קבוצת פריצת משחקים מוכרת הפיצה לרשת כותר – בהסכמתם ובברכתם של יוצריו. האם זו תחילתה של ידידות מופלאה?
לרוב, אנחנו מוצאים את אלו שמשקיעים מזמנם, כספם ונסיונם ביצירת משחקים ואת אלו שמשקיעים מזמנם ומיכולותיהם בכדי לפרוץ ולאפשר הפצתה והורדה חופשית שלהם משני גדות הנהר של עולם הגיימינג, בקונפליקט ומריבות קבועים. אבל מסתבר כי לפעמים אפשר גם קצת אחרת – בשיטה אשר תועיל לשני הצדדים.
קבוצת פריצה בשם REVOLT, שבראשה עומד אדם העונה לכינוי Voksi (שהתפרסם כשהצליח להתגבר על הגנת הדור הרביעי של חברת Denuvo הנודעת), 'הפיצה' גירסה פיראטית מיוחדת של משחק פעולה צנוע בשם Serious Sam's Bogus Detour, שהושק בשנה שעברה ומוצע במסגרת פלטפורמת ה-Steam וחנות ה-GOG – כשהשינוי הוא שההפצה בוצעה באישורה של המפתחת Crackshell.
למרות ביקורות חיוביות מאלו שכן התנסו בו, Serious Sam's Bogus Detour לא הצליח עניין משמעותי בשוק המשחקים העמוס ונותר בגדר השקעה הפסדית – מה שהביא את הפורץ המדובר (שמחבב מאוד את משחקי Serious Sam לדורותיהם ואף השתתף בבחינות הבטא של הכותר המדובר) להציע פנייה בלתי רגילה דווקא לקהל הפיראטים.
המשחק הוצע להורדה בגירסה פיראטית פרוצה לקהל גדול של צרכנים אשר אינם נוהגים לשלם עבור הגיימינג שלהם, יחד עם פנייה למצפונם ובקשה לרכוש את הכותר בצורה חוקית בכדי לתמוך ביוצרים, לאחר ההורדה וההתנסות ללא כל התחייבות – משהו שמופיע גם בשורת טקסט במשחק עצמו בגירסה "פיראטית" זו.
קשה להעריך האם הגישה הזו באמת תצליח להפוך את Serious Sam's Bogus Detour לסיפור הצלחה, אבל אנחנו נחזיק לכך אצבעות – ונקווה שזה יוכל להביא יוצרים נוספים לנסות ולשתף פעולה עם קהל בלתי מסורתי זה, במקום להתעלם מקיומו או לנסות לחסלו בפעולות דרקוניות שלעתים פוגעות דווקא בצרכנים החוקיים.
ראוי להזכיר כי ראינו גם את מפתחי משחק האימה-הישרדות Darkwood מציעים הורדה חינמית שלו באמצעות פלטפורמת הביטורנט לטובת אלו שלא היה להם מספיק כסף לרכישה במהלך השנה שעברה – אז אולי אכן מדובר כאן בניצנים של מיני-מהפכה? מוזמנים לספר לנו מה אתם חושבים בתגובות.
חייבת לציין ש Voksi אינו טלית שכולה תכלת!
הבחירה בו מעלה בי תהיות לגבי אותו שיתוף פעולה מאחר והיה זה הוא שטמן אי אילו וירוסים בפריצות (ששמו הפרטי הופיע עליהם ולא של REVOLT) שעשה ל 2 משחקים, וללא קבוצה אחרת (CPY או CODEX) שחשפה אותו ואת טביעת האצבע שלו …. הוא היה מצליח לרתום מספר לא מבוטל של מעבדים לצורך כרייה של מטבעות. _ (אז אתם מבינים שהוא טמן שם MINER)
_(אם זכור לי נכון זה היה במשחק MAD MAX ועוד אחד שיצא אחריו או לפניו) (לדעתי המשחק השני היה METAL GEAR SOLID) אל תתפסו אותי במילה (שימוש מאסיבי בעבר בבולים מראה את אותותיו היום, אז אל תתפסו אותי במילה, יכולה לטעות ברכיב.. אבל לא בסצינה כולה) .
אז גנדלף משלב ידיים עם הטרול….
באו ימי משיח…
וגר "כובע " שחור עם "כובע" לבן…
או אולי בלילה הם משחקים בחילופי זוגות…. (: ותפקידים…. ):
שרק לא יצא מזה איזה ילד עם גנטיקה דפוקה……
ככה זה שעושים ילדים בתוך המשפחה….
נ.ב: ואם ב"כובעים" בצבעים עסקינן…
שימו "כובעון" סביר שלא תתרבו….
באנגלית קוראים לתוצר חיבור כזה " אבומיניישיין " .