מיזם שאפתני במיוחד מבית גוגל מתיימר לרשת את העולם בבלונים שיספקו קישוריות אינטרנט – בתקווה להביא תקשורת למדינות מרוחקות
גוגל כבר הוכיחה שהיא נמצאת עמוק בעסקי פיתוח וקידום תשתיות אינטרנט, כשעכשיו יוצאת החברה עם רעיון חדש שניתן להגדיר אותו כדמיוני. הפרויקט היצירתי החדש של גוגל נקרא 'Project Loon', כשבמסגרתו
הפריחו עובדיה בלוני ענק כדי שיתעופפו במרחב. מטרת הפרויקט היא יצירה של מעין רשת אינטרנט אלחוטית גלובלית באמצעות הבלונים, שלטענת גוגל עשויים מחומרים זולים וקלים להפרחה.
הפריחו עובדיה בלוני ענק כדי שיתעופפו במרחב. מטרת הפרויקט היא יצירה של מעין רשת אינטרנט אלחוטית גלובלית באמצעות הבלונים, שלטענת גוגל עשויים מחומרים זולים וקלים להפרחה.
בדומה לפרוייקטים אחרים של גוגל (כגון המכונית האוטונומית), גם כאן מדובר ברעיון שנמצא בחיתוליו. המהנדסים טוענים שהצליחו לבנות את המערכת על כל חלקיה, אם כי הבעיה העיקרית נובעת מכך שהבלונים מגיעים בסופו של דבר לגובה של יותר מ-20 אלף מטר. לטענת החברה, בידיה אלגוריתמים ודרכי חישוב שמאפשרים לה לדעת לאיזה כיוון הבלונים יתעופפו. מדובר בהתבססות על כיווני הרוחות בגבהים ובין היתר גם על אנרגיה סולארית.
בקרוב – אינטרנט אלחוטי גם בקוטב הצפוני |
התוכנית הסופית של גוגל היא הפרחה של בלונים רבים ברחבי העולם בגובה הסטרטוספירה, שמשתנה בהתאם למיקום קווי הרוחב. הדבר מעיד על כך שהחברה כבר החלה לממן ולבנות רשתות אלחוטיות שייועדו בסופו של דבר לפעול במדינות עולם שלישי באפריקה ואסיה.
בנוסף, הדבר מצריך התקנה של תשתית אנטנות ייעודית ל-Project Loon, מה שאומר שהבלונים לא יוכלו לפעול עם רשתות סלולר רגילות או בטכנולוגיית Wi-Fi. עם זאת, ספקי אינטרנט קיימים כן יוכלו לנתב את האות אל משתמשי הקצה.
לטענת גוגל, הבלונים עשויים מחומרים זולים והפרחתם קלה | הפרויקט יאלץ את גוגל לפרוס תשתית אנטנות ייעודית |
מנהלי הפרויקט מסבירים שהוא החל כבר לפני שנתיים, כשהבלונים עצמם בנויים ממעטפת של חומרים פלסטיים שיכולה לנשוא מטען במשקל 10 ק"ג של רכיבים אלקטרוניים ומחשבים.
רק בשבוע האחרון הפריחה גוגל 30 בלונים, כחלק מפיילוט שהתחילה להריץ בניו זילנד שכולל גם 50 בודקים. במהלך השנים הקרובות תריץ גוגל ניסויים נוספים במדינות שונות בעולם, כך שאם אתם נתקלים בעצם בלתי מזוהה – סביר להניח שזהו חלק מפרויקט הבלונים של גוגל, ולא עב"מ.
אותי זה מפחיד
שמסתכלים על הוידאו מסבירים שעוד במצב הנוכחי רוב אוכלוסית העולם לא מחוברת לאינטרנט מה יקרה ברגע ש 100 אחוז מהעולם יהיה מחובר לאותה ישות אינטרנטית שנשלטת על ידי אמריקה התרבות שלה הערכים וכל הדברים שנכללים בשימוש באינטרנט ומשנים אותך ומתכנתים אותך להיות כלי קיבול לתוכן של גורמים ששולטים באינטרנט….כול העולם מתאחד תחת מטרייה אחת זה רק שהמטרייה הזאת יש לה הרבה אגנדות…באמת צריך שכל אוכלוסית העולם יעשו פרופיל פייסבוק? ויהפכו כולם לפאפטס של המערכת…
בכלל נראה לי הביטוי גוג ומגוג יש לו משהו משותף עם גוגל …
החשש שלי הוא מפגש עם מטוס נוסעים
במהלך ההפרחה לסטטוספירה הוא עלול להישאב למנועי סילון של מטוסים..מדובר באלפי בלונים..דיי מפחיד שאף רשות לא בדקה את גוגל טרם הפרחתם של הבלונים אלעל.
יש לי פיתרון בשבילך
תתנתק מהאינטרנט וזרוק את המחשב מהחלון
ל-2
תגיד גוגל באמת נשמעים לך כ"כ שלומיאלים?
אני מניח שהם היו מספיק חכמים כדי לחשוב גם על זה ולתאם עם שדות התעופה באיזור.
ל-2 ו-4
ראיתם בכלל את הסרטון? בכל מקרה, הבלונים בסטרטוספירה, קרי גובה 20 קילומטרים. מטוס נוסעים מסחרי לא עובר את ה-13 קילומטרים אאל"ט.
תוספת
הם גם תיאמו עם רשויות התעופה את ההפרחה עצמה (גם בסרטון)
ל – 2
השמים לא הפקר, זה לא המערב הפרוע.
יש נתיבי טיסה ברורים וידועים לכולם.
אף מכם לא הצליח להוריד ממני את החשש
גם ככה מסוכן במרומים למה להוסיף עוד שכבת סכנה..והתיאום עם רשויות התעופה בעולם עלולים רק לסבך ולגרום לכאוס.מי יכול לדעת לאן נושבת הרוח..?תמיד יש סטיות תקן שהמחשב לא יעלה עליה באותו הזמן..הסבירות שיקרה אסון היא לא קטנה.
לא הבנתי
איך הבלון אמור להמשיך לעוף שם?
ל-9..חחח..בשביל זה קנו את ווייז
זו תהיה רשת חברתית בענן והבלונים ינועו לפי המסלול שנקבע להם בווייז עם אפשרות לקבל שינויים מלארי פייג' למטה..מה קשה להבין פה..?
לא ניראה לי
זה פרויקט מטומטם הרוח תיקח את הבלון לאן שהיא רוצה ולמרחק שהיא רוצה אין שליטה על הבלונים או שיש מנוע חשמלי קטן שיכול לשנות את הכוון של הבלון וגם גשם יהרוס את הבלונים או שהבלון ייהרס מהר בגלל רוח חזקה ואז כול הציוד ינחת נחיתת התרסקות והלך על הציוד או שיש לו מצנח לשעת חירום ועם יש תקלה או הציוד מתקלקל מה עושים אז כך זה שיש כסף מיותר לא יודעים מה לעשות עם הכסף ולפי דעתי לא טוב שנקודת התקשורת משנה כול הזמן את המיקום שלא זה יוצר בעיות כי הציוד צריך לחשב מסלול מחדש מיקום מחדש וזה גם משנה את איכות הקליטה בהתאם למקום המשתנה לא מוצלח
לא יודע מה גוגל בודקים בדבר זה, אבל ממש לא הגיוני מה שכתבתם
בעיות קריטיות שהופכות את כל זה ללא רלוונטי:
1. הבלונים הללו נמצאים בגובה לזמן מוגבל ואז מתרסקים.
2. בגובה 20 קילומטר לא יהיה קליטה לשום מכשיר סלולרי ולשום WIFI. אלא אם יחליטו ששמים פס על קרינה, וכל מכשיר ישדר בעוצמות שפי 20 גבהות ממה שכעת.
3. לא ניתן לשלוט אפילו קצת על הבלונים הללו. הם יעופו לאן שהרוחות מחליטות שהם יעופו.
אי פיתרון של אפילו אחד מהבעיות הללו, יחסל את הפרוייקט לפני שהוא נולד.
בקיצור, עוד כתבה פנטזיונרית שהדמיון בינה ובין המציאות מקרי בהחלט.
מקווה שלא תצנזרו
(ל-5) החשש הוא במהלך ההפרחה
אחרי שזה מגיע למעלה אין שום חשש אבל במהלך ההפרחה צריך לתאם עם המטוסים שלא יעברו באיזור.
היפנים עשו את זה לפני 60 שנה
במלחמת העולם השניה היפנים שלחו בלונים עם פצצות לארה"ב באותה שיטה. אמיתי!!!
והם אפילו הצליחו (חלקית) 🙂
ל11,12
המטרה היא שהרוח תיקח את הבלונים. מדובר על ניווט של הבלונים באמצעות רמי הסילון שדי קבועים בגבהים האלה
ובאמצעות העלאת והורדת הבלון בין שכבות זרמי הסילון לאפשר לנווט אותו קלות.
העלאה והורדה באמצעות אנרגיה שתתקבל על ידי קולטים סלולריים.
גשם אין בגבהים האלה, אז זה לא יהרוס את הבלונים, הבעיה היחידה שלא ראיתי מוזכרת זאת קרינת שמש וקרינה קוסמית שיכולה להרוס פלסטיק.
בקשר לעוצמת שידור.
לא מדובר שתקלוט את זה באמצעות מגשיק סלולרי או באמצעות WIFI.
ניתן יהיה לקלוט רק באמצעות אנטנות של הפרוייקט. ואחרי שיקלט על הקרקע ישודר הלאה באמצעים אחרים.