אוניברסיטת Queen Mary בלונדון הודיעה כי הצליחה לגרום לעצם להיעלם לכאורה על ידי שכבות של נאנו חלקיקים
החוקרים טוענים כי על ידי הנדסת חומרים גרמו למשטח בגודל כדור טניס להיראות שטוח עבור גלים אלקטרומגנטיים. הגלים שאמורים היו להתפזר בעת מפגש עם העצם הקמור – המשיכו לעבור לצידו השני של העצם כאילו היה שטוח. העצם עצמו היה מצופה בשבע שכבות שונות ונפרדות של חומר שהרכבו המדויק לא צויין.
בעוד שמספר אתרים באינטרנט לקחו את המחקר מעט רחוק מדי, כשציינו את הקשר בינו לבין גלימת היעלמות בסגנון הארי פוטר – מקריאת הדף בו פורסם הנושא באתר האוניברסיטה עושה רושם, כי אנחנו עדיין רחוקים מאוד מגלימה שכזאת.
המדענים שפירסמו את המחקר אמרו כי היישומים הנראים כרגע באופק לפיתוח החדש נוטים לכיוון של אנטנות חדשות לשליטה בגלים אלקטרומגנטיים. הם גם ציינו שלפיתוח עשויים להיות יישומים נוספים בתחום האקוסטיקה (סאונד). למעשה, ההתייחסות לנושא ההיעלמות ניתנה על ידי פרופ' יאנג האו, ממפרסמי המחקר, כשציין שהתכנון של החומרים מבוסס על שינויי תצורה אופטיים – מושג הנמצא מאחורי הרעיון של חליפת ההיעלמות.
אמנם בשנים האחרונות נפוצו רעיונות חדשים ומעניינים העוסקים בדרכים להגיע לחליפת היעלמות, כזו שלא תאפשר לעין בלתי מזויינת לגלות את האדם הנמצא מולך. כל פתרונות ההיעלמות הטובים עד היום נגעו בעיקר בתחומי התעופה, בהם כלי טיס חמקניים הופכים לכמעט בלתי נראים לגלי מכ"ם אך עדיין גלויים לעין לחלוטין. במאמר בויקיפדיה על אי-ניראות – Invisibility מרוכזים עוד מספר ניסיונות נוספים ומעניינים מהשנים האחרונות להציג פתרונות לרעיון האי-נראות. בינתיים לא הציג אף מחקר אפשרות ליישום פרקטי בחיים האמיתיים. יחד עם זאת – המחקר האחרון הוא עוד צעד נוסף המראה שבהחלט יתכן שבעתיד הדבר יהיה אפשרי.
בינתיים כל שנותר לנו הוא להתרגש מרעיון גלימות ההיעלמות רק בספרי המדע הבדיוני והפנטזיה.
אכן לא כצעקתה.
ובעידן הדעא"ש עדיף שכח.