סמנו לעצמכם: החל מה-12 בספטמבר תוכלו לרכוש דרך ענקית המסחר המקוון מוצרים ממוכרים וממלאי מקומי בארץ הקודש
ההמתנה שלנו לכניסתה של אמאזון אל זירת המסחר הדיגיטלית בישראל החלה עוד בשנה שעברה, אבל עכשיו נראה כי אנחנו מקבלים את שריקת הפתיחה שלה סוף כל סוף: לפי דיווח באתר ynet זה יקרה כבר בתוך כשבוע מהיום, עם תקווה לחגיגת קניות מקומית לקראת חגי תשרי בסוף החודש.
עמודים בעברית שמציעים לכל המעוניין להפוך לסוחר דרך אמאזון בשוק המקומי כבר זמינים פומבית בדומיין amazon.com, כאשר יש אפילו תיעוד של כמה מאלו שהצליחו להפוך את העניין לסיפור הצלחה כלכלי גדול (במכירות בעיקר אל קהל מחוץ לישראל, עד כה) – ומייל פנימי שנשלח לאלו שמשתייכים אל מאגר הסוחרים המקומי של ענקית הקמעונאות מגדיר את ה-12 בספטמבר בתור התאריך שבו גולשים ישראלים באתר האמריקאי של אמאזון יחלו לראות הצעות למוצרים המאוחסנים בישראל ויישלחו אליהם מקומית בארץ, בלוחות זמנים קצרים משמעותית (וכנראה גם מחירים נמוכים משמעותית) מאלו שניתן להציע בשילוח מארצות הברית ארצה.
אנחנו עדיין לא יודעים כיצד בדיוק יסומנו ההצעות המקומיות בממשק הבינלאומי של החנות המקוונת, אשר ימשיך להציע ולהציג לגולשים את אינספור המוצרים שזמינים במשלוח מחו"ל כמובן – אך מוטב להזכיר פעם נוספת כי השלב ההתחלתי בהתרחבות המקומית של אמאזון לא יכלול את השירותים הלוגיסטיים המקיפים המפורסמים של החברה, אלא התבססות על תשתית לוגיסטית עצמאית של כל סוחר, עם התחייבות לעמידה בסטנדרט המשלוח והשירות הגבוה של המפורסם מבית אמאזון.
תחילתה של המהפכה או שעוד לא ממש? אין ספק שמצפה לחובבי הקניות שבינינו תקופה מעניינת בהחלט.
ניחוש שלי:
עוד מעט נגלה שלקבל מוצר אמאזון שנשלח מישראל, אמנם לוקח פחות זמן, אבל עולה הרבה יותר, מאשר להזמין אותו ישירות מאמאזון ארה״ב.
זה הולך להיות מחריד