אלו ממכם שגולשים לעיתים קרובות באתר שיתוף סרטוני הוידאו הפופולרי בעולם, וודאי נתקלו באתרים המציעים הורדה של קליפים וקבצי MP3 ממנו לגמרי בחינם. בגוגל רוצים לשים סוף לתופעה
האתר Youtube שהוקם בשנת 2005 ונרכש כשנה לאחר מכן על ידי גוגל, צבר במשך השנים קהל משתמשים נרחב במיוחד – וכעת, ממוקם האתר במקום השלישי בעולם מבחינת כמות הגולשים המבקרים בו מדי יום. עם זאת, התוכן הרב שמכיל האתר הפך אותו, כך מסתבר, לאחד המקורות הגדולים ביותר להורדות לא חוקיות של קבצי מוזיקה וקליפים. הדבר נובע ממגוון אתרים רחב הקיים ברשת אשר באמצעותם ניתן בפשטות רבה להוריד את קובץ הוידאו הרצוי מ-YouTube באיכות HD ולעשות בו כל שעולה על רוחכם, כשככל הנראה התרחבות התופעה הזו בתקופה האחרונה החלה לעורר את זעמה של חברת הענק גוגל וחברות התקליטים הגדולות.
דוגמה לאתר המציע הורדה מ-YouTube. רק תבחרו סוג קובץ ורזולוציה |
לפי הדיווחים, גוגל שיגרה לאחרונה למספר בעלי אתרים המציעים לגולשים אפשרות להוריד קטעי וידאו מ-YouTube מכתבי איום בתביעה משפטית, בטענה שהדבר מפר את תנאי השימוש בממשק תכנות היישומים (API) של האתר. עוד מציינים בגוגל כי "הפרדה, הורדה או עריכה של וידאו המוצע ב-YouTube ויותר מכך שמירה של תוכן המוצע בו לשימוש פרטי שלא כחוק, מהווה הפרה בוטה של תקנון האתר". על הכוונת המרכזית של גוגל עומד אתר 'YouTube-Mp3.org' , שמטרתו לאפשר לגולשים להמיר את קטע הוידאו הרצוי מהאתר של גוגל לקובץ Mp3 המוצע להורדה בחינם. על פי שירות ה-DoubleClick של גוגל, האתר זוכה לכ-1.3 מליון מבקרים שונים מדי יום, מה שהופך אותו לאחד האתרים המרכזיים בקטגוריה.
מכתב האיומים של גוגל, כפי שנשלח אל בעלי אחד האתרים |
לפני מספר ימים קיבל הבעלים של אתר ההורדות המדובר מכתב רשמי מהאריס כהן, אחד היועצים המשפטיים של YouTube, אשר הבהיר לו 'במילים יפות' כי במידה והאתר לא יפסיק את פעילותו הבלתי חוקית, תנקוט גוגל באמצעים משפטיים כנגדו. "אני מעריך שישנם מאות מליוני אנשים ברחבי העולם אשר מורידים מוזיקה מ-YouTube. ייתכן מאוד שבגוגל מתכננים להאשים את כל אותם מליונים בהפרה של תנאי השימוש באתר שלהם" מזהיר פיליפ, מייסד האתר 'YouTube-Mp3' תוך כדי שהוא פונה בבקשת עזרה נואשת לקהל הגולשים שמשתמשים בשירות ההורדה שלו. יש לציין שבדיוק לפני כשנה הוגשה תביעה על ידי חברות תקליטים בין-לאומיות כנגד אתר שהציע הורדת קבצים מ-YouTube, כך שככל הנראה הפעם מדובר ביד אחת של החברות בשיתוף עם גוגל. במקרה שלנו, האתר של פיליפ הנואש עדיין פועל במתכונת מלאה – אך בזמן שבגוגל ממשיכים לשגר את המכתב לאתרים דומים נוספים, נראה כי לא יארוך זמן רב עד שתוגש כנגד כולם תביעה שתשים סוף לתופעה. בשורה התחתונה, קשה להניח מדוע בגוגל החליטו להלחם בתופעת ההורדות מ-YouTube דווקא עכשיו, שכן מדובר במגמה שקיימת כבר זמן רב, אך סביר להניח כי בחברה בחרו לנהל מאבק בסגנון "חתול ועכבר" אחר האתרים הללו, שמספרם בנתיים רק הולך ומתעצם ואחוזי השימוש בהם לא מפסיקים לצמוח.
שטות מוחלטת.
כל אחד שרואה סרטון ביוטיוב מוריד אותו למחשב, וברגע שהוא יוצא מהדפדפן הקובץ נמחק.
איזה שטויות, ומה הם יעשו עם תוכנה צד שלישי ?
אין להם את היכולת לטבוע כל אחד שהוריד בצורה הזאת…
אני מוריד עם תוכנה משם, הם לא יכול לעשות כלום בקשר לזה. אני צודק?
למה כותרת צהובה ומגמתית?
התביעה מופנית כלפי אתרים, לא גולשים שהורידו סרטון או שניים.
לא הולך לצאת מזה כלום
כמו שלא הלך SOPA, גם זה לא ילך. שניהם, אגב, אורגנו על ידי תעשיית המדיה.
HWZ נהייתם וואלה…. קשה לתת כותרות אמיתיות?!
אני מוריד קליפים בטונות וגוגל יכולים לעשות סלטות באוויר
ל 1 ו 9
גם אני מוריד אם תוכנה ולא דרך אתרים. אם זאת לגוגל יש מה לעשות נגד זה :
לתבוע את המפתחים של התוכנה
לשנות את המבנה של האתר כך שגרסאות קודמות של התוכנה לא יעבדו, ולהקשות אל פיתוח של גרסה חדשה
לצפות=להוריד
ברגע שאני יכול לצפות בתוכן במחשב שלי אני בעצם מוריד אותו ואת מה שאני מוריד, תכנית אחרת מציגה. גוגל לא יכול לדעת אם מה שהורדתי נשמר בצד או לא, והם כמובן יודעים את זה ואין להם שום עניין להתחיל לרדוף אנשים פרטיים שמורידים שיר זה או אחר.
אין גם מה להכשיל תוכנה שמורידה את התוכן כי זה גם עלול להכשיל דפדפנים – ירייה לעצמה ברגל.
גוגל מאשימה בצדק אתרים מסחריים שעושים את שירות הורדות והמרה.
ל 9 החדש
טכנית ניתן להוסיף לזה DRM : לבנות את הנגן שמשולב בעמוד כך שהתוכן הוא חלק בלתי נפרד מהנגן, הנגן בקוד סגור, ונניח שאם אתה שומר את הנגן כולו למחשב הוא עדיין ירצה להתקשר כל פעם ל Youtube כדיי לאמת אם הסרט זמין לצפייה וכו', או יהיה מוגבל בזמן, או חד פעמי (על ידיי hash שנוצר ב youtube כל פעם מחדש כשפותחים עמוד)
יש הרבה מה ניתן לעשות כדי שצפייה לא תהיה = הורדה
ל-10 החדש: 9 צודק, צפיה היא הורדה בהגדרה
הביטים עברו מהשרת אל המחשב שלך, המידע הועבר, היתה הורדה.
ומכיוון שלך, בתור משתמש קצה, יש שליטה מלאה בחומרה עליה רץ הנגן הרי שיש לך את היכולת ללכוד את הביטים.
DRM אפשר לפרוץ כלומר, לא רק אפשר – הוא ייפרץ, ומסיבה פשוטה: אתה חייב לתת את המנעול עם המפתח.
ל11 ובעיקר לעצמי
אויש נו באמת, איך אנחנו הישראלים אוהבים את השטויות האלה של ההתחכמות המילולית..
ובקשר לכתבה – גוגל, הצחקתם אותנו.