תוכנית חדשה של בזק תאפשר ללקוחות החברה לגלוש בכל הארץ, תמורת מעט מרוחב הפס האלחוטי שלהם
תמיד התלוננו, ובצדק, שפה בארץ רשת ה-WiFi הפופולרית איננה נגישה בכל מקום, כמו שנהוג באירופה ובאמריקה. מיזם חדש של חברת בזק, ששמו "Free WiFi", צפוי לשנות את זה. תמורת 10 אחוז בלבד מרוחב הפס שאתם משלמים עליו, אותו כמובן תשתפו עם שאר העולם, תוכלו אתם לגלוש מכל מקום, וכמה שאתם רוצים.
מצד אחד, מדובר ביוזמה יפה ומבורכת, בעיקר בימים אלו של מחאה חברתית על יוקר המחיה. אם פעם היינו מתלוננים כי גונבים מאיתנו רשת אלחוטית, היום נוכל להשתמש בה הודות לשיתוף הדדי שלה. יתרון נוסף הוא אפליקציה לאנדרואיד של הפרויקט (שתגיע בהמשך גם למכשירי אייפון), שממפה עבור המשתמש את המשתתפים בפרויקט הקרובים אליו. במסגרת הפרויקט, בזק אפילו השקיעה מספר מיליוני שקלים בשדרוג נתבים (ראוטרים) ישנים שבבעלות לקוחותיה, בכדי שיוכלו גם הם להשתתף בפרויקט.
מצד שני, לרובנו יש היום עסקה כזו או אחרת עם חברות הסלולר, המאפשרת גלישה במהירות דור שלישי ואפילו מהירה יותר, ובכל מקום בו ישנה קליטה סלולרית. הפרויקט של בזק, לעומת זאת, מחייב שנהיה בטווח הקרוב של רשת WiFi של אדם שמוכן להשתתף בפרויקט, וכמובן, שלא נזוז משם, אחרת נהיה חייבים להתחבר מחדש. את חרדי האבטחה שביננו, בזק מרגיעה בכך שכל משתתף בפרויקט יקבל מבזק שם משתמש וסיסמה משלו, וכך יוכל להתחבר לרשת הציבורית מבלי לפגוע ברשת של המארח.
עם זאת, היופי בפרויקט הוא בזמינות שלו. ללא כל עלות נוספת למשתמש מלבד ה-10 אחוז מרוחב הפס שהוא משתף עם העולם, הוא יוכל לגלוש מכל מקום בו הרשת נמצאת, ללא הגבלה של זמן או רוחב פס. נותר רק לקוות שכמה שיותר מתושבי ישראל יצטרפו אל הפרויקט.
איך זה עובד? מאת בזק
אז, האם בזק באמת מתחילה כאן מהפכה של ממש? או שמה יותר מדי אנשים יסרבו לשתף מן האינטרנט שלהם? ספרו לנו מה אתם חושבים.
לא מדוייק
היי אורן, גם הצד האבטחתי נפגע כתוצאה מפרויקט זה. בכדי שהפרויקט ישומש בהצלחה, על המשתמש להשאיר את רשת ה-WiFi שלו ללא סיסמה, מה שמאפשר גם לאנשים שאינם משתתפים בפרויקט לגנוב את משאבי הרשת של – ממש לא מדוייק, על מנת לגלוש ברשת הציבורית יש להכנס עם שם וסיסמה שמקבלים מבזק, והרשת שלך האישית יכולה להיות בעלת סיסמה ומאובטחת. גילוי נאות – אני עובד בזק….
שישחררו את ה- UPSTREAM
ואז אני מוכן לשתף גם יותר מ- 10%. עד אז שיפסיקו לבלבל את המוח.
כרגע לא ניתן לקבל* אפילו קרוב ל- 100MB עם ה- UPSTREAM המעליב שלהם.
*בפרוטוקולים מסוימים.
בזק לא המציאו פה את הגלגל
הרעיון כבר קיים שנים רבות בעולם בכל מיני דרכים וצורות…
הבעיה היא שכל חבר הופך להיות HotSpot וכנראה יש לזה משמעות אבטחה למחשב שלו והכי גרוע – קרינה מוגברת בבית.
מה התועלת במהירויות כל כך נמוכות?
ברוב חבילות האינטרנט אחרי ש"גומרים" את החבילה הדבר היחיד שקורה הוא ירידת מהירות ל512kbits/s או ל720kbits/s אם יש לי בבית מהירות נמוכה אני אקבל 1000mbits/s מהמשתפים של בזק, יותר מהיר, אבל לא מספיק כדי שזה באמת ישנה לי…
אתם מטעים
מקריאת כתבות דומות בynet וגלובוס אתם מטעים.
קודם כל מדובר בבזק והתמונה היא בכלל של בזק בינלאומי האחת מספקת תשתית והשנייה בכלל ספק אינטרנט . לגבי האבטחה בכל שאר המקומות רושמים שהם מקימים רשת נוספת על אותו הנתב ויש הפרדה בין הרשתות כנראה בVlanים שונים בדומה לרשת Guest שקיימת היום בנתבים בייתים רגילים
מה אנחנו פראיירים
בשביל מה לעשות את זה על חשבון אנשים אחרים.
הרעיון טוב אבל הדרך שבה הם מבצעים אותו על הפנים.
wtf?! who needs this
סכנה אבטחתית
ברגע שאתה חושף את הראוטר שלך לתקשורת IP זה לא דורש יותר מידי תיחכום ע"מ להגיע לפאנל ניהול (שהם מלאי פרצות/bruteforceable)ולעשות שינויים ע"מ להגיע לרשת האלחוטית הפרטית
הבנת הנקרא
4 – אתה מדבר על מהירויות של גלישה סלולרית ומדובר פה על WIFI.
3- נתב ביתי לא עובד כמו טלפון סלולרי. האנטנה עובדת בצורה פסיבית – הקליטה שיש זה מה שיש.
מבחינת האבטחה – מדובר על שינוי בקושחה של הנתב (או במקרה שהנתב לא מתאים בכלל תקבל נתב אחר) כך שהחלק המשותף יבודד מהרשת שלך ולא יווצר סיכון אבטחתי.
כמו-כן בחישוב קצר – אם יש לך 10Mbit בבית המקסימום הורדה שלך היא 1.28MBS ואם נוותר על 10% אז נוריד ב1.152MB/S ההבדל הוא ממש קטן אז תפסיקו לבכות על האיטיות.
גילוי נאות – אני לא עובד בבזק או בכל חברת תקשורת אחרת, אני מפעיל את ההיגיון.
ניסיון מעניין
הרעיון הכללי דווקא מעניין יש הרבה דברים שעובדים בקונספט חברתי מבוזר שכזה (כמו קוד פתוח, אימות/אמינות חברתיות – לדוג' PGP, שיתוף קבצים)
סמוך על ההמון במקום על התאגידים
מעניין שיש פה ניסיון כמעט הפוך של תאגיד ענק להתחיל פרויקט המוני.
לגבי אבטחה וקרינה – בהחלט יש עלייה בחשיפה לבעלי הנתבים – לא יודע אם הסיכון משמעותי.
שימוש זדוני תחת כתובת ה-IP שלי: קשה להאמין שבזק מאפשרים לך להתחבר עם משתמש וסיסמא ייעודיים לרשת המגניבה שלהם ואין להם מעקב עליך באופן אישי.
בעיית אבטחה משמעותית הרבה יותר לדעתי היא המניפולציה שיעשו דווקא בעלי הנתבים – לא נשמע לי רעיון טוב להתחבר לרשת הפתוחה של איזה האקר שיודע בדיוק מה הולך לעשות עם כל המידע שאתה מעביר ברשת…
נראה באמת שכל חבילות הסלולר במאה ש"ח המעניקות גלישה במהירות של בין 2-5 מ"ב לשנייה, משתלמות יותר מהשתתפות של עשרים אנשים ב-5 מ"ב לשנייה שיאפשר נתב בודד בקצב גלישה מקורי של 50 מ"ב לשנייה.
תהנו
אירופה?
נדיר למצוא רשת אלחוטית חינמית באירופה. מאוד נדיר, ואני מדבר מנסיון של שנים ברחבי היבשת הישנה, לאורכה ולרוחבה. אז לכתוב "כמו שנהוג באירופה…" לא רק שלא מדויק, אפילו לא נכון.
אפילו במלונות הטובים ביותר, אם יש לך רשת אלחוטית בחדר זה נחשב לוקסוס.
בארה"ב לעומת זאת רשת אלחוטית חינמית היא באמת עניין שבשגרה.
למגיב 8
איך בדיוק ההיגיון שלך מצליח להבין שאין הבדל במשך קיומה של הקרינה בבית עם מאות ואלפי צרכני רשת נוספים על הראוטר הביתי שלך?!
אולי מוטב אילו לא היית מגיב כלל?
זה בעצם VLAN + QOS?
סתם מנסה להבין את המשמעויות הטכניות של זה.
תודה מראש.
אתם חושבים על מה שאתם חושבים
MAN IN THE MIDDLE 🙂
לכמה….
התגובה שלי :
יוזמה טובה, אבל אני מעדיף לעשות את זה בדרך אחרת – QOS פרטי ל subnet לא מאובטח שמחובר למודם/ראוטר, ואחריו firewall שרק אחריו נמצאת הרשת הפרטית שלי
כך אני פותח את הרשת לכל מי שרוצה, ואני יכול לתת עליה הגבלות כיד הדמיון הפרוע ביותר כדיי למנוע מאנשים להפוך ללקוחות קבועים של הרשת הפתוחה שלי – לפוצץ אותם בדפיי אישור, לחסום אתרים ותמונות וכל מה שלוקח רוחב פס, לצמצם רזולוציה של תמונות…. שמי שצריך ישתמש, ומי שמחפש להתעלק סתם לא יחשוב שהכול כזה טוב כמו שנדמה לו
מבחינת אבטחה, עדיין הרשת הפתוחה חסומה מלהגיע בכלל (שלא נדבר על לשנות הגדרות) לממשק הניהול של הראוטר שלי, וחסומה מהרשת הביתית בפיירוול נפרד
ל 1:
נכון שיש לך משתמש וסיסמה, אבל לא כל כך קשה לקבל כאלה. תהיה לקוח של בזק, תתחבר לשירות, ויש לך. השאלה היא אם כשיש לך את אלה ועוד כמה כלים, אתה יכול לפרוץ לגמרי לרשת שבה אתה גולש – בין אם כלפיי האינטרנט או המחשב האישי שלו
ל 8:
לא אם כל הגישה לניהול דרך ה WLAN חסומה לחלוטין, ופתוחה רק דרך היציאות הקוויות. וכמובן פרצות ידועות שונות של הראוטר הספציפי. מכיוון שלהרבה אנשים אין אפילו מחשב אחד שמחובר בכבל, כנראה שבזק לא יעשו את זה כך ואז כן יש בעיית אבטחה
ל 9:
האנטנה של WIFI משדרת וקולטת בדיוק כמו אנטנה של סלולרי. איך בדיוק הראוטר שלך שולח פאקטים למחשב הנייד כשאתה מוריד ?
ל 10:
בבריטניה יש איסור בחוק לפתוח רשת WIFI פתוחה לשימוש על ידי אחרים, ואם כן אתה חייב לעקוב אחריהם, לנהל לוג, ולהיות נציג של האח הגדול. כל עוד ברץ זה לא כך ויש אלפיי מחשבים מפוצצי וירוסים שעושים כל מה שבא לך ללא ידיעת המשתמש, כנראה שלא ממש אכפת למישהוא מה קורה – ועדיף שיישאר כך, בשביל החופש של כולנו
מן הסתם שאם הם מחלקים שם משתמש וסיסמה, זה מאפשר להם לעקוב והם יעשו את זה
ל 13:
הייתי מנחש שכן או משהוא דומה