לוחות הפיתוח
לוחות הפיתוח הם למעשה אוסף של לוחות המכילים מיקרו-בקרים שונים ובנוסף, עוד מספר רכיבים שנועדו לספק פונקציונליות נוספת ופשטות כך שהם יתאימו גם למשתמשים מתחילים חובבים. במדריך זה נתייחס לשני סוגים של מיקרו-בקרים ונתמקד באחד מהם.
הראשון הוא מיקרו-בקר של חברת Atmel המגיע במספר דגמים ועבורו פותחה סביבת פיתוח קלה ונוחה המבוססת על שפת התכנות C++. שמה של הסביבה נקרא Arduino (מבטאים: ארדואינו) וכך גם שמות הלוחות השונים המבוססים על סדרת המיקרו בקרים האלו. באתר של ארדואינו נוכל למצוא את הלוח המתאים לנו לפי מאפייניו השונים ולאתר אותו לרכישה ב-eBay.
במדריך נתייחס לאחת הגרסאות הבסיסיות של לוח הפיתוח העונה לשם Arduino UNO ובגרסה הישנה יותר שלו Arduino Duemilanove 328.. הסוג השני של הלוחות מבוסס על מעבדי ARM המכילים ארכיטקטורה של Micro .NET Framework כלומר ניתן לפתח עבורם בסביבת Visual Studio ולכתוב באחת השפות הנתמכות שהנפוצה בניהן היא C#.
![]() |
![]() |
![]() |
תכולת הלוח
- מיקרו-בקר Atmel ATmega328 (קישור לדפי הנתונים שלו).
- 14 יציאות וכניסות דיגיטליות מתוכן 6 משמשות גם כ PWM.
- 6 כניסות אנלוגיות בעלות רזולוציה של 10-bit
- מהירות שעון 16 MHz
- זיכרון פלאש 32KB
- טווח מתחים מומלץ עבור מתח חיצוני הוא בין 6 ל-12 וולט.
סביבת העבודה
כדי להתחיל ולפתח עבור ארדואינו יש להוריד את סביבת הפיתוח העדכנית מהאתר באמצעות הקישור הבא. במידה וחיברתם את הארדואינו למחשב והוא אינו מזוהה, התקינו את מנהל ההתקן מהתיקייה בשם Drivers בתוך חבילת ההורדה עבור הארדואינו.
![]() |