פיתוח חדשני עשוי לספק לנו מהירויות העברה אלחוטיות מרשימות של עשרות ג׳יגה-ביט בשנייה בהתבסס על ספקטרום האור שאינו נראה לבני האדם
טכנולוגיית ה-Wi-Fi האלחוטית המודרנית היא מרשימה מאוד ביכולותיה, בייחוד כשמחוברים אליה מספר קטן יחסית של צרכנים פעילים, ולרוב מסוגלת לספק קצבי תעבורה שיהיו דומים ואפילו גבוהים יותר מאלו של חיבורי הרשת הקוויים הנפוצים – ובכל זאת, אין ספק שתמיד ניתן וגם ראוי לשאוף לשיפור היכולות האלה.
מה שבא לידי ביטוי באופן מעשי בתקופה זו באמצעות תקנים כמו ה-WiGig שעושה שימוש בתדר גבוה מאוד וברוחבי פס פנויים גדולים וה-802.11ax שמרחיב את היעילות הספקטרלית באמצעות טכנולוגיות עדכניות שלקוחות גם מעולם הסלולר – עשוי לבוא לידי ביטוי בעתיד גם באמצעות טכנולוגיה מפתיעה משהו: אור אינפרא-אדום שאינו נראה לעין, אך כן מסוגל להעביר מידע בקצבים גבוהים מאוד בין מוצרים שיודעים כיצד לשדר ולקלוט אותו נכון.
עבודת דוקטורט שבוצעה במכון הטכנולוגי של איינדהובן בהולנד הציגה רשת תקשורת מקומית אלחוטית והיברידית שמבוססת על קרני אור באורכי גל של 1,500 ננומטר ומעלה – עם יכולת לספק קישוריות במהירות של מעל ל-40 ג׳יגה-ביט לשנייה (כ-4 ג׳יגה-בייט לשנייה לערך בקצב מעשי, שהושגו הלכה למעשה בשידור למרחקים של כ-2.5 מטר) לכל משתמש, ואף לכמה וכמה משתמשים במקביל, ללא האטה במהירות היחסית.
איך קורה הקסם הזה? שימוש ב'אנטנות אור' מותקנות על התקרה בכל חדר אשר מוזנות באמצעות סיבים אופטיים יהווה את מקור השידור החכם, שיכלול מהוד ייעודי אשר יוכל לנתב את אלומת האור שעליה רוכב המידע ברחבי החדש באמצעות התאמה קלה של אורך הגל המשודר בהתאם למיקום המקלט הרלוונטי בכל זמן נתון, כאשר הנחה זו שמספר צרכנים שונים יימצאו בנקודות שונות במרחב היא גם זו שתאפשר שידור של כמה אלומות במקביל, כל אחת עם אורך גל (ותדר, כפועל יוצא) שונה שיצמצם את ההפרעות ההדדיות.
מכשירי הקצה השונים יזדקקו רק לחיישן שידע לקלוט את המידע האופטי המשודר אליהם על מנת להנות מהטכנולוגיה המעניינת, בעוד שהשידור ממכשירי הקצה אל הנתב יבוצעו (לפחות בשלב הראשון) בתקשורת הרדיו האלחוטית שמוכרת לנו כבר היום, בכדי לצמצם את הקושי שבאימוץ היישום החדש הזה באופן מעשי.
ניתן לדמיין לא מעט בעיות טכנולוגיות פוטנציאליות עבור הפתרון הזה, כמו למשל שימוש בשני מכשירים קולטים במרחק מינימלי בין האחד לשני שלא יאפשר ניתוב קרניים מיטבי, שימוש במוצר שבו המקלט האינפרא-אדום הוא מוסתר ויזואלית בזמן מצון ועוד – אך קשה להכחיש את הפוטנציאל הגדול שיש במהירויות הורדה גבוהות במיוחד שמגיעות בקו ישיר למשתמש – ואנחנו מאמינים כי שילוב יכולת זו יחד עם יכולות ה-RF שכבר מוכרות לנו היטב, בתור מעין "מצב טורבו" שיכנס לפעולה כשהתנאים מאפשרים זאת, יוכל להוות בשורה חשובה ומשמעותית לעתיד. מסכימים איתנו? בואו לספר בתגובות.
ניראאה ועוד איך! תכנס לאפליקציה של מצלצמה בכל פל ותיראה את האינפרא שלך בכל מקום שיש את זה
הטלפון שלך הוא בן אדם?!
למה אתה אולך ברגל לתך אביב מי-ם?
אתם מודעים לזה שפחות או יותר כל מכשיר מכשיר שמבוסס על רשת אלחוטית, משתמש ב"אור אינפרא אדום שאיננו נראה לעין" כמקור המידע כן?
זה פריקינג קרינה וזה לא חדשני בכלל.
מה ששונה בטכנולוגיה הזו היא שימוש בגל בעל תדירות גדולה יותר (אורך גל קטן יותר), מה שמאפשר לך לדחוס יותר מידע פר שנייה.
ולמה צריך אנטנה במרכז כל חדר? כי קרינה כזו לא מסוגלת לעבור דרך עצמים כמו ריהוט או קירות.
זו אולי עליית מדרגה בנוגע למהירות הרשת.
קרינה אינפרא אדומה לא מסוכנת ואיננה מסרטנת כמו אורכי גם מסויימים של קרינת רדיו וקרני מיקרוגל שה-Wi-Fi עושה בהם שימוש.
ואז יהיה הרבה יותר קל להסניף פאקטות
Avia Cohen Adam Brener
אם זה יהיה גם שלט אוניברסאלי – בכיף…