סוכנות החלל האמריקאית ממשיכה לפנק אותנו בכמויות מדודות עם תמונה חדשה של כוכב הלכת הננסי הקפוא, הפעם ברזולוציה עוד יותר איכותית
חמישה חודשים אחרי שקיבלנו תמונות ומידע ראשון אודות כוכב הלכת פלוטו, במסגרת משימת New Horizons פורצת הגבולות של נאס"א מגיע אלינו שיא נוסף – בדמות התמונה האיכותית והמפורטת ביותר של פני הכדור הקפוא, אחד מגרמי השמיים המרוחקים ביותר במערכת השמש שלנו.
התמונות הנוכחיות צולמו ממרחק של כ-17,000 קילומטר "בלבד" מפני הכוכב, בנקודה קרובה מאוד לנקודת המעבר הקרובה ביותר של הגשושית, והן נשלחו אל כדור הארץ בגירסה מלאה ללא דחיסה – כך שאלו הן בעצם התמונות הטובות ביותר של פלוטו שיש לנו ושיהיו לנו מעתה, עד אשר חללית אנושית אחרת תחלוף לידו במרחק קרוב יותר (או עם אמצעי צילום איכותיים יותר). משהו שלא מתוכנן לקרות בעתיד הקרוב.
המידע אודות פלוטו ימשיך לזרום אלינו אט אט בריק החלל במהלך החודשים הקרובים, אך מה שאתם צופים בו כעת הוא הטוב ביותר מבחינה ויזואלית שיש ל-New Horizons להציע. בתמונות ניתן לראות בצורה ברורה ונהדרת את האיזור ההררי של הכוכב, ולצידו המישור האדיר שמכסה חלק גדול משטח הפנים שלו – וכמו כן גם מכתשים רבים קטנים וגדולים, שממחישים היטב את מיקומו בתוך חגורת קויפר עתירת האסטרואידים והמטאורידים.
מרשים? ללא ספק. מאכזב שלא נזכה לקבל מידע עוד יותר מפורט אודות פלוטו בזמן הקרוב? בהחלט.
להלן התמונה המלאה שפורסמה בידי נאס"א (קישור לתמונה ברזולוציה גבוהה):