תמיכה במחוות מגע, מחיר מוזל למשחק מקוון, חיי סוללה, צבעים והאם ניתן יהיה להריץ משחקים ב-60 פריימים בשנייה? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על הפרוייקט החדש של החברת היפנית הנודעת, שאוטוטו מגיע אל החנויות
בשבועות האחרונים נחשפנו להרבה מאוד מידע חדש על הקונסולה החדשה והמסקרנת של נינטנדו, קונסולת ה-Switch, וגם גילינו שההשקה ממש מעבר לפינה, ותהיה זמינה לרכישה כבר ב-3 למרץ – כלומר ממש בעוד מספר שבועות. אז שנייה לפני שאתם לוחצים על כפתור ה-Preorder, הנה עשרה דברים שאתם צריכים לדעת על הנינטנדו סוויטץ'.
הסוויטץ' היא גם קונסולה ביתית וגם ניידת
הסיבה שקונסולת הסוויטץ' תפסה את העין של כל כך הרבה אנשים, היא העובדה שהקונסולה עצמה היא הטאבלט עם בקרי המשחק, ולכן נותנת לכם לשחק בכל מקום שלא תהיו בו, וכשאתם חוזרים הבייתה מאפשרת לכם לחבר אותה לעמדת עגינה שתתן לכם לשחק על הטלוויזיה.
תמיד התבאסתם שאתם צריכים ללכת ללימודים או עבודה ולהשאיר את המשחק החדש שחיכיתם לו שנה בבית? אז עכשיו תוכלו להמשיך לשחק בו גם בדרכים.
מפרט טכני
נינטנדו בד"כ לא נמצאת בחזית הטכנולוגיה כשמדברים על חומרה וגרפיקה, והיא ממשיכה עם הקו הזה גם עם הסוויטץ'. היחידה של הטאבלט מגיעה עם מסך מגע בגודל 6.2" שיכול להציג רזולוציית HD בלבד, כשהמעמד הביתי ייתן קצת בוסט לביצועים ויאפשר לשדר וידאו באיכות FullHD ב-60 פריימים לשנייה.
הליבה הגרפית של הסוויטץ' מבוססת על גרסא מותאמת אישית של NVIDIA Tegra, ומהסרטונים של משחק הזלדה החדשה, Breath of the Wild, רואים כי היא בהחלט מסוגלת להפיק גרפיקה יפייפה, גם היא היא אינה המילה האחרונה בשוק.
הסוללה
על פי האתר של נינטנדו, הסוללה של הסוויטץ' מספיקה לבין שלוש לשש שעות משחק בלבד, כשהזמן הזה תלוי בדרישות הגרפיות של מה שאתם משחקים בו. למשל המשחק של זלדה, על פי האתר, יאפשר לכם לשחק רק שלוש שעות. להרגשתי נינטנדו קצת אכזבה כאן, בטח אם משווים את הסוויטץ' נניח לטאבלט הגיימינג של NVIDIA שיש לו מסך טוב יותר, ויכול להחזיק בין חמש לעשר שעות.
נוסף על הכל, מדובר בסוללה פנימית שאי אפשר לפרק לבד, כך שברגע שהיא תתחיל לזייף, לנו בתור ישראלים לא תהיה אפשרות להחליף סוללה באמצעות מרכז שירות רשמי, כי אין לנינטדנו יבואנית רשמית בארץ.
מאחורי בקרי הג'וי קון יש טכנולוגיה מורכבת יותר משחשבתם
נראה שלנינטנדו קשה להפרד מהרעיון של בקרי התנועה של ה-Wii, אז היא החליטה להכניס את הטכנולוגיה לתוך שני השלטים שמתחברים לקונסולה. השלטים, או בשמם ה-Joy-Con, מגיעים עם טכנולוגיית תנועה משופרת, ובנוסף בקרת רטט משוכללת שיכולה לדמות תזוזה של קוביות קרח בתוך כוס זכוכית.
כל זה כנראה הולך לשמש בעיקר משחקי קז'ואל חמודים וחביבים, אבל יהיה נחמד לראות שימוש מקורי שלהם בכותרים הרציניים יותר.
אם כבר מדברים על הג'וי קון, תוכלו להשתמש בהם בכמה צורות
את ה-Joy-Con אפשר לחבר לקונסולה או להחזיק בידיים בנפרד ואפילו לחבר יחד כדי להרכיב סוג של ג'ויסטיק.
משחקים מסויימים, כמו חלק ממשחקי הקו-אופ אפילו עובדים רק עם חצי אחד, כדי שתוכלו לתת את השני לחבר. אתם מחליטים איך נוח לכם לשחק וזה רעיון נחמד.
המשחקים
זוהי למעשה השאלה החשובה ביותר – אילו משחקים כבר הוכרזו לסוויטץ', ואילו מהם נראה כבר בתאריך ההשקה? ובכן, גם זה נתון מעט מאכזב. ביום יציאת הקונסולה תזכו לראות רק עשרה משחקים, כשהגדול מביניהם הוא רק משחק הזלדה החדש – Breath of the wild.
בנוסף נראה כותר חדש של Bomberman ופורט של משחק התפקידים I Am Satsuna. שאר המשחקים מתחלקים בין משחקי קז'ואל, משחקי ילדים, ומשחקי אינדי שגם הם כבר יצאו קודם לפלטפורמות אחרות.
בהמשך השנה לעומת זאת צפויים לצאת עוד כמה וכמה משחקים, כשהבולטים מבינהם הם משחק מריו בעולם פתוח שייקרא Super Mario Odyssey, ונראה די מסקרן, Skyrim, שהוא אמנם משחק בן שש, אבל אף פעם לא משעמם לחזור אליו, בטח אם אפשר לשחק בו מחוץ לבית, Xenoblade Chronicles 2 שהוא משחק תפקידים בעולם פתוח, ואם הוא יהיה טוב כמו המשחק הראשון, אז הוא צפוי להיות מצויין, Project Sonic 2017 משחק סוניק חדש מהסטודיו שפיתח את סוניק ג'נריישנס, מה שאומר שאולי נראה שוב משחק סוניק טוב.
מריו קארט 8, שהוא פורט קצת משודרג מה-Wii U, משחק המשך ל-Splatoon, שלא נראה שונה מדי מהמשחק הראשון, משחק חדש של Fire Emblem, משחק Fifa ועוד כמה משחקי קז'ואל. ציפיתי לראות יותר משחקים ממפתחות מערביות, ואני עדיין מקווה שזה יקרה כדי שנינטנדו תוכל למשוך קהלים חדשים.
הקונסולה תגיע בשני גוונים
תוכלו לרכוש את הסוויטץ' באחד משני צבעים – אפור או אפור עם שלטים צבעוניים בכחול אדום.
שירותי אונליין
נינטנדו החליטה ליישר קו עם סוני ומייקרוסופט, ולהתחיל לדרוש תשלום על שירותי האונליין שלה, שיאפשרו לכם לשחק במולטיפלייר. בחודשים הראשונים השירות יוצע בחינם, ובהמשך עומד לעלות סכום די צנוע של פחות ממאה שקלים לשנה.
משום מה אגב, אין תמיכה מובנית בצ'ט קולי, ולשם כך תצטרכו להוריד אפליקציה יעודית לטלפון. די מוזר אם תשאלו אותי.
משחק ברשת מקומית
אם אתם יותר בקטע של להיפגש עם חברים בעולם האמיתי, כמו פעם ולא דרך האינטרנט, הסוויטץ' תומך בחיבור של עד שמונה קונסולות ברשת מקומית. עכשיו רק צריך למצוא שבעה חברים שאשכרה קנו את הסוויטץ'.
לקינוח – המחיר
אז כמה כל העסק הולך לעלות? ובכן, לא זול חברים, לא זול. הקונסולה עצמה הולכת לעלות 300 דולר, שהוא מחיר נמוך ממחיר ההשקה של המתחרות שלה, אם כי עדיין יקר אם משווים למחירים של הפלייסטישן 4 והאקסבוקס כיום.
אם מחשיבים גם נניח את האביזרים הנלווים, זה כבר הופך לעסק ממש יקר. רוצים עוד זוג של בקרי ג'וי קון? תיפרדו מ-70 דולר. רוצים שלט פרו? תצטרכו להיפרד מעוד 70 דולר. אני בהחלט מקווה שאלו לא מחירים שעומדים להשאר איתנו.
סבטה ס. היא מפתחת אתרים וגיימרית בנשמה, אתם מוזמנים לעקוב אחריה בערוץ היוטיוב שלה GameGems
נותן חוויה חברתית וניידות…
לא אמור להתחרות עם PS4 או XBOX ONE
עוד דבר נשכח בכתבה המשחקים שתרכשו לא יהיו נעולים לחומרה אלא לחשבון ואפשר להעביר את המשחקים למכשיר אחר, חיי הסוללה זה עד 3 שעות כשמשחקים בzelda, וגם יש הבדל עצום בביצועים כאשר הswitch מחובר או במצב נייד…
בספק שיש הבדל "עצום". במקרה הטוב אולי המעבד ירוץ קצת מהר יותר. המעגן הוא פאסיבי, אין איזה טריק שם או כרטיס מסך נוסף. ההבדל יהיה שאין צורך לחסוך בצריכת החשמל וגם אין מגבלה של רזולוציה, החומרה עצמה עדיין תהיה חלשה יותר מXB1 או PS4 רגילים. אלה החיים, הטכנולוגיה אמנם התקדמה משמעותית, ובכל זאת, אי אפשר לדחוף ביצועים של PS4 לגודל של טאבלט ב300 דולר. אולי עוד שנה שנתיים.
אני אשקר אם אגיד שלא בא לי נורא לקנות את זה, אבל אחכה שנה ככה לראות מה מצב הפלטפורמה. הסיכויים הם שעדיין לא יצאו משחקי צד שלישי לסוויץ', לא שזה משנה, יש לי מחשב למשחקים. מצד שני, אם זה שווה את ההשקעה רק בשביל משחקים של נינטנדו, נראה. לצערי אני כבר לא בן 7 וגיימבוי זה לא שיא הטכנולוגיה יותר. יכול להיות שזה יהיה קצת יותר ראוי אחרי שמחיר הקונסולה יפול ב50 דולר, כשהם יחליטו שבא להם להכניס משחק לחבילה או כשהקונסולה תתבגר ויהיו יותר משחקים.
כרגע, לדעתי היא לא שווה רכישה, גם לא במחיר בסיסי שלא כולל שילוח ומיסים לישראל.
מעט משחקים טובים שיגיעו בהשקה, וחומרה חלשה.
מסך 720P 6.2 אינץ', זה זלזול. חדות נמוכה, למשחקים שגם ככה לא נראים להיט אפילו כשהם מוצגים בטריילר ב1080P.
אני לא מאלו שציפו לחומרה ברמה של הסקורפיו, PS4 PRO, וגם לא הגרסאות הישנות של הPS4 והONE. בטח שלא במכשיר שהוא חצי נייד.
זו לא חומרה שתחזיק לאורך זמן. לא חומרה שתיתן פייט לשבבים של סמסונג, קוואלקום, אפל, ומדיהטק, למרות שהיא בנויה בצורה דומה.
אני לא רואה את עצמי קונה אותה בשלב מוקדם. אבל…
אם נינטנדו תשקיע בקונסולה, במובן של פיתוח משחקים, זה יכול לשנות את התמונה בשבילי.
הויטה, וה3DS. מסכם הכל. לויטה הייתה חומרה מעולה, וזה לא מנע ממנה להיכשל.
בוא לא נגזים. אני לא חושב ש-720P זה "זלזול". רוב המוחלט של האנשים לא יודעים מה זה 720P או 1080P והאמת אף אחד לא יראה הבדל מהותי על מסך 6.2 אינץ. הקונסולה לא נועדה להתחרות באופן ישיר ב-PS4. המטרה של נינטנדו היא ליצור נישה חדשה.