דיווח חדש טוען כי בקופרטינו מכינים תשובה לטרנד מסכי ה-AMOLED ששוטף את שוק הסמארטפונים והטאבלטים
רבים הניחו כי שזהו רק עניין של זמן עד שגם באפל יצטרפו לרשימה המתארכת של היצרניות אשר עושות שימוש במסכי ה-AMOLED (ר"ת Active Matrix Organic Light Emitting Diode) על סוגיהם השונים שדקיקים, חסכוניים ואיכותיים יותר מרוב מסכי ה-LCD.
פרסום עדכני, שצץ בין אינספור ספקולציות ושמועות שונות ומשונות בנוגע למכשיריה העתידיים של אפל, טוען כי בחברה החליטו לא להיכנע לטרנד ולעשות שימוש דווקא בפאנלי LCD מבוססי IGZO (ר"ת Indium Gallium Zinc Oxide).
מסכי IGZO הינם מסכי LCD עשר עושים שימוש בטרנזיסטורים דקי סרט שמבוססים על היסודות אינדיום, גליום ואבץ, במקום על סיליקון אמורפי כמו במסכי TFT-LCD "רגילים".
הטרנזיסטורים החדשים מעניקים לאלקטרונים ניידות של פי 20 עד 30 ביחד לטרנזיסטורים מבוססי סיליקון אמורפי, מה שמאפשר ליצור טרנזיסטורים קטנים הרבה יותר – אלו מאפשרים מעבר של יותר אור דרך הפאנל (מה שמאפשר חסכון באנרגיה על חשבון ההארה האחורית) ויצירת פיקסלים קטנים יותר (הגדלת הרזולוציה הכללית של המסך).
מסכים מבוססי IGZO אמורים להציע צריכת אנרגיה הנמוכה בכ-33 אחוז מצריכת אנרגיה של מסכי LCD מבוססי סיליקון אמורפי, בנוסף לדקיקות מוגברת שתאפשר להם להיות עבים רק בכ-25 אחוז ממסכי ה-AMOLED ולרזולוציה משופרת, כאמור.
העובדה שאת מסכי ה-IGZO ניתן לייצר במפעלים שיועדו במקור לייצור מסכי TFT-LCD "פשוטים" תוך השקעת משאבים מינימלית תורמת אף היא לכדאיות אימוץ הטכנולוגיה.
על פי הדיווח, אפל תמשיך בשיתוף הפעולה עם שארפ והיא תהיה זו שתספק לה את מסכי ה-IGZO עבור מוצריה העתידיים, החל מהאייפד (או אייפדים, אם להאמין לשמועות) הבאים שצפויים להיחשף בקרוב.
האם מהלך זה יביא בעתיד לאימוץ של מסכי ה-IGZO גם בידי יצרניות פאנלי ה-LCD האחרות? על פניו, נראה כי הצרכנים יוכלו רק להרוויח מכל העניין.
חווית משתמש, וסינים.
מצד אחד, חווית המשתמש היא דבר מאוד חשוב,
וגם העובדה שהשימוש במסכי AMOLED היא הרבה יותר נוחה והרבה יותר איכותית בעשרות מונים, לא עושה את ההפחתה של שימוש הסוללה הפחותה ב33 אחוזים במסכי הLCD של אפל, לא ממש עוזרת למסך להגיב ולתת תמונת מסך טובה יותר. זה יותר מזה, אפל לא רוצה לשלם לסמסונג על הטכנולוגיה. דבר נוסף, סינים זה לא מצרך יקר. אפל ידועה כחברה שמעסיקה סינים, שמסיבה לא ברורה רבים מאוד מהם מתאבדו. לא אחד ולא 2, משהו כמו 14 ויותר סינים התאבדו. כן, אפל מאוד מתחשבת בשימוש זול יותר ובשינויים קלים יותר בשביל המוצר הסופי.
TechEn
תפסיק לחיות בבואה שלך,אפל היא לא היחידה שעושה את זה ,ולשם שינוי אפל לא מייצרת עצמאית שום דבר כבר משנות ה2000 אלה משתמשת בFoxccon וחברות דומות כדי לייצר את המוצרים שלה ,חוץ מזה עם כל הכבוד למסכי הAMOLED גם להם יש חסרונות משלהם,יש מסכי LCD עם צריכת חשמל נמוכה ממסכי הSAMOLED – כמו המסך באייפון 4 .
davkl, אתה צריך לקרוא יותר ולפתוח את הראש
זה יעזור לך..
אגב, המספר הזה 14 איש ויותר, אלו בני אדם, אנשים שחיו ופתאום התאבדו.
עם כל הכסף של אפל, המינימום הוא לדעת למה בדיוק החברה שהיא מעסיקה לכל החומרה שלה (לפי טענתך המטעה) בעלת מספר עצום כזה של מתאבדים. דבר נוסף, מסכי האמולד (AMOLED) ממש לא משתמשת יותר ממסכי TFT רגילים. אם בכל זאת מצאת סימוכין לטענך, אנא קשר אותנו בכדי שנוכל ללמוד את התגלית החדשה .. שקשה להאמין לכך שבאמת יש סיכוי. אגב, גם אם זה היה נכון, התמורה למשתמש (חווית המשתמש ) היא גדולה יתר בעשרות מונים בכל זאת לטובת הAMOLED.
הגיוני, לאור מלחמת אפל-סמסונג
ברור שאפל יעדיפו שלא להיות תלויים באספקת מסכים מחברה שהם רוב הזמן נלחמים בה בבתי משפט..
ל-davkl95 – נתת תגובה של ילד קטן, או פוליטיקאי טיפש
"..אפל היא לא היחידה שעושה את זה"
תגובה של "כולם עושים את זה, אז מה ההתרגשות?" שלא לדבר על שגיאות כתיב (בואה במקום בועה), מראה על מחשבה מאוד רדודה.
אם כל אחד דואג לעצמו ומצדיק את מעשיו הדפוקים בזה שאחרים גם עושים אותו דבר – אז הוא טיפש שלא לומר מטומטם.
הדוגמא הקלאסית היא מיליארד זבובים אוכלים חרא ונותנים דוגמא לכל הזבובים האחרים.
אבל לא צריך ללכת כל כך רחוק – המון אנשים מתאבדים, האם זה מצדיק התאבדות?
ל-2
תשווה לגודל… זו הסיבה שצריכת החשמל של המסך נמוכה יותר.
per inch מסך SAMOLED הרבה יותר חסכוני מ LCD, ולא משנה איזה.
תהליך היצור של אינדיום וגליום מזהם הרבה יותר מסיליקון
עזבו רזולוציה, עזבו חסכון
מה עם איכות הצבעים והקונטרסט?
LCD בחיים לא יגיע למה ש-OLED נותן.
חבל מאוד שאפל הולכת בכיוון הזה