Media Player Classic
נגן ה-Media Player Classic מציע התקנה קלה ומהירה (אלא אם כן באמת קראתם את הסכם השימוש). במידה וחסר מקודד כלשהו התוכנה תנגן את הקובץ כסאונד בלבד, וזאת משום שהתקנה ועדכון של מקדדים נעשית באופן ידני.
יאמר לזכותו של הנגן כי כל הסרטים באיכות הסטנדרטית פעלו ללא בעיות, בעוד בסרטים באיכות גבוהה הייתה בעיית סאונד ללא כל ציון המקודד הנדרש, עדכון של חבילת מקודדים (K-LITE) פתר את הבעיה והסרטים פעלו כראוי לאחר העדכון.
יאמר לזכותו של הנגן כי כל הסרטים באיכות הסטנדרטית פעלו ללא בעיות, בעוד בסרטים באיכות גבוהה הייתה בעיית סאונד ללא כל ציון המקודד הנדרש, עדכון של חבילת מקודדים (K-LITE) פתר את הבעיה והסרטים פעלו כראוי לאחר העדכון.
הסרטים בהבחנה גבוהה נטענו קצת יותר לאט ודילוג לקטע מסוים לקח בממוצע שתי שניות ולא היה חלק לגמרי כמו בנגנים האחרים. הכתוביות באנגלית ובעברית הוצגו ללא בעיות כלשהן בתזמון מושלם ובאחידות לפי מיקומם בסרט.
שני סרטי ה-DVD נוגנו ללא בעיות אך לא ניתן היה לדלג ישירות לתפריט או לניגון הפרקים. הפתרון שמצאנו לבעיה זו מצריך הגברת מהירות הניגון בזמן הפרסומות וכך לסבול פחות. הממשק של הנגן הינו בעברית מלאה, ועל המעטפת נמצאות פונקציות הבסיסיות של הפעלה, עצירה והשהיה, מעבר לקובץ הבא, חזרה על הקובץ, הגברה והנמכה של מהירות הניגון ושליטה על עוצמת השמע.
בנגן זה ניתן לראות ולהסתיר מידע כמו מאפייני קובץ, על ידי הרחבת המעטפת בלשונית View או עם מקש ה-Ctrl ומספרי המקלדת. הגלגלת שולטת על עוצמת השמע (וגם החיצים במקלדת), לחיצה ממושכת על החיצים מעבירה את הסרט קדימה/אחורה, בקצב של פריים אחד ללחיצה. מקשי ה-NumPad שולטים על הרחבת/כיווץ המסך באפן ידני ומקש Num5 מחזיר את הסרט לתצוגת ברירת המחדל שלו. המשאבים שצרך הנגן: מעבד: 2.30%, זיכרון: 46,464 (KB).
VLC Player
גם הוא מציע התקנה קלה ומהירה, אך גם בנגן זה לא קיים עידכון אוטומטי של מקדדים. עם זאת, כל הסרטים בכל האיכויות פעלו ללא כל בעיה, נטענו במהירות, והדילוג לקטעים מסוימים בכל הסרטים נעשו בצורה חלקה ולא התרסקו באף שלב. הכתוביות הוצגו כראוי אם הן נמצאות באותה התיקיה ובעלות שם זהה. הכתוביות בשפה האנגלית הוצגו ללא שום בעיה, בעוד הכתוביות בעברית הוצגו במצב פגום תחילה, זאת עד לאחר הגדרה ידנית של הקידוד בהגדרות.
ניגון שני סרטי ה-DVD היה חלק, הנגן מאפשר דילוג מהיר לתפריט או לצפייה ישירה. הכתוביות ב-DVD הוצגו ללא בעיות, גם בעברית וגם באנגלית. ממשקו של ה-VLC גם הוא תומך בעברית מלאה. על המעטפת נמצאות פונקציות בסיסיות כגון הפעלה, עצירה והשהייה, מעבר לקובץ הבא/הקודם, חזרה על הקובץ, שליטה על עוצמת השמע, הצגת שקופית-אחר-שקופית, הקלטה, צילום-מסך והגדרת לופ מנקודה א' לנקודה ב'.
בנגן זה ניתן להתאים באופן אישי את הפונקציות שיהיו זמינות על המעטפת, והמשאבים שצרך הנגן בעת הפעלתו היו: מעבד :0.98%, זיכרון: 95,200 (KB).
BS Player
ה-BS Player גם הוא קצר וקולע ובעל התקנה קלה ומהירה. לאחר ההתקנה תתבצע סריקת מקודדים שדאגה גם להוריד ולעדכן אותם בהתאם לגרסאות הנוכחיות שנמצאו על המערכת. הסרטים בכל האיכויות פעלו ללא בעיות, ובמידה ונתקל הנגן בחוסר של מקודד כלשהו, הוא דאג להוריד אותו אוטומטית. מיד עם הפעלת הקבצים הוצגו אפשרויות להורדת כתוביות בשפות זמינות, ואפילו היה ניתן לחפש ולהוריד קבצי כתוביות באופן ידני במידה ונמצאו מקורות זמינים, וגם להעלות כתוביות שערכתם בעצמכם.
הנגן לא ניגן אף DVD כראוי: האמנם נשמע סאונד, אך בפועל התקבלה תמונה שחורה או שהנגן קפא והתרסק. לבסוף התברר לנו כי הנגן מאפשר ניגון DVD רק בגרסת ה-Pro הלא חינמית שלו. גם כאן, הממשק בעברית מלאה ועל המעטפת נמצאות פונקציות הבסיסיות של הפעלה, עצירה והשהייה, מעבר לקובץ הבא/הקודם, מסך מלא, חזרה על כל הקבצים ברשימה.
פונקצית הגלגלת תלויה בלחיצה האחרונה שביצע המשתמש עם העכבר. לדוגמא, אם הייתה הקלקה על עוצמת השמע אז הגלילה תנמיך/תגביר את השמע, ואם הייתה הקלקה על המעטפת – הגלילה תשנה את יחס התמונה במסך. ניתן להרחיב את המעטפת שתציג אפשרויות מתקדמות ב-DVD, וידאו, אודיו, TV ורדיו. האפשרויות הנוספות כוללות ביניהן גם חזרה אקראית של רשימת השמע, עריכה, סידור ותזמון כתוביות.
המשאבים שצרך הנגן: מעבד: 1.70%, זיכרון: 100,052 (KB).
VSO
גם התקנה זו עברה במהירות, ויש צורך להוריד ולעדכן מקדדים באופן ידני. כל הסרטים בכל האיכויות פעלו ללא כל בעיה. כתוביות מזוהות אוטומטית במידה ושני הקבצים (הסרט וקובץ הכתוביות) נמצאים באותה תיקיה, אם לא, יש להגדיר את המיקום ידנית. לא ניתן להוריד כתוביות או להעלות למאגר כלשהו. כתוביות באנגלית הוצגו כראוי מבחינת אחידות ותזמון, בעוד הכתוביות בעברית הוצגו באופן פגום.
ניגון שני ה-DVD היה חלק, הנגן מאפשר דילוג מהיר לתפריט או לצפייה ישירה. הכתוביות ב-DVD הוצגו ללא בעיות, באנגלית. בעברית לא התאפשר להציג כתוביות.
הממשק לא תומך בעברית, ועל המעטפת נמצאות פונקציות הבסיסיות של הפעלה, השהייה, מעבר לקובץ הבא/הקודם, מסך מלא, וווליום. בקצה השמאלי של המעטפת נפתחת רשימת ההשמעה הכוללת שמירת רשימה נוכחית, הטענת קבצים ושינוי אופן הניגון (רגיל/אקראי/חזרה על הכל). לאפשרויות של כתוביות יש צורך להכנס לתפריט דרך קליק ימני. המשאבים שצרך הנגן: מעבד: 15.70%, זיכרון: 225,888 (KB).
GOM
לאחר ההתקנה הקלה מתקבלת הצעה להתקנת ממיר קבצים של ה-GOM בגרסה ניסיונית, סירבנו בנימוס והמשכנו לבחון את הנגן. גם כאן, הורדת מקודדים נעשית באופן ידני. וגם שילוב הכתוביות נעשה באופן ידני, על ידי גרירת קובץ הכתוביות כאשר הסרט פועל. הכתוביות באנגלית הוצגו כראוי מבחינת אחידות ותזמון. הכתוביות בעברית היו נכונות מבחינת התזמון אך לא מבחינת סדר המשפט.
גם כאן, אין לנו תמיכה של הממשק בשפה העברית, ועל המעטפת נמצאות הפונקציות הבסיסיות של הפעלה, עצירה והשהייה, מעבר לקובץ הבא/הקודם, מסך מלא, העדפות, וחלון רשימת ההשמעה שבו ניתן לסדר, לשמור ולערוך את רשימת ההשמעה.
הגלגלת, כמו החיצים במקלדת, שולטת על עוצמת השמע, בעוד לחיצה ממושכת על החיצים ימינה ושמאלה מעבירים את הסרט קדימה ואחורה בקצב של פריים ללחיצה. מקשי החיצים ב-NumPad שולטים על מיקום המסך באפן ידני, מקש Num 5 מחזיר את הסרט לתצוגת ברירת המחדל שלו, EnterNum מעביר למסך מלא/מעטפת, -+ Num אחראים על מתיחת/כיווץ התמונה, באופן ידני, ו-Num 0 שולט על מתיחה אוטומטית וזום. המשאבים שצרך הנגן: מעבד: 5.80%, זיכרון: 120,380 (KB).
ZOOM
בהתקנה ניתן היה לבחור בין התקנה סטנדרטית לבין התקנת Legacy המתאימה לגרסאות ישנות יותר של חלונות. כמו כן, לאחר בחירת מיקום ההתקנה, רכיבי ההתקנה הכוללים את הנגן, קיצורי דרך ואפשרויות להזרמת רדיו, מגיעה התקנת מרכז ההתקנות, אשר דואג להתקין ולעדכן מגוון מקודדים לפי דרישה. זהו תהליך ארוך ומייגע אך נדרש בשביל הרצה חלקה של הסרטים, ולמען האמת חסך לנו את כאב הראש של הכרוך במציאה והורדה של מקדדים מתאימים ידנית.
כל הקבצים התנגנו ללא בעיות. זיהוי הכתוביות היה ללא רבב, באנגלית ובעברית. בניגון ה-DVD משני האזורים חווינו בעיות בפתיחת הקבצים, חוסר הצגת כתוביות וממשק מבלבל שגרם לחוויית צפייה מתסכלת ולא מהנה. ושוב, הממשק לא תומך בעברית. על המעטפת נמצאות פונקציות הבסיסיות של עוצמת שמע, הפעלה, עצירה והשהייה, מעבר לקובץ הקודם/הבא, הרצה קדימה ואחורה, הצגת אקוילייזר והצגת רשימת ההשמעה. בחלון הנפרד של רשימת ההשמעה ניתן לערוך רשימת השמעה.
המשאבים שצרך הנגן: מעבד: 7.45%, זיכרון: 186,228 (KB).
נראה שהכותב חסיד של VLC, חלש
הפיצ'ר ה"ייחודי ל-VLC" קיים גם ב-Media player classic. ומעבר לכך, יש שם נירמול קול ואז אין בכלל בעיות של שיחה חלשה ומוזיקה חזקה וכו'.
אולי פעם הבאה…
יש טובים לא פחות…
כמו KMPlayer לסרטים וסדרות רגילות ו Splash Pro לסרטי HD
יופי של כתבה. יש מצב שעושים גם לנגני מוזיקה?
צפוי
מן הסתם VLC…
Core 2 Dou Q9400?
אני "חושב" שזה Core 2 Quad
מה לגבי Splash pro?
הנגן ללא ספק הכי טוב שקיים, מסוגל להריץ סרטים באיכות 1080P על 60 FPS באמצעות כרטיס המסך
ומה עם נגן תלת מימד?
או לפחות אחד הנגנים הנ"ל
שתומך בזה?
מי שמחפש ביצועים
כנראה יעדיף לעבוד לפי המדריך הבא
http://www.qsubs.org/index.php?showtopic=54612
הכתב לא עשה שיעורי בית כמו שצריך
מי משתמש היום ב mpc כשיש mpchc (media player classic home cinema) מי מתקין k-lite ? הם קורעים את המעבד, מתקינים ffdshow, ועבור סרטי mkv מתקינים Haali Media Splitter. הנגן המובנה של חלונות יודע לנגן כתוביות – פשוט צריך להתקין vobsub.
לעומת זאת:
vlc לא מציג סרטים בצורה טובה – הסרט מוצג מאוד מפוקסל יחסית לנגנים האחרים…
הבחירה שלי: mpchc.
ניתן להוריד אותו ואת ffdshow ב xvidvideo.ru
Once you go Splash, You never go back
מה עם KMPlayer? יותר מתקדם מהכל פה
אני מכיר פה את כל הנגנים חוץ מZoom Player
ואני משתמש שלוש שנים רצוף בKMPlayer ומרוצה מכל רגע…
splash pro לHD
mpc-hc לכל השאר. כמות הפונקציות שיש לנגן הזה היא בלתי נדלית.
הנגן המתקדם ביותר כיום הוא potplayer
ואם הכתב לא מכיר אותו אז הוא לא ראוי לעשות את הכתבה הזו.
http://imouto.my/configuring-potplayer-for-gpu-accelerated-video-playback-with-dxva-or-cuda-and-also-high-performance-software-decoding/
ל-9
אני אישית בחיים לא הסתדרתי עם הנגן הזה. הוא לא מנגן סראונד טוב (אם בכלל), ואם כבר – התמונה הרבה יותר מפוקסלת שם. ב-VLC בחיים לא נתקלתי בתמונה מפוקסלת, אלא להפך, היא הכי חלקה מכל הנגנים שעבדתי איתם. אל תטעה סתם.
KMPLAYER
תנסה אותו ואז תרשום שוב ביקורת 😉
The KM Player
מומלץ.
VLC הנגן הכי טוב כיום
ובגירסה החדשה שלו 2.0 הוא היחיד שיודע לנגן DVD AUDIO בלי בעיות. כל הסרטים רצים חלק, עובד יפה מאוד גם על מק ולינוקס
מה יש לכם נגד VLC?
לא יודע מאיפה אתם מביאים את הדברים שאתם כותבים…עד היום לא היית לי אפילו בעיה אחת עם VLC.
SPLASH טוב רק אם משלמים וגם אז היתרונות שלו על VLC קטנים ויש הרבה דברים שהוא עושה פחות טוב.
media player classic home cinema גם פחות טוב מ VLC.
KMPlayer פחות נוח מ VLC ושוב אין לו יתרונות חשובים כל כך.
VLC הכי נוח ופשוט לשימוש והוא נותן תמונה מצויינת ולא דורש כל מיני משחקים מפגרים עם פילטרים או מקודדים.
חבל שלא בדקו גם את PotPlayer, שמעתי עליו דברים טובים אבל עוד לא בדקתי בעצמי.
ל-9
מסכים איתך ב-100%, אני גם משתמש ב-Media Player Classic – Home Cinema, ואין עליו בתמיכה בטלוויזיה (LED במקרה שלי), הפונקציות שלו לתמיכה בטלוויזיה (ז"א מסך נוסף) הרבה יותר טובות ממה שיש ב-VLC, בנוסף ב-VLC יש סרטים בפורמט MKV שנתקעים לי ואני צריך להעביר קצת קדימה כדי שהם יעבדו – אין חיה כזאת ב-MPCHC. אני מודה שהוא קצת יותר איטי בטעינה הראשונית אבל זה בערך ההבדל היחיד של-VLC יש יתרון על פניו.
*. ולכל מי שעדיין מתקים קודקדים זה טעות – אני כבר שנים לא עושה את זה – זה גורם למלא בעיות – להשתמש רק בנגנים שלא צריכים התקנה של קודקדים על המערכת הפעלה (הם לרוב הרבה יותר מהירים וגם ככה אין שטויות שמותקנות על ה-OS).
*. אני לא התקנתי שום קודק ל-MPCHC.
גם אני בKMP
היחידי שיכול להעלות שני כתוביות בשפות שונות במקביל!
AIMP!
AIMP הכי נוח לי- הכי קל, נוח, מהיר, נראה באמת טוב, פעם היה ממשק בעברית…….
חוסר מקצועיות מוחלט
יש כמה נגנים טובים כאשר לטעמי VLC הוא החלש מבינהם והכבד מבינהם.
אני אישית משתמש ב-media player classic
הישן של gabest ולא mphc (מה שנבדק בכתבה הזו)
בתור קודקים אני משתמש בחבילת cccp
והכל פועל חלק, תכני HD עוברים חלק (למעט בקבצים גדולים של 30 ג'יגה, שם אכן ישנה כשניה של האטה) מנגד העומס על המחשב הוא מינימלי..
מה עם SPLASH ?
לא יודע מה איתכם אבל MPC הכי טוב לי
כל תרגום עולה בשנייה.
כל הפורמטים עובדים.
לא נתקע.
קל להבנה ושימוש.
לא כבד.
לפי דעתי הכי טוב.
שכחו פה פרט חשוב:
מה עם רשימות השמעה?
מהבחינה הזו הWindows Media Player לוקח בלי בעיה את כל מה שהציעו פה.
רציתי לעבוד עם VLC אבל הוא מעוצב בצורה מעצבנת
ל-22
קצת התבלבלת -> "אני אישית משתמש ב-media player classic
הישן של gabest ולא mphc (מה שנבדק בכתבה הזו)" -> בכתבה דווקא נבדק media player classic ולא mpchc (שלא דורש קודקים! והרבה יותר טוב מ-MPC)…
מסכים כמעט לחלוטין
אני משתמש ב-BSPlayer נגן קליל וזורם, וכשצריך משהו שלא עובד טוב בגירסה החינמית תמיד VLC יפתור את הבעיה.
Splash Pro!!!
הנגן היחיד שמשפר את איכות התמונה – תמונות חוץ פשוט נראות הרבה יותר טוב.
מי שצופה ב-MKV חייב לנסות…
יש הרבה פרמטרים אחרים
אחרי התקנת הקודקים והכל ושימוש בכל הנגנים שכתובים … קבלתי את האיכות הכי נקייה במדיה פלייר ובVLC
אומנם הייתי בוחר בVLC כנגן הכי טוב אבל חסר בו הרבה בעניין העיצוב והנוחות
יש הרבה פרמטרים אחרים
אחרי התקנת הקודקים והכל ושימוש בכל הנגנים שכתובים … קבלתי את האיכות הכי נקייה במדיה פלייר ובVLC
אומנם הייתי בוחר בVLC כנגן הכי טוב אבל חסר בו הרבה בעניין העיצוב והנוחות
כמו שנאמר כבר אין על splash
אפילו גרסאת הלייט עובדת מצויין
vlc גם לוכד מדיה!
תכונה נחמדה של vlc היא לכידת מדיה מכרטיס לכידת וידאו המותקן במחשב. הופתעתי לגלות שלחיצה על רווח משהה את הוידאו, ולחיצה חוזרת מפעילה אותו מאותו מקום, למרות שקלטת הוידאו המשיכה לרוץ!
כתבה חובבנית
אף מילה על DirectShow ו- MediaFoundation
ועל הקשר ביניהן למערכת ההפעלה Windows וכל תכני המולטימדיה.
שלא נדבר על אי ההפרדה בין נגנים שמשתמשים בקודקים פנימיים וכאלו שלא.
המסקנות מצחיקות.
BSPlayer לנצח!
משתמש בו כבר לא מעט שנים, 0 אכזבות. תומך בכל הפורמטים (עוד לא נתקלתי בבעיות) ויודע להוריד קודקים וכתוביות בעצמו, אם צריך. הנגן האולטימטיבי.
GOM PLAYER
GOM PLAYER מתקין קודקים אוטומטית, אבל רק הנגן יכול להשתמש בהם (הם לא זמינים למערכת ההפעלה).
ניתן להגדיר שהסרט ימשיך מאיפה שהפסיקו אותו (במידה ויש קריסה או יציאה מכוונת).
עוד פיצ'ר נוח – האייקונים של הפורמטים של הסרטים שונים אחד מהשני (מסודרים לפי צבעים וגם רשום על האייקון עצמו מה סיומת הקובץ). חוסך הרבה כאבי ראש… 🙂
כל חבילות המקודדים זה זבל
http://imouto.my/watching-h264-videos-using-dxva/
תעבדו לפי המדריך וההגדרות מהנ"ל ושיהיה לכולם חג שמח וסופ"ש מהנה 🙂
ניסיתי הרבה נגנים kmp המומלץ ביותר
תצחקו, אבל אני עם…
Media Player Classic.
אין דבר שהוא לא יכול לעשות.
ומה עם Zoom Player?
מספק אותי מעל ומעבר כבר קרוב לשנתיים.
אני משתמש בMPC HC
אבל יש לי גם את VLC בצד.
VLC הוא אמנם מכוער(!), אבל הוא מנגן הכל ויש לו קודקים משלו כך שאם בMPC HC יש בעיה, אני משתמש בו.