חברת Oculus הכריזה רשמית על מחיר עבור בקרי חישת התנועה החדשים שלה, והקרב על תואר 'חוויית המציאות המדומה המשתלמת ביותר' נפתח מחדש
האירוע התקשורתי השנתי של Oculus סיפק לנו לא רק מבט לאב-טיפוס של מוצר המציאות המדומה הבא שלה – אלא גם עדכונים חשובים עבור משקפי ה-Rift של ההווה, שעתידים להפוך לבעלי יכולות מתקדמות הרבה יותר החל מחודש דצמבר הקרוב.
נציגי החברה אישרו כי בקרי ה-Oculus Touch, שפותחו במיוחד עבור ה-Rift ויעניקו לפלטפורמה חישת תנועה בדומה לזו שכבר קיימת אצל המתחרה HTC Vive כבר ממועד ההשקה המקורי, יושקו רשמית ב-6 בדצמבר – עם תג מחיר של 200 דולר שכולל בתוכו את שני חלקי הבקר (אחד לכל יד) וגם מצלמת התמצאות נוספת שתאפשר את העקיבה המדוייקת אחר תנועות הידיים שנדרשת לשם כך.
התוספת הזו מקרבת בין היכולות של ה-Vive והיכולות של ה-Rift, וגם מציגה מעין סטטוס קוו במחיריהם – כשהפלטפורמה של HTC מתומחרת מראש ב-800 דולר כבסיס, בעוד שההצעה הבסיסית של Oculus שכוללת רק בקר משחקי אלחוטי של קונסולת ה-Xbox One מוצעת ב-600 דולר, בעוד שחבילה שתכלול גם את בקרי התנועה תתומחר גם היא ב-800 דולר ממועד ההשקה.
עם זאת, כאן זה המקום לציין שעל מנת ליצור עקיבה מרחבית עם ה-Rift (כזו שתאפשר תנועה ברחבי החדר יחד עם בקרי ה-Touch, במקום תנועה של הידיים בלבד במיקום פיזי אחד מוגבל יותר) תידרש מצלמת התמצאות נוספת שלישית של הפלטפורמה, שתהיה זמינה גם היא החל מה-6 בדצמבר בתוספת של 80 דולר – וכן המצב מתהפך לכאורה, כשפלטפורמת ה-Vive מסוגלת ליצור מציאות מדומה במימדי החדש כברירת מחדל ב-800 הדולרים המדוברים, בעוד שיכולת דומה תעלה למעשה 880 דולר אצל המתחרה. הפרש המחירים אינו מאסיבי במיוחד, אך לא מן הנמנע שב-HTC ינצלו אותו על מנת למצב את עצמם בתור הבחירה ההגיונית והמשתלמת יותר, בדומה לאופן בו ה-Rift נחשבו כמשתלמים יותר עד עתה (למרות הפער ביכולות הטכנולוגיות).
שתי פלטפורמות המציאות המדומה השולחניות הללו יקרות משמעותית מהמתחרה של עולם הקונסולות, ה-PlayStation VR (שנמצאת בדרכה לחנויות וכבר הספיקה לקבל ביקורות חמימות וחיוביות בהחלט ברחבי הרשת), אשר תוצע במחיר של 400 דולר לחבילת בסיס ללא בקרי תנועה או במחיר של כ-520 דולר עם בקרי ה-Move – אם כי כאן מדובר במערכת שמציאה רזולוציית ואיכות תצוגה פוטנציאלית נמוכות יותר, וגם לא מיועדת לגיימינג עם תנועה במרחב (אף על פי שקיימת תמיכה בסיסית יחסית לטכנולוגיה זו).
כל שלושת המערכות האלו דורשות השקעה כספית בלתי מבוטלת, וקשה מאוד להחליט מי היא הכדאית מכולן – אבל עצם העובדה שאנחנו רואים כאן תחרות מתגברת ומשתפרת היא מעודדת מבחינתנו, ואנחנו סקרנים בהחלט לגלות כיצד שחקניות נוספות מתכננות להפתיע ולאתגר את התחום בעתיד הקרוב.
מי היא המערכת המועדפת מנקודת המבט שלכם? בואו לשתף אותנו בתגובות.