כולנו מעוניינים שהמחשב שלנו, בין אם הוא חזק, חלש, זול או יקר, יפעל כראוי ולאורך זמן. רבים אינם מודעים לכך, אך התקלות הטכניות הנפוצות ביותר, כמו מחסור בזכרון, עומס על ליבות המעבד ותגובות איטיות של המחשב, נובעות ברוב המקרים כתוצאה מאיומים אבטחתיים – כלומר הידבקות של מערכת ההפעלה בקודים זדוניים אשר מגיעים אלינו, לרוב, מרשת האינטרנט. ישנם הרבה אתרי אינטרנט מפוקפקים אשר בתוכם מוטמע קוד שמטרתו להיטמע בדפדפן ואף בקבצי המערכת הראשיים של המשתמש, מבלי ידיעתו.
לרוב, תוקפים בעלי כוונות זדוניות משתמשים בפופולריות של התכנים באתריהם על מנת לנצל זאת לטובת האינטרסים האישיים שלהם, אם כי כמובן שישנם מקרי הידבקות אשר נובעים מהורדה ופתיחה של קובץ נגוע. רוב הקודים הזדוניים עשויים להיות מוכרים בזכות שמם מעורר החלחלה, לדוגמא: וירוס, סוס טרויאני או תוכנת ריגול (רוגלה). למרבה הצער, כיום מושתלים קודים זדוניים גם בתוך קבצי עוגיות (Cookies), בקבצים הזמנים של הדפדפנים ואף בקבצי תמונות, מה שהופך את ההדבקות בהם לסמויה. מטרותיהם של הקבצים הללו, למען הסר ספק, הן שליליות לחלוטין, והתעלמות מנוכחותם במחשב לאורך זמן עלולה להוביל לסיכון משמעותי. בין היתר, ישנם קודים זדוניים אשר מסוגלים להפוך את המחשב האישי שלכם ל"זומבי", ולנצל את משאביו לטובת התוקף באמצעות רשת האינטרנט. ישנם גם קבצים הידועים בתור "KeyLoggers" אשר מסוגלים לאגור מידע רגיש כגון סיסמאות לחשבונות בנק ואימייל, ולשלוח אותן לתוקפים – כך שבהחלט כדאי להזהר.
המדריך הבא נועד לסייע לכם להמשיך לגלוש באינטרנט ולהשתמש במחשב האישי ללא הפרעות, ורבים עשויים ללמוד ממנו איך לשפר את חווית הגלישה והשימוש במחשב. בנוסף לכך, בניית קווי אבטחה נאותים ואחזקתם כל תקופת זמן מסויימת, תתרום לאבטחת המידע שלכם ואף תמנע מקרים מצערים של גניבת מידע רגיש על ידי האקרים. למעשה, רובנו עשויים להיות מודבקים בתוכנות ובקודים זדוניים מבלי להיות מודעים לכך כלל, שכן הורגלנו לגלוש בליווי הצמוד שלהם. בתופעה הזו ננסה להלחם באמצעות מספר צעדים אותם חשוב שכל משתמש יוודא כי ביצע כנדרש. למעשה, גם אלו שחושבים שהם לחלוטין מוגנים עלולים להבין בסופו של דבר כי חיו באופוריה, וכי חיבור האינטרנט שלהם ומערכת המחשב כולה מסוגלים לספק ביצועים טובים יותר.
כתב וויתור
כל הנאמר במדריך זה הינו למטרת העשרת הידע ואין אתר HWzone, בעליו ו\או צוותו אחראיים לכל נזק אשר נגרם בעקיפין או במישרין מיישום הידע המקנה מדריך זה.
גרסה חינמית ל-Ad-Aware
מה שכתבתם לא ממש נכון.
קיימת גרסה ל-Ad-Aware שלא דורשת תשלום וזו הגרסה הבסיסית ללא אנטי וירוס.
http://lavasoft.element5.com/products/ad_aware_free.php
אישית אצלי פועל השילוב של:
אנטי וירוס חינמי – Avira
פיירוול חינמי – online armor
אנטי רוגלה חינמי – Ad-Aware
אפשר להוציא אחלה חבילת אבטחה ללא כסף
מיקרוסופט
אני משתמש בMicrosoft Security Essntials.. אחלה תוכנה, כמעט ולא לוקחת משאבים כלל. רק צריך עותק חוקי של חלונות על מנת להתקין, (למרות שבטוח מסתובבת התקנה פרוצה איפשהו ברשת.)
צריך לשנות את הכותרת
במקום לקרוא למאמר "אינטרנט בצורה בטוחה" צריך לקרוא לו "אינטרנט בחלונות בצורה בטוחה" משום שהוא עונה על צרכיהם של משתמשי חלונות בלבד.
לא שאין צורך לאבטח מחשב שאיננו חלונות – צריך גם, אבל כל מה שנכתב במאמר הזה לא יתאים.
בלינוקס זה לא היה קורה
תמיד רציתי להגיד את זה
ה' ישמור
אבל גם אנחנו צריכים להתאמץ !
ח"ח על הכתבה, אולי ל מחדשת הרבה
לכמה מאיתנו, אבל מביאה מקבץ יפה
של פתרונות גם בתשלום וגם בחינם,
שלא לדבר על חשיבות "הנידנוד" בקשר
לחובה שקיימת היום להתגונן מכל
הסיכונים שברשת.
כל הכבוד על המדריך המפורט
למרות שאני לא ממש חושב שהוא מיועד גם לאנשים מנוסים כפי שציינתם בראש הכתבה.
יישר כוח, מחכה לעוד מדריכים ברמה כזו.
את כל המאמר אפשר היה להחליף ב:Microsoft Security Essntials.
עונה על הכל, יעיל ביותר, ומגיע חינם עם W7.
וכל המאמר הזה נראה כמו תרגום של אחד מאלפי המדריכים הבסיסיים ביותר שקיימים ברשת…
זאת גלישה בטוחה ??? מה עם להצפין מידע ? מה עם להשתמש בפרופיל אנונימי ברשת עם פלאגין של FF או בCHROM ? מה עם לעבור דרך פרוקסי ?
לא ממש למשתמשים מנוסים
כמו שאמרו..
אבל בהחלט היה חסר מדריך כזה, מה שכן
חבל שבאמת שלא הוספתם הסבר על פרוקסי ודברים קצת יותר מתקדמים.
אני לא משתמש באנטי וירוס הרי אני לא רוצה וירוסים שיאטו לי את המחשב אז למה שאשים תוכנה שתאט לי את המחשב?
עם זאת כשאני מתקין לאחרים אני משתמש בNOD32 שהיא טובה וקלה ..אז אני גם ממליץ עליה
ל-7
זה לא מדריך לפרנואידים
יפה
כל הכבוד על המאמר. מידע טוב.
יכול לעזור למשתמשי מחשב.
מה הקשר לכותרת ולכתבה, תשובה אין קשר
אם כבר קבלו קשר טוב יש שבב פלש שמכיל בתוכו לינוקס מוקשך ומינימלסטית שמגיע עם החומרה (לא כולם מספקים) ומאפשר לגלוש בצורה בטוחה + מלן דברים קצת חומר:
http://www.asus.com/FeatureList.aspx?PG_ID=mKyCKlQ4oSEtSu5m&F_ID=7619#
http://event.asus.com/mb/expressgate/
http://en.wikipedia.org/wiki/Splashtop
תודה
תודה על ההסבר המפורט
מוגן
בסוף כנראה לא יגיעו וירוסים
לא
חידשת פה כלום.
אולי לאלו שרק מחזיקים בפעם הראשונה מחשב.
יענו מתחילים.
windows defender
ציטוט:"בעלי מערכת הפעלה של מיקרוסופט יוכלו להשתמש בכלי הסרת תוכנות הריגול החינמי היעיל שלה, שנקרא "Windows Defender". התוכנה תעזור לכם, בצור הפשוטה ביותר, להסיר קבצים מזוהמים, במיוחד כאלו המאיטים את המחשב שלכם."
בעלי מערכת הפעלה לא של MS פטורים מכל המדריך הזה…
תוספות הגנה שלי
ביום יום תגלשו באמצעות קופסת חול (כמו התוכנה "סנדבוקסי") ככה שכל הפעולות שלכם יתפוגגו ברגע שתסגרו את הדפדפן.
תשתמשו בסביבה וירטואלית (כמו התוכנה "רטורניל") כשאתם מורידים תוכנה חדשה שיש סיכוי שהיא מסוכנת. ברגע שתעשו ריסטארט למחשב זה כאילו לא הורדתם את התוכנה מעולם וכל וירוס שחדר יעלם.
שום דבר לא בטוח במאה אחוז אז טוב שיש עוד ועוד שכבות הגנה