סוכנות DARPA וחברת Boston Dynamics חושפות רובוט הומנואידי מתקדם במיוחד. 'שליחות קטלנית' זה כאן?
הוא לא נראה כמו מושל קליפורניה לשעבר ושמו איננו T-800. שמו אטלס והוא נראה כמו תאונת אופניים בתחרות מודינג. חברת בוסטון דינמיקס אחראית לכמה מהרובוטים המהלכים המטרידים ביותר שקיימים. בעבר הם הציגו רובוט שרץ כמו צ'יטה ורובוטים שמהלכים כמו כלב. כעת החברה מציגה את הפיתוח האחרון שלה, רובוט דמוי אדם בגובה 1.88 מטרים, במשקל 150 קילוגרמים ובעל 28 מפרקים הידראוליים. החברה מגדירה אותו כרובוט חילוץ והצלה אבל אנחנו ראינו את הסרטים ויודעים שתפקידו הוא כמובן, להשתלט על העולם.
באמצעות 28 המפרקים שלו, אטלס יכול לחקות כמעט כל תנועה של בן אנוש. ועם זרועות מתכת ומנועים הידראוליים הוא יכול לעשות זאת בעצמה גדולה משמעותית. במקום הראש מוצבות מצלמת LIDAR ומצלמה סטריאוסקופית. מצלמת ה-LIDAR זו מערכת מכ"ם מבוססת גלי אור. מערכת מסוג דומה משמשת את המכונית האוטונומית של גוגל. התכונה הבולטת שלה היא הדיוק הגבוה שהיא מספקת. למרות מה שניתן לראות בסרטון, אטלס יכול לשאת על עצמו משאבה הידראולית עצמאית ואיננו חייב להיות מחובר בצינור למשאבה חיצונית. מה שכמובן, מאפשר לו טווח תנועה המוגבל רק בנפח המצברים המפעילים אותו.
חוששים מיום הדין בו המכונות ימרדו נגד האדם? הכתבה הזאת כנראה לא עבורכם |
בחזהו נמצא המחשב שיפעיל אותו. כעת עוד חסרה התוכנה שתשמש כמח לארנב הביוני. יותר מתריסר צוותים יציגו בחודש דצמבר את התוכנות שלהם לבוסטון דינמיקס. החברה תבחר את הצוותים שיגישו את התוכנות המוצלחות ביותר ותממן להן את המשך הפיתוח לשנה נוספת שבסופה יבחר צוות אחד אשר יקבל מימון נוסף בן שני מיליון דולר וחוזה לתהליך היצור.
כאמור מטרתו של הרובוט כפי שמגדירה אותה החברה היא משימות חילוץ והצלה. ניתן לראות בסרטון שאטלס מתמודד היטב עם מעבר מכשולים וידיו חזקות וגמישות דיו להרים ולפנות הריסות. עם זאת, שם חטיבת הפיתוח של הרובוט (סוכנות מחקר לפרוייקטים מתקדמים בתחום הבטחון – DARPA) מצביע על כיוון צבאי יותר לפרוייקט. כמו כן, ידוע שהחברה תספק בקרוב את הרובוטים דמויי הכלב שלהם לחיל הנחתים של ארה"ב.
ATLAS – בקרוב בשדה הקרב? |
יהיה הגיוני להסיק שגם אטלס יגיע בסופו של דבר לתעשייה הצבאית. תחילה, כמו שזה נעשה כעת עם כלי הטייס הבלתי מאויישים, רובוטים כאלו יופעלו בשדה הקרב ככל הנראה, מרחוק על ידי מפעילים. אך נראה שהאפשרות לצבא רובוטים עצמאיים הופכת סבירה יותר ויותר.