דגם ה-Meta Quest Pro מהווה שיפור משמעותי מאוד בהשוואה לדגם ה-Meta Quest 2 הוותיק – אך עם מחיר גבוה פי חמש ספק אם הוא מיועד לשמש בתור המחליף הישיר שלו
חובבי VR רבים חיכוי בציפייה דרוכה להכרזה על הדגם שיהווה יורש למשקפי ה-Oculus Quest 2 (שהפכו בחודשים האחרונים ל-Meta Quest 2 עם השלמת המיתוג מחדש שהעלים כמעט כל אזכור ליוצרים המקוריים) העממיים והפופולריים – וקיבלו במקום זאת משהו שונה, עם טכנולוגיות מתקדמות מבטיחות אך גם מחיר מאיים במונחי השוק הפרטי.
משקפי ה-Meta Quest Pro מיועדים למקצוענים וליוצרי תוכן בראש ובראשונה, כאשר בתוספת ליכולות המתקדמות בתור פלטפורמת מציאות מדומה תודות לשימוש ב-Snapdragon XR2 Plus Gen 1 המוצר יהנה מיכולות של מציאות רבודה, בדומה למשקפי ה-HoloLens של מיקרוסופט, עם תצוגת אלמנטים וירטואליים תוך כדי שהעולם האמיתי גלוי עבור המשתמש – ובצבע מלא על פי טענת פייסבוק/Meta, בניגוד למוצרים אחרים שבהם תצוגת הגוונים היא מוגבלת מאוד.
בעוד שניכר על פי שמו כי ה-Snapdragon XR2 Plus אינו מוצר חדש לחלוטין כי אם רענון של שבב ה-XR2 הסטנדרטי שמפעיל בין היתר את Meta Quest 2, כשהוא מבוסס בתורו על חומרה של שבב ה-Snapdragon 865 מעולם הסמארטפונים עם התאמות רלוונטיות לעולם המציאות המעורבת – ב-Meta עדיין מצהירים על שיפור גדול של כ-50 אחוזים בביצועים ב-Quest Pro בהשוואה ל-Quest 2, שיבוא לידי ביטוי בכל ספריית המשחקים והיישומים של זה האחרון אשר תהיה זמינה מהרגע הראשון גם עבור רוכשי הדגם החדש.
משקפי ה-Quest Pro עושים שימוש באופטיקת 'פנקייק' ממוזערת ומתקדמת (בניגוד לעדשות פרנל מסורתיות יותר ב-Quest 2), כוללים תמיכה באודיו מרחבי, 10 חיישנים מובנים לטובת עקיבה מרחבית וכן עקיבה אחר העיניים והפנים של המשתמשים, קישוריות Wi-Fi 6E אלחוטית מובנית, מערך של שלושה מיקרופונים מובנים לסינון וביטול רעשים אפקטיבי יותר, התאמה מכאנית של העדשות למרחק בין האישונים, אחסון פנימי של 256GB בתוספת 12GB של זכרון LPDDR4X (כפול מנפח הזכרון ב-Quest 2) – ובעיקר אמצעי תצוגה מובנים מתקדמים יותר עם רזולוציית 1,920×1,800 פיקסלים לכל עין, מרחב תצוגה אופקי של 106 מעלות, קצב רענון של עד 90 הרץ ושיפורים מובטחים למנעד הגוונים המוצג וליחס הניגודיות.
גם בקרי השליטה של ה-Quest Pro הם חדשים ומשופרים, עם מנועי רטט משופרים ומצלמות מובנות לעקיבה והתמצאות באופן עצמאי במרחב שמאפשרות את הסרת טבעת הנורות אשר מהווה חלק מעיצוב הבקרים ב-Quest 2. בניגוד למשקפי המציאות המדומה העממיים לחובבי גיימינג שמגיעים בלבן, עם סט תואם של בקרי שליטה לבנים – כאן תקבלו גם את המשקפיים עצמם וגם את הבקרים באפור-שחור, לפחות בתור ברירת המחדל הראשונה.
כעת, אחרי שציינו את הנתונים הנעימים והמרשימים של Meta Quest Pro, מגיע הזמן להתייחס גם אל המספר הכואב שניצב מעליהם – תג מחיר התחלתי של לא פחות מ-1,500 דולר לפני מס, שגבוה פי 3.75 ממחיר ההשקה של 400 דולר עבור משקפי ה-Oculus Quest 2 לפני שנתיים וגבוה פי 5 מהמחיר ההתחלתי הנוכחי של 300 דולר, לאחר השקת הגרסה המוזלת עם 128GB של אחסון. ההמתנה למחליף ממשי עבור ה-Quest 2 ממשיכה, אם כן, כאשר אין וויכוח על כך ש-Quest Pro עוצב ופותח עבור סגמנט אחר של שוק ה-MR.
משקפי ה-Quest Pro יושקו רשמית לפני סוף אוקטובר ב-22 מדינות ברחבי העולם – כאשר ישראל לצערנו אינה אחת מהן. האם תרצו לראות את הדגם נוחת בישראל, במחיר שככל הנראה יעמוד על מעל ל-6,000 שקלים? בואו לספר בתגובות.