תאורה במחיר מופקע.
אין כמו נורת ליבון רגילה
היה ונשאר