החברה הישראלית שהפכה לאקזיט הגדול ביותר בתולדות המדינה זכתה למקום מרכזי בתערוכת CES 2018, וניצלה אותו בכדי לספק לנו מידע על המוצרים והטכנולוגיות שיגיעו אל כולנו בשנתיים הקרובות
עם חתימת הסכם הרכישה מול אינטל לפני מספר חודשים, מובילאיי (Mobileye) הפכה לא רק לגאוות הייטק מקומית כבירה, אלא גם לאחד מהכוחות הגדולים והחשובים ביותר של עולם הרכב העתידי, כשהיא מתחרה ישירות מול שמות גדולים כמו NVIDIA וג'נרל מוטורס על הזכות להיות זו שתפעיל את הרכבים האוטונומיים המתקדמים ביותר של המחר. הבסיס הזה הפך את מסיבת העיתונאים של החברה בתערוכת CES 2018 לאירוע מבטיח, שגם סיפק את הסחורה.
פרופסור אמנון שעשוע, מנכ"ל ומייסד מובילאיי, ודן גלבס, סמנכ"ל בכיר בחברה, עלו לבמה והצהירו כי עם שיתוף הפעולה מול אינטל יש להם פתרון המשלב תוכנה וחומרה ייעודיים מלאים יחד – באופן שמאפשר להם להיות עדיפים על פני אסטרטגיית מוצרי הרכבים החכמים של NVIDIA, שמתמקדת בחומרה מתקדמת מאוד ותוכנה שנוצרת בידי מישהו אחר בהתבסס על כלי פיתוח תוכנתי שלה.
שוני זה, בשילוב עם השוני הטכנולוגי הבסיסי שבשימוש במצלמות לעומת שימוש בחיישני LIDAR וחיישנים על-קוליים (במקרה של NVIDIA), מאפשר למובילאיי להצהיר על כך שהפתרון שלה יעיל וזול משמעותית מהמתחרים בו, במירוץ אל רכבים אוטונומיים לחלוטין מרמה 5 – כאשר צמד שבבי EyeQ5H עתידיים של מובילאיי ומערכת עיבוד ובקרה שמבוססת על שבבים ממשפחת האטום של אינטל בהספק כולל של כמה עשרות וואט אמורים לאפשר את מה ש-NVIDIA הצהירה כי ידרוש צמד מחשבי Drive Pegasus מאסיביים וחדשניים, בצריכת הספק כוללת של כ-800 וואט.
את התחרות הזו בין מובילאיי ואינטל ל-NVIDIA ושותפותיה אנחנו עתידים לפגוש בעוד שלו הזדמנויות וצורות בשנים הקרובות, ונראה כי עדיין מוקדם מאוד להכריז על מנצחות ומובילות בתחום הזה – עד אז קיבלנו גם מידע על חכולות חדשות של מוצריה ה-ADAS ממובילאיי, בהתמודדות אפקטיבית עם נקודות בכביש ומצבים בהם אין נתיב פיזי מוגדר וברור משני הצדדים, כולל יכולת ליצור קו הפרדה וירטואלי בין נתיבים בלתי מסומנים ולהתבסס עליו להתרעות ואזהרות עבור הנהג.
הטריק החדש הוא שמירה על הנתיב – גם כשאין סימון פיזי לכך
נציגי החברה קינחו במידע מעניין אודות מפת הדרכים החומרתית שלהם, עם שבבי ה-EyeQ4H ושבבי ה-EyeQ5H אשר יהוו זינוק ענקי קדימה בדרך לאוטונומיה ללא צורך בנהג כלל.
שבבי EyeQ4H, עם 12 יחידות עיבוד משלוש קטגוריות שונות ותהליך ייצור צנוע משהו ב-28 ננומטר, ייכנסו לייצור המוני מסחרי החל ממרץ הקרוב – בדרך להשקת רכבים מארבע יצרניות שונות שיכילו מוצרים המבוססים עליהם כבר השנה, ו-12 יצרניות שונות שיעשו זאת בשנת 2019 – מה שיאפשר לנו לקבל מגוון רחב של רכבים עם אוטונומיה מרמה 3 (שליטה מלאה ברוב מצבי הנהיגה הסטנדרטיים ובקשה להתערבות אנושית רק במצבים ייחודיים בהם המערכת לא מצליחה לפרש את הפעולות הנדרשות לביצוע) בתור סטנדרט עד סוף העשור.
שבבי EyeQ5H, עם ביצועי למידה חישובית גבוהים פי 4 לערך מאלו של ה-EyeQ4H והתבססות על תהליך ייצור של 7 ננומטר שכבר יהיה בחזית הטכנולוגית של השוק, עתידים להתחיל בייצור דוגמאות חומרתיות במחצית השנייה של 2018 – בדרך לייצור המוני החל ממרץ שנת 2020, מה שיביא איתו כאמור יכולות אוטונומיות מרמה 4 ואף מרמה 5 אל ההמונים, לכאורה.
יש עוד הרבה מאות לצפות לו בתחום הזה – אפילו אם אתם משתייכים למחנה שאינו בוטח, בינתיים, בטכנולוגיות הנהיגה ללא מגע יד אדם.
המשיכו לעקוב אחרינו לעוד מידע, תמונות ורשמים היישר מתערוכת CES 2018!
אני רק שאלה –
עוד עשור, יעשו מבחן נהיגה ?
"מטלת" הנהיגה תלך ותעלם מן העולם.
היום כבר לא מלמדים אותך איך לכבס בגדים באמת (כמו שהיו עושים פעם לפני המכונות). אתה מכניס בגדים למכונה לוחץ על כמה כפתורים (תפעול ספציפי לכל מכונה) והמכונה עושה את הכל לבד.
גם רכב יהיה ככה. לא תצטרך לדעת לנהוג אלא רק לדעת לתפעל את הרכב.
רק שמכונת כביסה לא דורסת אנשים …..
תלוי מאיזה גובה זורקים אותה
הרגת אותי חחחחחחחחחחחחחחחחח
"רק שמכונת כביסה לא דורסת אנשים ….." – אז אתה אומר שבגלל שמכונית היא מסוכנת ויכולה לדרוס אנשים, צריך לתת לאנשים להפעיל אותה במקום למחשב? בדיחה טובה….
הסטנדרט שמדברים עליו היום הוא שרכב אוטונומי יהיה בטוח פי-1,000 מנהג אנושי. כלומר, אם היום יש 50 אלף תאונות בשנה, היעד הריאלי הנוכחי שמכוונים אליו הוא 50 תאונות בשנה. פי אלף יותר טוב.
הבנתי את ההומור אבל הקונספט נשאר זהה
אתה חוסך את הצורך בלעשות פעולה מסויומת ולומד במקום זה איך לתפעל את המכונה שתעשה את אותה פעולה במקומך.
המטרה היא כמובן להמנע מביצוע פעולות רפטטיביות ומונוטוניות.
נהיגה כשלעצמה היא דבר מיותר ומשעמם. את הרוב הגדול של האנשים לא מעניינת הנהיגה. מעניין יותר ההגעה ליעד עצמו.
אתה צודק.. אבל אני חושב שמה ש askme התכוון, זה שלא החליפו עדיין את הרכבים ברכבים אוטונומיים מהסיבה שמדובר פה בסיכון של בני אדם. אם זה מוצר כמו מכונת כביסה שלא מסכן אף אחד בלנסות אותו או להשתמש בו, אז לאף אחד לא אכפת לקחת על את האחריות על אותו מוצר וכמו כן גם לרשויות החוק שמותירות את אותו מוצר. אבל כשמדובר בצעד כזה שמסכן בני אדם, זה יותר "מפחיד" לקחת אחריות על זה. תחשוב שתקלה קטנה במחשב יכולה לגרום נזק מטורף, מי יהיה אחראי לה?
איזה נזק היא יכולה לגרום שלא יכול להיגרם כבר היום על ידי בני אדם?
כשאדם גורם את הנזק אז הוא אחראי עליו. אבל כשחברה מוכרת רכב כזה שיגרום נזק גדול בגלל באג בתוכנה ואנשים ייפגעו חס וחלילה בגלל אותה חברה זה ייצור בלגן..
אני ממש לא נגד זה, ואני לא אומר שזה לא ייקרה. אני פשוט אומר שלדתי זו הסיבה שזה עדיין לא קרה. רוצים למנוע כמה שיותר תקלות בגלל שמדובר פה בחיים של אנשים.
זה לא סרט הוליוודי… אף מכונית פה לא תפתח תודעה עצמאית ותצא למסע rampage נגד האנושות.
גם אם יקרו תאונות זה עובדתית יהיה הרבה פחות מאשר כמות התאונות שקורות בגלל שמי שהיה מאחורי ההגה היה אנושי.
איזה בלאגן זה יצור? שאנשים שהרכב שלהם עשה תאונה יתבעו את החברה? תאמין לי שהנושא הזה כבר סגור משפטית ממזמן..
לך תדע.. תראה black mirror
אם ככה, אז איך זה שזה עוד לא חוקי בארץ וברוב העולם?
מי אמר שזה "לא חוקי"? ולמה אתה מתכוון ב"זה"?
יש חוק (כבר עשרות שנים) שאומר שצריך להיות עם שתי ידיים על ההגה בזמן נהיגה, למשל. וברור שצריך להתאים את החוקים למציאות חדשה שבה נהגים הם בכלל לא נחוצים. אבל אין שום חוק "נגד" רכבים אוטונומיים.
יש כבר היום רכבים אוטונומיים בישראל, אגב.
אז איך זה עובד היום עם ציוד רפואי?
גם בציוד רפואי יכול להיות תקלה שתגרום באובדן חיים. איך זה עובד היום מבחינה משפטית? אז אותו דבר יקרה עם רכבים אוטונומים