דיווח בוול סטריט ג'ורנל מספר על עסקה אפשרית שתחזיר לאינטל בוודאות את תואר יצרנית השבבים הגדולה בעולם
עולם השבבים נמצא בעיצומו של מאבק איתנים, בכמה חזיתות שונות – החל מהמאבק במחסור הגדול שנוצר בשבבים ממגוון סוגים, דרך המאבק בחוקי הפיזיקה והכימיה על מנת להמשיך להתקדם, להשתפר ולמזער את המוצרים מבלי לפגוע ביעילות המסחרית ועד למאבק המתפתח במהירות בין מזרח ומערב על רקע השליטה בתשתיות הייצור שהפכה למפתח עבור עליונות טכנולוגית. במציאות שכזו אין ספק כי לשחקניות הגדולות ביותר בתחום המוליכים למחצה ישנם סיכונים רבים אבל גם הזדמנויות חשובות לעתיד – ולפי דיווח טרי שמתפשט במהירות בכל רחבי המרשתת נראה כי אינטל מתכוננת ללכת על כל הקופה בכדי לנסות ולהזניק את עצמה קדימה.
על פי דיווח באתר ה-Wall Street Journal, באינטל שוקלים לרכוש את המתחרה לעולם ייצור השבבים GlobalFoundries בעבור סכום משוער של 30 מיליארד דולר, בכדי להימנע ממצב בו זו האחרונה מבצעת הנפקה בורסאית שעשויה להקפיץ את השווי שלה בתוך זמן קצר ולהפוך את המהלך העסקי לבלתי אפשרי. GlobalFoundries היא חברה שנמצאת בידיים פרטיות של משקיעים מאיחוד האמירויות – וכזו שנוצרה למעשה מתוך אחת מהיריבות ההיסטוריות של אינטל, AMD בכבודה ובעצמה, שהחליטה לוותר על יכולות ייצור השבבים העצמיות שלה בכדי לשרוד את המשבר החריף שאפף אותה לפני קצת יותר מעשור.
אינטל, תחת הנהגתו של המנכ"ל הנמרץ החדש פטריק גלסינגר, הכריזה כבר קודם כי תעדכן את הגישה העסקית שלה ותספק חלק מתשתיות הייצור המתקדמות ביותר שלה עבור לקוחות חיצוניים, במסגרת השקעה בהיקף של כ-20 מיליארד דולר לחיזוק היכולות העולמיות שלה בתחום (בדגש על מדינות המערב – אירופה וצפון אמריקה). רכישה של GlobalFoundries (או בקיצור GloFo) תוכל להזניק את האסטרטגיה הזו למימד אחר בתוך זמן קצר מאוד, עם מספר מפעלי שבבים ענקיים פעילים בארה"ב ובגרמניה והזמנות בהיקפים גדולים מלקוחות יוקרתיים כדוגמת קוואלקום, NVIDIA וגם AMD.
אינטל, כהרגלה, סירבה להתייחס לשמועות הללו בשלב זה, אך זה לא מונע מהגולשים לפנטז מצב בו עולם השבבים הופך רשמית למירוץ משולש עיקרי בין אינטל, סמסונג ו-TSMC על כתר השליטה – כשכל אחת מהן מתכננת לשפוך עשרות או אפילו מאות מיליארדי דולרים בשנים הקרובות לטובת חיזוק תשתיות מחוץ לאיזור ההשפעה הסיני, שיפור טכנולוגי מהיר (כולל הגמילה מהתבססות על סיליקון) ומתן מענה לזינוק בביקוש העולמי לשבבים אשר צפוי להמשיך ולתפוח ללא הפוגה.
חושבים שהרכישה הזו, אם אכן תצא לפועל, תעזור לאינטל להתרומם לשיאים חדשים ולהשאיר מאחוריה את הקשיים הטכנולוגיים הרבים שחוותה במעבר אל מתחת ל-14 ננומטר? מוזמנים לדסקס בתגובות – בזמן שאנחנו נדאג לספק עוד עדכונים על התפתחויות אפשריות בנושא המרתק הזה.
אינטל לא חוותה שום קושי במעבר ל14 ננומטר ולמה שיהיה אכפת לנו שהם קונים עוד יצרן שבבים שלא יכול לייצר שבבים שמעניינים אנשים שמשתמשים במחשב :\
כתוב שהקושי היה במעבר אל מתחת ל-14 ננומטר, מה שנכון.
תהליך שאמור היה להתרחש בפחות משנתיים לקח 4 וחצי.
כן, אחריי שכתבתי את ההודעה הם ערכו את זה.