משפחות הקורבנות מאירוע הירי בבית הספר היסודי בטקסס מגישות תביעה נגד Meta ו-Activision בטענה כי החברות קידמו נשק לצעירים
משפחות הקורבנות של הירי בבית הספר היסודי רוב ביובלדי, טקסס, הגישו תביעה נגד חברת מטא (Meta) ומפתחת המשחקים אקטיוויז'ן (Activision) בטענה כי החברות קידמו את השימוש בנשק חם בקרב צעירים, כולל היורה סאלבדור ראמוס, שביצע את הטבח ב-24 במאי 2022 והרג 21 אנשים, בהם 19 תלמידים ושני מורים.
התביעה הוגשה בבית המשפט העליון בלוס אנג'לס ביום שישי בשם כ-45 בני משפחה. לפי הטענות, החברות חשפו ביודעין את היורה לתכנים מעודדי נשק, התנו אותו לראות בנשק פתרון לבעיותיו ואימנו אותו להשתמש בו. הטענה המרכזית היא כי המשחק Call of Duty של אקטיוויז'ן חשף את היורה לשימוש אינטנסיבי בנשק ופיתח אצלו מיומנות בצליפה, בעוד שמטא אפשרה פרסומים באינסטגרם שמהללים קרבות ואלימות.
התביעה כוללת גם את יצרנית הנשק דניאל דיפנס, אשר ייצרה את ה-AR-15 ששימש את היורה. נטען כי החברה פרסמה באינסטגרם תכנים המפארים קרבות ונשק.
עורך הדין ג'וש קוסקוף, שזכה בעבר בפיצוי בסך 73 מיליון דולר למשפחות קורבנות הירי בבית הספר סנדי הוק מיצרנית הנשק רמינגטון, מוביל גם את התביעה הנוכחית וציין: "חברות כמו אינסטגרם ואקטיוויז'ן לא רק מאפשרות לחברות נשק להגיע לצרכנים – הן תורמות להשרשת האלימות בקרב בני נוער במצוקה. על אינסטגרם להפסיק לאפשר שיווק של AR-15 לילדים, ועל אקטיוויז'ן להפסיק לאמן ולהרגיל ילדים להרוג. זה כל כך פשוט".
אקטיוויז'ן דחתה את ההאשמות וציינה כי מיליוני אנשים נהנים ממשחקי וידאו ללא מעבר למעשים אלימים. דוברת החברה, דלאני סימונס, אמרה: "מיליוני אנשים ברחבי העולם נהנים ממשחקי וידאו מבלי לפנות למעשים מזוויעים".
למרות שמחקרים רבים הראו כי משחקי וידאו אינם גורמים למעשי אלימות במציאות, טענות דומות הועלו בעבר נגד חברות משחקים לאחר אירועי ירי המוניים, אך רוב התביעות הללו לא הצליחו להוכיח קשר ישיר בין המשחקים לאלימות.