מנוע ה-Luminous המרשים של Square-Enix מוסב לתמיכה ב-DirectX 12, ומציג רמות פירוט ויזואלי תקדימיות בעזרתם של כרטיסי Titan X
שיתוף פעולה בין מיקרוסופט, Square-Enix ו-NVIDIA הסתכם בהדגמה חדשה של יכולות DirectX 12 שהוצגה בשבוע שעבר בבילד 2015. ההדגמה מציגה סצנה שמרונדרת בזמן אמת במנוע ה-Luminous, מנוע המשחק המתקדם שפותח על ידי Square-Enix ונחשף לראשונה בתערוכת E3 של 2012: דמות המכשפה הניצודה על ידי שד מהדמו של 2012, שנקרא Agni's Philosophy, חוזרת בדמו החדש בקלוז-אפים שמראים רמות פירוט גבוהות במיוחד של עור, שפתיים ומרקמי פנים אחרים – ועוזרים להתגבר, אולי סופית, על תחושת הפלסטיקיות של דמויות ממוחשבות.
האתגר שהציבו לעצמם מפתחי Square-Enix עם הדמו החדש, Witch Chapter 0, הוא סימולציה משכנעת של דמות בוכה – דמעות, כמו שיער ריאליסטי, הן חלק מהדקויות שמנועי רנדור בזמן אמת עדיין מתקשים להתמודד איתן. שווה לשים לב גם למרקם המבריק והגמיש של הגלימה שעוטה אגני ולנוצות שבצווארון שלה:
על פי המדגים, הסצנה בנויה מיותר מ-60 מיליון פוליגונים, שזה "פי 6 עד 12" ממספר הפוליגונים שהחברה יכולה הייתה לדחוס לסצנה עם מנוע מבוסס DirectX 11. העושר הגרפי הזה עדיין לא בא במחיר נמוך: המחשב שהריץ את Witch Chapter 0 בכנס היה מצוייד בארבעה כרטיסי Titan X.
במקום אחר בכנס סיפרו מפתחי Square-Enix שהסבת המנוע מ-DX11 ל-DX12 ארכה שלושה שבועות בלבד והייתה פשוטה למדי, בוודאי ביחס למעבר בין ממשקי תכנות גרפי בעבר, וזה מתחבר לטענותיה של מיקרוסופט לפיהן ה-DX12 מאומץ על ידי מפתחים בקצב הגבוה ביותר מאז DirectX 9 המוצלח. לפשטות האימוץ מצטרפים השיפור המשמעותי בביצועים שה-API החדש, על פי כל העדויות, מספק, ויכולות חדשות מעניינות, כמו האפשרות להשתמש במקביל בשני כרטיסים גרפיים משתי חברות שונות. משחקים שיתמכו בפונקציונליות ה-Multiadapter יוכלו לחלק את העבודה הגרפית שלהם בין כרטיסי AMD ו-NVIDIA, או ליבה גרפית של אינטל וכרטיס של אחת מהשתיים: נותר לראות עד כמה יעיל יהיה שיתוף הפעולה חוצה הגבולות הזה בין מעבדים, ואם בכלל יאומץ בהתחשב באינטרסים של היצרניות ובפלח השוק הקטן שיכול ליהנות ממנו.
Square-Enix עדיין עסוקה בבניית תמיכה בכמה מהפיצ'רים המתקדמים יותר של גרסת DirectX החדשה לתוך מנוע ה-Luminous, שמיועד על ידי החברה בעיקר לפיתוח משחקי התפקידים שלה (בעוד משחקי הפעולה ימשיכו להתבסס ברובם על מנוע אנריל). Final Fantasy XV הוא המשחק הראשון שצפוי להדגים את יכולות המנוע, אבל מפותח כרגע לקונסולות תחילה: למרות שה-Xbox One תזכה לעדכון DX12 בתוכנה, כנראה שלא נוכל להתרשם מהטכנולוגיה במלואה עד שנראה את המשחק רץ על מחשבים מצויידים בחומרה חדשה יותר.
כאן לפני אלה שיתחילו להגיד "דברו איתי עוד 5 שנים".
שאיפות גדולות = פיתוחים מהירים
אנחנו צריכים את הצמא והדרישה להריץ דברים שכאלו במחיר כמה שיותר נמוך, זה מה שיניע את החברות להזיז את גלגלי השיניים מהר יותר.
(עיין ערך דור DX10 של סוף 2007)
אני לא ממש מבין בתכנות או עיצוב משחקים אבל אין דרך יותר יעילה לרנדר משחקים?
עד עכשיו ההתקדמות באפקטים הויזואלים נבעה מכוח עיבוד נוסף של החומרה שנתנה למפתחים את האפשרות להעמיס יותר ויותר פוליגונים.
אין דרך יותר ״חכמה״ שתאפשר גם למחשבים עם פחות כח עיבוד להציג באיכות גבוהה?
די קשה לשפר אלגוריתמים קיימים (של תאורה, חישובים על פוליגונים). את מירב העבודה יש להשקיע על ייעול של ה-pipeline – כל התקשורת בין ה-CPU ל-GPU ומקבול.
לפי זה הדמו מ 2012 זה בולשיט
אני זוכר שאמרו שזה רץ בזמן אמת וכולם התווכחו שזה סתם CGI
אז אם רק עכשיו מראים דמו אמיתי שמשתווה לוידאו הזה מ 2012 אז מוכיח שהיה מרונדר מראש
בכל מקרה נקווה שה 970 יסחוב עוד מספיק זמן לפני ש DX 12 וכותרים תומכים יופיעו
אני כבר הפסקתי להתרשם מהמנועים החדשים עד שאני לא צופה על גיימפליי בזמן-אמת.
אז אפשר להגיד שאנחנו עדיין נמצאים ב"מירוץ הגיגה הרצים" כמו שאינטל היתה בו לפני דור ה K8 של AMD??
פשוט "ברוט פורס" מצד החומרה….
זה תמיד היה ברוט פורס, אבל היום ההתמקדות של אנוידיה ואינטל נמצאת גם בצד של חסכון בחשמל. הן לא מעוניינות בפתרונות חזקים בעלי פליטת חום שנחשבת לגבוהה במיוחד.
כן, יעול של ביצועים פר וואט.
מעניין מי תהיה הראשונה לשנות מגמה ולייעל אלמנטים אחרים שהם לא חומרתיים וככה לקבל יותר ביצועים פר כח עיבוד RAW (לא יודע אם יש לזה יחידת מידה. אולי flops?)
זה תמיד קורה, עם כל קפיצת דור ויציאת דרייבר, אפילו באותה הליטוגרפיה. צריכת חשמל דומה ל-GTX 770 ול-GTX 980 צריכה להמחיש עד כמה.
בשנה הבאה או 2017, אם מה שאנוידיה אומרת יתגשם, אותה הצריכה תביא לנו כח שנמצא בשני GTX TITAN X
איזה מצחיקים עושים בדיקה על מחשב שעולה 40000 אלף שקל הרי ברור שרוב העולם אין לו את המחשב הזה.
זו לא בדיקה, אלא הדגמת פוטנציאל. כשמדגימים פוטנציאל מירבי לצורך הצגת יכולות, כדאי מאוד שיהיו להם הכלים המתאימים, וזה גם אומר מחשב ב-7 אלף דולר
אמנם מכרתי את המחשב והחלטתי להיות בלי, עד ל SKYLAKE וPASCAL משופר………. אבל כשראיתי את הסרטון הזה……….. מודה שזה עשה לי את זה…. (השיפור בטכנולוגיה… בביצועים… במשאבים…. פשוט לרייר!)
ורק עכשיו את קוראת את התגובות שלכם….. תענוג….
זה לא לגמרי נכון, מנסים יותר לממש דברים בחומרה מאשר להוסיף הרצים…..
לדוגמא, פעולות של כפל מטריצות, ממוצעים, ברזנהיים, zBuffer, ray trace, antialiasing וכו'…
מכניסים כמה שיותר דברים למעבד הגרפי כדי שהפקודות יהיו כמה שיותר פשוטות ולא תצטרך להסתמך על המתכנת שכתב את האלגוריתם — אתה יודע שיש לך גירסא סופר מהירה וסופר מותאמת לליבה שלך