הוול סטריט ג'ורנל מדווח כי מעבדת ה-Google X המסתורית של ענקית הטכנולוגיה עומלת מזה שלוש שנים על פריצת דרך בתחום הסוללות הנטענות. סיבה למסיבה?
הטכנולוגיות שמקיפות אותנו מכל עבר, ובפרט אלו שהולכות איתנו לכל מקום בכיס (או בתיק), ממשיכות להשתפר ולהשתדרג באופן מדהים כמעט ללא הרף – אך אלמנט אחד שנותר כמעט ללא שינוי לאורך שנים, לצערנו הרב, הוא קיבול האנרגיה היחסי של הסוללות שלנו ביחס למימדיהן הפיזיים.
סוללות גדולות יותר עם זמני טעינה קצרים יותר סייעו למכשירים שלנו להמשיך ולהתקדם במעלה הסולם הטכנולוגי, אך בסופו של יום תחום האנרגיה הניידת נותר אחד מעקבי האכילס המשמעותיים ביותר של הרבה מאוד מכשירים שנמצאים סביבנו – ולמרות שדיווחים על פריצות דרך חדשות של מדענים מגיעים אלינו על בסיס יומי כמעט, בפועל הישועה לא ממש נראית באופק.
כעת, דיווח חדש מ-WSJ מצהיר כי במעבדת ה-Google X המתקדמת של גוגל, זו שהביאה לנו פרוייקטים מרשימים כמו המכונית שנוסעת באופן עצמאי, Loon להקמת רשת אינטרנט בהתבסס על בלונים פורחים ומשקפי ה-Google Glass, פועלים ליצירת פריצת דרך משמעותית בטכנולוגיית הסוללות הנטענות. לפי המקור, הצוות הצנוע (שמונע ארבעה עובדים בלבד) החל לפעול עוד בשנת 2012 בבדיקת טכנולוגיות אחסון אנרגיה שפותחו בידי גורמים אחרים, וכשנה לאחר מכן הל בתהליכי פיתוח עצמאיים, לכאורה אחרי שפיתוחים קיימים לא הצליחו להעניק תוצאות מספקות.
צוות הפיתוח המדובר עובד לכאורה הן על שיפור משמעותי של סוללות הליתיום-יון המוכרות לכולנו כיום בהן החומר האלקטרוליטי הוא במצב נוזלי, והן על סוללות בהן האלקטרוליט הוא מוצק, מה שלכאורה יעניק אפשרות ליצור סוללות גמישות ודקות במיוחד.
המעבדה הלא-באמת-סודית של גוגל טרם הביאה לנו פרוייקט שהפך למוצר מסחרי רשמי ומובהק, אך עצם העובדה שגם בחברת הטכנולוגיה הענקית פועלים על מנת להביא לנו סוללות מתקדמות יותר היא מעודדת ומבטיחה למדי – כעת נותר רק להמתין בסבלנות, בזמן שאנו מנסים לדמיין כיצד בדיוק יוכלו להיראות המכשירים והמכונות שלנו, והחיים שלנו בכלל, עם סוללות טובות פי כמה מכל מה שאנו רגילים אליו כיום.
לפי דעתי יש מצב שכבר שנים הייתה את היכולת ליצור סוללות שיחזיקו הרבה יותר זמן ויטענו מהר יותר
אבל כנראה קבלו החלטה שלא לדחוף קדימה את אותן טכנולוגיות כי זה לא היה הולך עם המגמה בשוק והחומרה בשוק
דבר שהיה יוצר פער ובעצם היה גורם למכשיר סופי "טוב מידי" לקהל והיה גורם לרווחים הרבה יותר קטנים כי לא היית צריך לקנות בטריות או מכשירים חדשים
אבל ברגע שהעקומה של החומרה כבר מגיעה למחוזות של מסכים עם רזולוציות ענקיות מעבדים חזקים כמו מחשבי שולחן ואינטרנט שצריך לפעול כל הזמן
אז אולי שם למעלה נשברו ואמרו שזהו עד היום סחטנו כמה שהינו יכולים והגיע הזמן לצאת בהכרזה שהנה "עבדנו על זה במשך שנים" וגילינו משהו בדיוק עכשיו
פשוט מהנקודה שעכשיו טכנולוגיה יותר טובה של בטריה לא תפגע בעקומה של המכירות כמו שטכנולוגיה כזאת הייתה יכולה לפגוע קודם
בוא נגיד ככה זה לא פוקס שעם התקדמות החומרה יש גם התקדמות בבטריה
ולא יוצא שאנחנו רואים קפיצה שוברת דרך שהיא מחוץ לגבולות החומרה הקיימת
בדיוק כמו במחשבים שלא מוציאים כרטיס מסך חזק כמו שיכולים אלא מסרסים אותו גם אם זה אומר דחייה של שנה בלהוציא את הכרטיס הטוב שהיו יכולים להוציא
יש לזה שם לתופעה הזאת ואפילו וידאו מרשים ביוטיוב שסובב בעיקר מסביב לאפל והמוצרים שלה שכחתי את המונח אבל
ואתה חושב שכל החברות בשוק משתתפות בקונספירציה? ושאף אחד לא מדליף את זה?