טכנולוגיית AI חדשנית מבטיחה לגשר על פער התקשורת בין בני אדם לחיות המחמד שלהם
רעיון שנראה כלקוח מעולם הסרטים או הדימיון הופך סוף סוף למציאות: חברת Personifi AI מציגה את Shazam Band – קולר חכם המאפשר לחיות מחמד "לדבר" עם בעליהן באמצעות בינה מלאכותית. במשך שנים יזמים רבים ניסו לפתח טכנולוגיה דומה, אך עד כה איש לא הצליח באמת לפצח את אתגר התקשורת עם חיות המחמד.
מהפכת התקשורת עם חיות המחמד
הקולר החדשני, המצויד ברמקולים וחיישנים מתקדמים, אינו רק עוד אביזר מעקב – הוא מציע חוויית תקשורת מהפכנית עם חיית המחמד שלכם. המערכת מנתחת את התנהגות החיה ומגיבה בקול אנושי לשאלות ואינטראקציות, תוך שימוש בטכנולוגיית AI מתקדמת הדומה לזו שמפעילה את ChatGPT. ג'ון מקהייל, מנכ"ל Personifi AI, מספר כי הרעיון נולד בעקבות אירוע טראגי כמעט – כלבו רוסקו ננשך על ידי נחש צפע ונכנס למצב מסכן חיים מכיוון שבעליו לא ידע מה קרה. "זה גרם לי לחשוב על היכולות של בינה מלאכותית ואיך אפשר היה למנוע את הטרגדיה", מסביר מקהייל.
טכנולוגיה חכמה במארז פשוט
הקולר מתאים לכל חיית מחמד בגודל מתאים – כלבים, חתולים ואפילו עזים. המערכת משלבת ניתוח קולי של דברי הבעלים יחד עם מעקב אחר תנועות החיה, ומייצרת מה שהחברה מכנה "העצמת תודעה". בפועל, המערכת מתרגמת את מצב הרוח וההתנהגות של חיית המחמד למשפטים כמו "אני מרגיש עצוב עכשיו" או "בא לי להתכרבל".
קולות ואישיויות
המערכת מציעה 25 "פרסונות" שונות, כשרבות מהן מוקלטות על ידי הסלבריטאי בובי ג'ונסון (המוכר גם כ-RxCKStxR), שהתפרסם ברשתות החברתיות בזכות הקולות שהעניק לחיות מחמד. הדמויות כוללות מגוון רחב של אישיויות:
- כלב מתוק ומצחיק
- דמות דרומית שנונה
- בוס מאפיה מהיר-דיבור
- קול בריטי מעודן בסגנון יו גרנט
- קול ספרדי נשי
- דמות ג'מייקנית המדברת בניב פטואה מקומי
במהלך 30 הימים הראשונים, בעלי החיות יכולים לנסות את כל האפשרויות ולבחור את המתאימה ביותר לאופי של חיית המחמד שלהם.
בטיחות ומציאות בשטח
מעבר ליכולת ה"דיבור", הקולר מצויד ב-GPS ומערכת התראות המודיעה לבעלים במקרה של סכנה או אם חיית המחמד הולכת לאיבוד. בהדגמה חיה שנערכה בטקסס, המערכת הצליחה לזהות ולהגיב למצבי רוח שונים של הכלב רוסקו. רגע משעשע במיוחד התרחש כאשר רוסקו שיחק עם צעצוע, והקולר פלט את המשפט המפורסם של קפטן אמריקה: "אני יכול לעשות את זה כל היום!" (I could do this all day!). למרות שרוסקו העדיף בעיקר לנוח על הספה במהלך ההדגמה, היה קשה שלא לחייך כששמענו לראשונה כלב "מדבר".
מבט לעתיד ושאלות פתוחות
השימוש בטכנולוגיה מעלה שאלות מעניינות לגבי האנשה של חיות מחמד והשפעתה על הקשר בין בעלים לחיית המחמד שלהם. כבעלי חתול, למשל, היכולת לדעת האם החתול רוצה תשומת לב, אוכל או משחק כשהוא מיילל ומגרגר יכולה להיות שימושית מאוד. אך האם זה באמת מה שחיית המחמד שלנו רוצה? לצערנו, גם עם הטכנולוגיה החדשה הזו, לא נוכל באמת לשאול אותה.
ה-Shazam Band זמין כעת להזמנה מוקדמת בשני דגמים:
- דגם מלא עם GPS יעלה 595 דולר (כ-2,200 ש"ח)
- דגם בסיסי ללא GPS יעלה 495 דולר (כ-1,800 ש"ח)
האם אנחנו באמת מתקרבים לעידן שבו נוכל לנהל שיחה אמיתית עם חיות המחמד שלנו? ימים יגידו. בינתיים, נראה שה-Shazam Band מציע הצצה מרתקת לעתיד האפשרי של התקשורת בין אדם לחיה.
ממש לא חדש. היה כבר כזה קולר חכם בסרט UP…
קראת את השורה הראשונה בכתבה? זה בדיוק מה שנכתב – רעיון שנלקח מעולם הסרטים (וספציפית אכן UP הוא הדוגמה לכך). רק שהפעם מדובר על משהו שקיים במציאות – להגיד שזה "לא חדש" כי פעם זה הופיע בסרט זה קצת…. מוזר.
אם מישהו יצליח להמציא עכשיו מכונת זמן, כזאת אמיתית במציאות, אתה גם תגיד שזה לא חדש כי זה כבר הופיע בסרטים בעבר?