המכשיר החדשני בעלות של 599 דולר מבטיח להפוך כל אחד לפיצאיולו מקצועי – בין אם במטבח או בחצר
תעשיית תנורי הפיצה הביתיים עוברת מהפכה של ממש. בתערוכת CES 2025 בלאס וגאס, חברת Current Backyard הציגה את Model P – תנור פיצה חכם ראשון מסוגו המשלב קישוריות Bluetooth ו-Wi-Fi, ומאושר לשימוש הן בתוך הבית והן מחוצה לו. התנור החדש, שצפוי להגיע לשוק ברבעון השני של 2025, מציב רף חדש בתחום עם טכנולוגיה מתקדמת ומחיר תחרותי של 599 דולר.
טכנולוגיה חכמה במיוחד
בניגוד לתנורי פיצה מסורתיים, ה-Model P מציע חוויית בישול מתקדמת באמצעות אפליקציה ייעודית. החידוש המשמעותי ביותר הוא ה-Pizza Build Calculator, כלי חכם המחשב את זמן ודרגת החום האופטימליים בהתאם לסגנון הפיצה הרצוי, עובי הבצק, כמות הרוטב, הגבינה והתוספות. "המטרה שלנו היא לבטל את המגבלות", מסביר טום פנר, מנכ"ל Current Backyard. "בין אם אתם גרים בדירה או בבית עם מטבח חיצוני, התנור מתאים את עצמו לסגנון החיים שלכם".
ביצועים מרשימים
התנור החדש מסוגל להגיע לטמפרטורה מקסימלית של 450 מעלות צלזיוס – זהה לזו של המתחרה היוקרתי Ooni Volt 12. בטמפרטורה זו, פיצה נפוליטנית מוכנה תוך שתי דקות בלבד. הודות לעיצוב פנימי ייחודי המשלב אלמנטים מגרפיט ו-calrod מעל ומתחת לאבן האפייה, בשילוב עם אלגוריתם מתקדם, אין צורך לסובב את הפיצה במהלך האפייה. יתרה מזאת, החברה מבטיחה כי ניתן להכין שלוש פיצות נפוליטניות בתוך כעשר דקות, כאשר התנור מתריע כשהוא מוכן לפיצה הבאה.
חמישה מצבי בישול, אינסוף אפשרויות
ה-Model P מציע חמישה מצבי בישול שונים: נפוליטני, ניו יורקי, דק, פיצה קפואה ופונקציית גריל (בעוצמה גבוהה ונמוכה). את המצבים ניתן לבחור הן על התנור עצמו והן באמצעות האפליקציה. מה שמייחד את המכשיר הוא היכולת לקבל עדכוני תוכנה אוטומטיים, כך שהתנור רק משתפר עם הזמן.
מבט לעתיד
עם כניסתם של שחקנים חדשים כמו Current Backyard לשוק תנורי הפיצה הביתיים, התחרות מתחממת לטובת הצרכנים. ה-Model P מציע פתרון חדשני במחיר תחרותי, המשלב את הנוחות של מכשיר חשמלי עם טכנולוגיה חכמה. בנוסף לתנור עצמו, החברה תציע ערכות אביזרים נלווים ועגלה לשימוש חיצוני במחיר של 399 דולר.
התנור החדש מסמן את המשך המגמה של Current Backyard להפוך את הבישול החיצוני לחכם יותר, נקי יותר ובר-קיימא. עם יעילות אנרגטית הגבוהה פי שלושה מתנורי גז מסורתיים וללא פליטות מזהמות, נראה כי העתיד של הכנת פיצות ביתיות הולך להיות חכם – וטעים – יותר מאי פעם.
א. מעניין איך הטעם של חשמלי לעומת אש גלויה מגז או מעץ ו-ב. מעניין אם תהיה תוכנית גם לדברים נוספים מלבד פיצה כמו, למשל, ירקות בגריל.