על מנת לשמור על המחשב שלכם בטוח ומוגן בפני איומים אבטחתיים שעלולים לפגוע בפעילות השוטפת, יש להקים ולבסס מספר קווי אבטחה ראשיים. עבודה לא תקינה של אחד מקווי האבטחה הללו או הימצאות פירצות בהם, עלולה לגרום למידע שלכם להימצא בסכנה. יש לציין כי המדריך הבא יתמקד במספר צעדים המיועדים לאבטח את המידע בו עושה שימוש המשתמש הממוצע, וחברות גדולות או משתמשים המאחסנים מידע רגיש במיוחד, צריכים להקים הגנות בעזרת תוכנות רציניות ויקרות יותר.
חומת האש
תפקידה העיקרי של חומת האש, או בשמה הלועזי המוכר יותר – Firewall, הוא לנטר ולחסום התקשרויות בלתי רצויות דרך רשת התקשורת אליה מחובר המחשב. חומת האש יכולה למנוע חדירה של האקר או וירוס אל המחשב, והיא גם יכולה למנוע שליחת מידע החוצה באמצעות תוכנה זדונית המותקנת במחשב.
יש לציין כי בזמננו, לאחר שיצרניות מערכות ההפעלה הבינו כי האיומים האבטחתיים הופכים למסוכנים ולמתוחכמים יותר, חומות אש בסיסיות הפכו לדבר מובן מאליו, והן מובנות במערכת ההפעלה עצמה. כל שעל המשתמש הממוצע לעשות, למרבה השמחה, הוא פשוט להפעיל אותה – ובכך לגרום לחיבור האינטרנט שלו להיות מוגן ומאובטח בפני רוב האיומים הקיימים כיום.
חומת האש המובנית של חלונות
|
אלו מאיתנו שחומת האש מפריעה להם להשתמש ברשת האינטרנט כרצונם (על ידי הגבלת התקשרויות של משחקים או תוכנות) יכולים פשוט להכניס את היישומים הספיציפים בהם הם בוטחים לרשימת חריגים, כך שחומת האש תתעלם מהם. כמובן שניתן גם לפתוח פורטים ולנקוט בפעולות שונות על מנת לאפשר התקשרויות נחוצות, אך חשוב מאוד לדעת כי גלישה באינטרנט לאורך זמן ללא חומת אש פעילה נחשבת למסוכנת, גם אם הדבר נתפס בעיניכם כאבסורד.
חומת האש הבסיסית המובנית במערכות ההפעלה חדירה בפני איומים מתוחכמים מסויימים – ולכן ניתן להחליפה בחומת אש מעט רצינית יותר. אחת מחומות האש החינמיות המומלצות לשימוש היא תוכנת ZoneAlarm, שפותחה על ידי חברת צ'ק פוינט הישראלית. מדובר בחומת אש אפקטיבית וקלה לשימוש, אשר שומרת על המחשב האישי שלכם מוגן בפני מגוון רחב ביותר של איומים. התוכנה מבוססת על אשף פשוט, בעזרתו תוכלו לבחור את רמת האבטחה הרצויה וכן גם להגדיר את פעולותיה של חומת האש.
תוכנת ZoneAlarm הפופולארית
|
אלו המעוניינים בהגנה נוספת יכולים לרכוש תוכנת חומש אש אחרת, שאומנם תספק להם הגנה טובה יותר אך במקביל גם תהיה מורכבת יותר לשימוש. ניתן גם להשתמש בהגנה חומרתית, המשולבת במחשב ייעודי (המריץ לרוב לינוקס או מערכת הפעלה ייעודית) או בנתב (Router) – דבר שבהחלט יהווה חסכון במשאבים. עם זאת, כאמור, המדריך נועד לעסוק בהגנות על המידע אותו שומר המשתמש הממוצע – כך שהגנה חומרתית או רכישת תוכנת פירוול מקצועית בהחלט יחשבו למיותרים, במיוחד כאשר קיימות חלופות חינמיות טובות.
איך חומת אש עובדת
|
דבר חשוב נוסף שיש לוודא הוא הפעלת חומת אש אחת בכל פעם, זאת כדי להמנע מהתנגשויות בין ההגנות, שעלולות לחסום אחת את שניה כתוצאה מחוסר תיאום. ישנן תוכנות חומת אש המסוגלות לעבוד בתיאום עם מספר חומות אש, אך השימוש בהן הוא מורכב יותר ולא מתאים לרוב המשתמשים.
גרסה חינמית ל-Ad-Aware
מה שכתבתם לא ממש נכון.
קיימת גרסה ל-Ad-Aware שלא דורשת תשלום וזו הגרסה הבסיסית ללא אנטי וירוס.
http://lavasoft.element5.com/products/ad_aware_free.php
אישית אצלי פועל השילוב של:
אנטי וירוס חינמי – Avira
פיירוול חינמי – online armor
אנטי רוגלה חינמי – Ad-Aware
אפשר להוציא אחלה חבילת אבטחה ללא כסף
מיקרוסופט
אני משתמש בMicrosoft Security Essntials.. אחלה תוכנה, כמעט ולא לוקחת משאבים כלל. רק צריך עותק חוקי של חלונות על מנת להתקין, (למרות שבטוח מסתובבת התקנה פרוצה איפשהו ברשת.)
צריך לשנות את הכותרת
במקום לקרוא למאמר "אינטרנט בצורה בטוחה" צריך לקרוא לו "אינטרנט בחלונות בצורה בטוחה" משום שהוא עונה על צרכיהם של משתמשי חלונות בלבד.
לא שאין צורך לאבטח מחשב שאיננו חלונות – צריך גם, אבל כל מה שנכתב במאמר הזה לא יתאים.
בלינוקס זה לא היה קורה
תמיד רציתי להגיד את זה
ה' ישמור
אבל גם אנחנו צריכים להתאמץ !
ח"ח על הכתבה, אולי ל מחדשת הרבה
לכמה מאיתנו, אבל מביאה מקבץ יפה
של פתרונות גם בתשלום וגם בחינם,
שלא לדבר על חשיבות "הנידנוד" בקשר
לחובה שקיימת היום להתגונן מכל
הסיכונים שברשת.
כל הכבוד על המדריך המפורט
למרות שאני לא ממש חושב שהוא מיועד גם לאנשים מנוסים כפי שציינתם בראש הכתבה.
יישר כוח, מחכה לעוד מדריכים ברמה כזו.
את כל המאמר אפשר היה להחליף ב:Microsoft Security Essntials.
עונה על הכל, יעיל ביותר, ומגיע חינם עם W7.
וכל המאמר הזה נראה כמו תרגום של אחד מאלפי המדריכים הבסיסיים ביותר שקיימים ברשת…
זאת גלישה בטוחה ??? מה עם להצפין מידע ? מה עם להשתמש בפרופיל אנונימי ברשת עם פלאגין של FF או בCHROM ? מה עם לעבור דרך פרוקסי ?
לא ממש למשתמשים מנוסים
כמו שאמרו..
אבל בהחלט היה חסר מדריך כזה, מה שכן
חבל שבאמת שלא הוספתם הסבר על פרוקסי ודברים קצת יותר מתקדמים.
אני לא משתמש באנטי וירוס הרי אני לא רוצה וירוסים שיאטו לי את המחשב אז למה שאשים תוכנה שתאט לי את המחשב?
עם זאת כשאני מתקין לאחרים אני משתמש בNOD32 שהיא טובה וקלה ..אז אני גם ממליץ עליה
ל-7
זה לא מדריך לפרנואידים
יפה
כל הכבוד על המאמר. מידע טוב.
יכול לעזור למשתמשי מחשב.
מה הקשר לכותרת ולכתבה, תשובה אין קשר
אם כבר קבלו קשר טוב יש שבב פלש שמכיל בתוכו לינוקס מוקשך ומינימלסטית שמגיע עם החומרה (לא כולם מספקים) ומאפשר לגלוש בצורה בטוחה + מלן דברים קצת חומר:
http://www.asus.com/FeatureList.aspx?PG_ID=mKyCKlQ4oSEtSu5m&F_ID=7619#
http://event.asus.com/mb/expressgate/
http://en.wikipedia.org/wiki/Splashtop
תודה
תודה על ההסבר המפורט
מוגן
בסוף כנראה לא יגיעו וירוסים
לא
חידשת פה כלום.
אולי לאלו שרק מחזיקים בפעם הראשונה מחשב.
יענו מתחילים.
windows defender
ציטוט:"בעלי מערכת הפעלה של מיקרוסופט יוכלו להשתמש בכלי הסרת תוכנות הריגול החינמי היעיל שלה, שנקרא "Windows Defender". התוכנה תעזור לכם, בצור הפשוטה ביותר, להסיר קבצים מזוהמים, במיוחד כאלו המאיטים את המחשב שלכם."
בעלי מערכת הפעלה לא של MS פטורים מכל המדריך הזה…
תוספות הגנה שלי
ביום יום תגלשו באמצעות קופסת חול (כמו התוכנה "סנדבוקסי") ככה שכל הפעולות שלכם יתפוגגו ברגע שתסגרו את הדפדפן.
תשתמשו בסביבה וירטואלית (כמו התוכנה "רטורניל") כשאתם מורידים תוכנה חדשה שיש סיכוי שהיא מסוכנת. ברגע שתעשו ריסטארט למחשב זה כאילו לא הורדתם את התוכנה מעולם וכל וירוס שחדר יעלם.
שום דבר לא בטוח במאה אחוז אז טוב שיש עוד ועוד שכבות הגנה