סוף סוף, הפחית הראשונה שמקררת את עצמה
לפני עשרים שנה החליט מיטשל ג'וזף לפתור את אחד האתגרים הגדולים של העידן המודרני: כיצד ליצור פחית בירה שתוכל לקרר את עצמה. הוא עיצב פחית ששחררה נוזל קירור מסוג HFC-134a.
אב-הטיפוס שלו פעל – הוא קירר נוזלים בצורה משמעותית בתוך דקות – אך הייתה בעיה. HFC-134a הוא גז חממה עצמתי פי 1,400 מפחמן דו-חמצני. פתיחת אחת הפחיות של ג'וזף הייתה מקבילה מבחינת הנזק הסביבתי לנסיעה למרחק של 800 ק"מ, והיא הייתה בלתי חוקית תחת מגבלות ה-EPA. מיותר לציין שהעיצוב המקורי שלו מעולם לא נכנס לייצור.
השנה הוא הציג את ה-ChillCan, פחית חוקית לחלוטין המקררת את עצמה ומפחיתה את טמפרטורת המשקה בכ-17 מעלות בתוך שלוש דקות.
ה- ChillCan מכיל תא צילינדרי של גז CO2 בלחץ גבוה, אשר מסתיים בשסתום שנמצא בבסיס הפחית ומכוסה בכפתור. כאשר לוחצים על הכפתור, נפתח השסתום וה-CO2 זורם החוצה במהירות מתחתית הפחית כלפי חלקה העליון. כשהגז מתפשט, הוא סופח חום מהנוזל המקיף אותו, ומוריד את הטמפרטורה שלו. פרט לפחית, משיק ג'וזף משקה אנרגיה שנקרא West Coast Chill שיוכנס לתוכה. ניתן יהיה להשיג את המשקה כבר הקיץ באריזונה, בנבאדה, בדרום קליפורניה ובאמצעות האינטרנט, והוא יימצא בחנויות ברחבי ארצות הברית עד 2014. בתקווה, בירה תהיה הבאה בתור.
1935: הבירה הראשונה בפחית 1959: פחית אלומיניום מחליפה את פחית הפלדה 1963: פטנט ראשון על לשונית הפתיחה 2012: פחית ראשונה המקררת את עצמה צילום: קלייר בנואה |
West Coast Chill
טעם פירות הדר
כמות משקה 295 מ"ל
מחיר 4$
עוד על חידושים בגליון אוגוסט של popular science ישראל – למבצע היכרות מיוחד לגולשי HWzone.co.il
קירור למעבד
אולי אפשר לחשוב על קירור כזה למעבד
לא מספיק קר ליום חם
4 מעלות בערך זו הטמפרטורה האידיאלית למשקאות קרים, כולל בירה.
יש סוגים של בירה שמגישים בערך ב13 מעלות כי מתחת לזה הטעם נפגע.
כך שרק מטמפרטורה של 30 מעלות ומטה יש לזה שימוש ראוי.
עשה אותי צמא :|~
ל -1
תשמע אתה גאון
ל 1 ו 2
תלוי כמה CO2 יש שם ומה הפרש הלחצים….
מטף כיבוי CO2 מייצר קרח יבש בתוך הקצה של הצינור כשהוא משחרר את הגז – וזה הרבה פחות מ 4 מעלות
אתה בהחלט תוכל להקפיא מעבד אם מטף CO2, בפחית כמובן יש פחות לחץ ופחות גז אבל תלוי כמה יש, זה מה שיקבע את הביצועים
זה לא מסוכן מבחינה בריאותית?
4 דולר לפחית? 30 שח בארץ
60 שנה
כל הכבוד 60 שנה עבד על הפטנט
ולא התייאש !!!!!
הוא עבד על זה 20 שנה לא שישים…
ל-6
ולמה שזה יהיה מסוכן מבחינה בריאותית? זה פחמן דו חמצני, אתה שותה פחמן דו חמצני בכל פעם שאתה שותה משקה מוגז. אתה נושם פחמן דו חמצני כחלק אינטגרלי מהאוויר שלך. למה לחיות בפחד מתמיד משטויות?
אם זה אושר על ידי ה FDA אז כנראה שזה בריא לגמרי.
ל – 10
וככה מתחילים סרטים כמו "אני, רובוט" ו "האוייב שבפנים"
מתי יבוא היום ש…..
כולנו כבר רגילים לכבלים ולאינטרנט , זכינו להזמין סרטים בכבלים ובלווין וגם להוריד סרטים ואפילו בזמננו אנו מורידים גם ב 1080P שזה רזולוצייה גבוהה … ואפילו מוכנים לטכנולוגיית ה 4K …
אז מכיוון שכבר דיברנו על משקאות …. אני חייב להודות אני לא חובב משקאות ומעדיף מים מזוקקים בדרך כלל …
אבל אם כבר מדברים אז למה שלא יבנו תשתית משקאות בערים … ואנשים יזמינו משקאות ממש כמו סרט בDEMAND …
יהיה פאנל בקיר המטבח וכאשר מישהו ירצה להזמין הוא יפעיל מחשב שיזריק במכוון לביתו דרך צינורות את המשקה והכמות הרצוייה וככה יחייבו אותו דרך רשת חכמה בקרדיט …
במקום לדאוג להשיג את המשקאות מקיוסק או מכולת או סופר או אני לא יודע איך… שיהיה בכל בית כזה פאנל ושכולנו כשנרצה לשתות משהו פשוט נזמין אותו …
תחשבו על הרעיון אפשר לפתח אותו לסטארט אפ מעניין ….
ואולי סתם תקראו לי חולם !
רק אני חשבתי
שהים אין בעיה של קצר חלודה ושזה לא חד פעמי וכול מני בעיות אלקטרונית אליי אפשר לקריר כך סמארטפונים ומכשרים נידיים שיוצרים הרבה חום