אנטי-וירוס
קו ההגנה הבא, אשר מטרתו להתמודד עם קבצים זדוניים לאחר שהם כבר הצליחו לחדור לתוך מערכת ההפעלה שלכם, הוא תוכנת האנטי-וירוס. מדובר באמצעי ההגנה המרכזי של המחשב שלכם, מכיוון שהאנטי-וירוס תמיד מנטר את המערכת, ובודק ללא הרף דפוסים ועקבות של פעילות ויראלית בזיכרון, בפעולות העיבוד ובגזרת ה-BOOT. בנוסף לכך, תוכלו להשתמש בסורק הדואר האלקטרוני (אשר מצורף לכל תוכנת אנטי-וירוס כיום) אשר בודק את הדואר בזמן קבלתו או שליחתו.
מלבד הסריקות שמבצעת תוכנת האנטי-וירוס ברקע לתהליכי הזכרון שלכם, יש להורות לה גם לבצע סריקות מקיפות לכל קבצי המחשב המאוחסנים בכונן הקשיח בכל תקופתית (לפחות פעם בחודש), במטרה לזהות דפוסים ועקבות של וירוסים.
תוכנות האנטי-וירוס שנחשבות לאיכותיות ביותר עולות לרוב כסף, וגם במקרה זה מומלץ להשקיע בצורה חכמה ולהשתמש בתוכנות "מבית טוב", כגון NOD 32 מבית ESET (אותה ניתן לרכוש מהאתר הרשמי בעברית), Norton AntiVirus מבית Symantec, Kaspersky וכדומה. יש לציין כי מומלץ להשתמש בגרסה העדכנית ביותר שמציעות מפתחות התוכנה, ובמקביל גם לדאוג שיהיה ברשותכם רשיון זמין שיאפשר לכם להוריד עדכונים לתוכנת האנטי-וירוס שלכם – מה שיקנה לה יכולת להגן עליכם גם מפני האיומים העדכניים ביותר.
יש גם בחינם
גם לאלו ממכם שלא מעוניינים להשקיע כסף בתוכנת אנטי-וירוס, יש פתרון. ישנן לא מעט תוכנות אנטי-וירוס חינמיות שלא ידרשו ממכם לפתוח את הכיס, אך ההמלצה היא להשקיע בכל זאת בתוכנה איכותית. בין תוכנות האנטי-וירוס החינמיות המומלצות ניתן למצוא את AVG Anti-Virus,Avast! ו-Avira. אם בחרתם להשתמש בתוכנות אלו, עליכם לוודא כפליים כי ישנה חומת אש שמגנה עליכם וכי אתם נמנעים לחלוטין מביקור באתרים מפוקפקים – שכן יצרניות תוכנות האנטי-וירוס החינמיות נוהגות להתחייב פחות למשתמשים, שמן הסתם החליטו לא לשלם.
NOD32 מבצע סריקה
|
אחת הטענות הנפוצות ביותר בכל מה שנוגע לשימוש בתוכנות אנטי-וירוס, היא שהן דורשות כמות גדולה מדי של זכרון וכוח חישוב מהמעבד. רבים בוחרים, בעקבות זאת, לא להשתמש בתוכנת אנטי וירוס – מה שמעמיד את המידע שלהם בסכנה. אלו ממכם שעדיין מתבססים על הדעה הקדומה הזו, צריכים לשקול זאת שנית, מכיוון שכעת יצרניות האנטי-וירוס מתאימות את תהליכי התוכנה שלהם כך שהם ינצלו כמה שפחות משאבים. בנוסף לכך, אם ברשותכם מחשב בעל מעבד מרובה-ליבות וכמות גדולה של זכרון, יהיה זה מעשה לא מן השורה להמנע מהתקנת תוכנת אנטי-וירוס.
לעומת זאת, אלו מכם אשר תוכנת האנטי-וירוס מעמיסה על המחשב שלהם בצורה מוגזמת מכל סיבה שהיא, יוכלו לסרוק את המחשב שלהם אונליין, בעזרת שירותי הסריקה החינמיים שמציעות מספר חברות.
דוגמאות לשירותי סריקת וירוסים באינטרנט:
- סריקת קבצים מבית Kaspersky
- סורק קבצים זדוניים מבית ESET
- סורק קבצים מקוון מבית BitDefender
יש לציין כי מדובר באמצעי סריקה שמתריע על הימצאות קבצים מזוהמים במחשב שלכם, ועם זאת, רוב השירותים ידרשו תשלום על מנת להסיר אותם.
גרסה חינמית ל-Ad-Aware
מה שכתבתם לא ממש נכון.
קיימת גרסה ל-Ad-Aware שלא דורשת תשלום וזו הגרסה הבסיסית ללא אנטי וירוס.
http://lavasoft.element5.com/products/ad_aware_free.php
אישית אצלי פועל השילוב של:
אנטי וירוס חינמי – Avira
פיירוול חינמי – online armor
אנטי רוגלה חינמי – Ad-Aware
אפשר להוציא אחלה חבילת אבטחה ללא כסף
מיקרוסופט
אני משתמש בMicrosoft Security Essntials.. אחלה תוכנה, כמעט ולא לוקחת משאבים כלל. רק צריך עותק חוקי של חלונות על מנת להתקין, (למרות שבטוח מסתובבת התקנה פרוצה איפשהו ברשת.)
צריך לשנות את הכותרת
במקום לקרוא למאמר "אינטרנט בצורה בטוחה" צריך לקרוא לו "אינטרנט בחלונות בצורה בטוחה" משום שהוא עונה על צרכיהם של משתמשי חלונות בלבד.
לא שאין צורך לאבטח מחשב שאיננו חלונות – צריך גם, אבל כל מה שנכתב במאמר הזה לא יתאים.
בלינוקס זה לא היה קורה
תמיד רציתי להגיד את זה
ה' ישמור
אבל גם אנחנו צריכים להתאמץ !
ח"ח על הכתבה, אולי ל מחדשת הרבה
לכמה מאיתנו, אבל מביאה מקבץ יפה
של פתרונות גם בתשלום וגם בחינם,
שלא לדבר על חשיבות "הנידנוד" בקשר
לחובה שקיימת היום להתגונן מכל
הסיכונים שברשת.
כל הכבוד על המדריך המפורט
למרות שאני לא ממש חושב שהוא מיועד גם לאנשים מנוסים כפי שציינתם בראש הכתבה.
יישר כוח, מחכה לעוד מדריכים ברמה כזו.
את כל המאמר אפשר היה להחליף ב:Microsoft Security Essntials.
עונה על הכל, יעיל ביותר, ומגיע חינם עם W7.
וכל המאמר הזה נראה כמו תרגום של אחד מאלפי המדריכים הבסיסיים ביותר שקיימים ברשת…
זאת גלישה בטוחה ??? מה עם להצפין מידע ? מה עם להשתמש בפרופיל אנונימי ברשת עם פלאגין של FF או בCHROM ? מה עם לעבור דרך פרוקסי ?
לא ממש למשתמשים מנוסים
כמו שאמרו..
אבל בהחלט היה חסר מדריך כזה, מה שכן
חבל שבאמת שלא הוספתם הסבר על פרוקסי ודברים קצת יותר מתקדמים.
אני לא משתמש באנטי וירוס הרי אני לא רוצה וירוסים שיאטו לי את המחשב אז למה שאשים תוכנה שתאט לי את המחשב?
עם זאת כשאני מתקין לאחרים אני משתמש בNOD32 שהיא טובה וקלה ..אז אני גם ממליץ עליה
ל-7
זה לא מדריך לפרנואידים
יפה
כל הכבוד על המאמר. מידע טוב.
יכול לעזור למשתמשי מחשב.
מה הקשר לכותרת ולכתבה, תשובה אין קשר
אם כבר קבלו קשר טוב יש שבב פלש שמכיל בתוכו לינוקס מוקשך ומינימלסטית שמגיע עם החומרה (לא כולם מספקים) ומאפשר לגלוש בצורה בטוחה + מלן דברים קצת חומר:
http://www.asus.com/FeatureList.aspx?PG_ID=mKyCKlQ4oSEtSu5m&F_ID=7619#
http://event.asus.com/mb/expressgate/
http://en.wikipedia.org/wiki/Splashtop
תודה
תודה על ההסבר המפורט
מוגן
בסוף כנראה לא יגיעו וירוסים
לא
חידשת פה כלום.
אולי לאלו שרק מחזיקים בפעם הראשונה מחשב.
יענו מתחילים.
windows defender
ציטוט:"בעלי מערכת הפעלה של מיקרוסופט יוכלו להשתמש בכלי הסרת תוכנות הריגול החינמי היעיל שלה, שנקרא "Windows Defender". התוכנה תעזור לכם, בצור הפשוטה ביותר, להסיר קבצים מזוהמים, במיוחד כאלו המאיטים את המחשב שלכם."
בעלי מערכת הפעלה לא של MS פטורים מכל המדריך הזה…
תוספות הגנה שלי
ביום יום תגלשו באמצעות קופסת חול (כמו התוכנה "סנדבוקסי") ככה שכל הפעולות שלכם יתפוגגו ברגע שתסגרו את הדפדפן.
תשתמשו בסביבה וירטואלית (כמו התוכנה "רטורניל") כשאתם מורידים תוכנה חדשה שיש סיכוי שהיא מסוכנת. ברגע שתעשו ריסטארט למחשב זה כאילו לא הורדתם את התוכנה מעולם וכל וירוס שחדר יעלם.
שום דבר לא בטוח במאה אחוז אז טוב שיש עוד ועוד שכבות הגנה