כשהם לא עסוקים בהפקה של סרטים שוברי קופות, מסתבר שבחברת הענק מפתחים גם רובוטים קטנים עם יכולות חדשניות
יכול להיות שלא הייתם מודעים לכך, אך בחברת הענק דיסני (The Walt Disney Company) לא רק יוצרים סרטים, סדרות וצעצועים – קיימים אצל תחומי עיסוק רבים נוספים, כשהמעניין ביותר שבהם מגיע ככל הנראה מ-Disney Research, זרוע המו"פ שמחזיקה מעבדות בשיתוף עם אוניברסיטאות ומכונים טכנולוגיים ברחבי העולם ומתרכזת בתחומי הדפסת תלת המימד, הרובוטיקה, הוידאו, ממשקי אדם-מכונה ועוד.
עתה, סניף ציריך של Disney Research, בשיתוף עם סטודנטים מהמכון הטכנולוגי של ציריך שבו היא פועלת, מציעים לנו פיתוח מדליק חדש: רובוט זעיר וזריז שמצוייד בצמד פרופלורים ויודע לנסוע גם על קירות.
הרובוט, שזכה לשם הנהדר VertiGo (גם שמה של תופעת הסחרחורת ואיבוד שיווי המשקל שיכולה להיגרם כתוצאה מפחד גבהים, וגם הלחם המילים Vertical ו-Go שמתארים בדיוק את מה שהפיתוח הזה יודע לעשות), בנוי בצורה דומה לזו של מכונית בשלט רחוק, כשהחידוש הגדול מגיע מאותם פרופלורים אשר פועלים בהטיות שונות, ומאפשרים גם נסיעה זריזה יותר על משטחים אופקיים – וגם טיפוס על משטחים אנכיים, כשכוח הדחף "מדביק" את הרובוט ומונע ממנו ליפול. עם פרופלורים עוצמתיים מספיק, יתכן כי ה-VertiGo יוכל לנסוע אפילו על תקרה, כשהוא הפוך לגמרי.
הרבה טכנולוגיות שנוצרות תחת Disney Research לא מתורגמות למוצרים מסחריים ממשיים אלא נותרות מאחורי הקלעים כעזר לתוכניותיה הרבות של דיסני, אך במקרה של VertiGo יתכן שהמצב יהיה שונה. בהתחשב בכך שלפרויקט יש כבר ערוץ YouTube ואתר ייעודיים, לא נופתע אם בעתיד הלא רחוק נתחיל לראות מוצרים בחנויות שמיישמים את ההברקה הטכנולוגית הזו.
עדיין לא ממש מבינים על מה כל המהומה? הסרטון המדליק להלן יעזור להסביר.
יכלו להוסיף ואקומים קטנים לאורך ה-"צמיגים" בגלגלים, עם מיני-משאבות שיוצרות ומשחררות לחץ… ואז לא היו צריכים אפילו את הפרופלורים.
E71 – תבנה ותראה לנו… (זה נשמע *קצת* קשה לביצוע)