החברה שמקדמת את תקן ה-LiFi, פיתרון תקשורת אלחוטי מבוסס נוריות LED, גייסה בסבב הגיוס השני שלה למעלה מ-7 מיליון ליש"ט
העתיד נשמע מזהיר עבור פיתרון ה-Li-Fi, או Light Fidelity, שהומצא באוניברסיטת אדינבורו שבסקוטלנד. Li-Fi היא טכנולוגיה משלימה ל-WiFi הפופולארי, שיכולה גם להחליף אותו לחלוטין תחת נסיבות מסוימות. הרעיון שעומד מאחוריה הוא השימוש דווקא בספקטרום האור הנראה כדי להעביר מידע, בניגוד לתדרי הרדיו של ה-WiFi. זה נעשה על ידי אפנון של נורות LED קטנות באופן מסוים.
לטכנולוגיית Li-Fi יש מספר יתרונות לעומת התקן הותיק. היא מאפשרת העברת מידע מהירה הרבה יותר (עד ל-224Gbps בתנאים אופטימליים) וכן מאובטחת יותר, בשל הדרישה לשמירה על "קו ראיה" (Line of Sight) קבוע בין רכיבי הרשת ומניעת הונאות Spoofing מוכרות.
בכל זאת, קשה להאמין שתקן ה-WiFi הנפוץ יפנה את מקומו. השימוש בנורות LED והדרישה לשמירה על קו ראיה משמעותן שיהיה מאוד בעייתי להשתמש ב-Li-Fi בחוץ באור יום. לכן, כיום מעריכים שהטכנולוגיה המהירה והבטוחה תשמש קודם כל חברות בתעשייה, ורק אחר כך אולי תפרוץ לשוק הפרטי בתור תוספת משלימה ל-Wi-Fi הביתי.
מסתבר שה-Li-Fi צבר עדת מאמינים לא קטנה. החברה שאחראית על קידומו, PureLiFi, התניעה את פעילותה ב-2014 וכבר עברה כברת דרך. כעת הגיעה לסבב הגיוס השני שלה אחרי שכבר פיתחה את מכשירי הקצה, דונגלים בעלי נוריות LED, אותם היא מכנה LiFi-X.
החברה הצליחה לגייס בסבב הנוכחי למעלה מ-7 מיליון ליש"ט. רובם נתרמו על ידי חברת ההשקעות Temasek, שנמצאת בבעלותה של ממשלת סינגפור. לטענתה, היא כבר התחילה לשתף פעולה עם חברות ענק כמו Cisco ויצרנית ה-LED הצרפתית Lucibel.
המממ
מה עם ההשפעות השליליות של אור כחול מהלדים ?
כמו?
זה פתרון מעולה לקרינה…
זה נשמע טוב אבל גם לא כל כך ישים…
מה עושים ביום? וגם הצורך בקו ראיה מאוד מגביל את השימוש כי זה אומר שבתוך מבנים צריך לשים בכל חדר "אנטנה" כזאת
כל טכנולוגיה בחיתוליה מביאה איתה אתגרים שהדורות הבאים משפרים ומייעלים.
גם כאן אין ספק שלכל בעיה שתצוץ ימצאו פתרון.