חושבים שאתם מכורים למשחקים? הכירו את האנשים שלקחו את התחביב למקומות מפתיעים והזויים במיוחד
גיימינג הוא צורת בידור חובקת עולם עם מליונים על גבי מליונים של אנשים מכל הגילאים, הסוגים והמינים שהדרך שבה הם בוחרים לבלות את שעות הפנאי שלהם היא לשקוע במשחק. אבל לחלק מאותם אנשים יש, בואו נגיד, יותר זמן פנוי מהממוצע – ואותם אנשים לוקחים משחקים ועושים איתם דברים שכנראה בחיים לא הייתם מעלים על דעתכם, לחיוב ולשלילה.
אז בלי יותר מדי הקדמות, לפניכם כמה סיפורים מטורפים במיוחד של גיימרים קצת שונים שלוקחים דברים לאקסטרים.
נתחיל בסיפור הקליל יותר: רבים מכם בטח שמעו על MIT, המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס, ואם לא שמעתם, אז מדובר באחד המוסדות הטובים בעולם בתחום הוראת מקצועות טכנולוגיים ובהכשרת עובדי היי-טק. ובכן, בקמפוס של MIT עומד לו בניין בן 21 קומות, הבניין של הפקולטה למדעי הטבע.
במשך שנים, הצורה המלבנית של הבניין והחלונות שלו, גרמו לסטודנטים למדעי המחשב להסתובב עם רצון סודי להפוך את הבניין למשחק טטריס ענקי, מאז שנות השמונים למעשה, אז טטריס פרץ לתודעת הציבור. הם קראו לאתגר הזה "הגביע הקדוש של ההאקינג" – ואז יום אחד בשנת 2012 קבוצה של סטודנטים באוניברסיטה סוף סוף העיזה להגשים את החלום הוותיק.
הקבוצה התקינה על כל חלון בבניין מנורות צבעוניות, ובכך יצרה למעשה מין מסך RGB בגודל 9 על 17. התוצאה ללא ספק מדהימה – טטריס ענק על בניין בגובה 90 מטר.
עכשיו נעבור למשהו אחר, קצת (הרבה) יותר מטריד. מכירים את Skyrim? ברור שמכירים, גם אם לא שיחקתם בו, בלתי אפשרי להתעלם מהפופולאריות של המשחק. אז אתם בטח יודעים שאחת הסיבות שאנשים אוהבים את סקיירים, היא העובדה שהוא נותן לכם, השחקן, חופש פעולה לשחק כרצונכם וממש לבנות את ההרפתקאה שלכם, בייחוד עם התוספת של המודים מהקהילה, אשר מאפשרים לכם לממש כמעט כל פנטזיה.
נראה כי יש אנשים שלוקחים את החופש הזה רחוק מדי – ואחד מאותם אנשים הוא יוטיובר בשם Symixable. הסרטון שהעלה מהמשחק מציג את בית החלומות שלו, שמלבד לעובדה המטרידה גם ככה שהוא מכיל גופות כרותות ראש של נשים, מתברר שאת הראשים הכרותים שלהן הוא שומר בארון בבית הזה. הראשים מסודרים בסדר מופתי ממש אחד ליד השני. כנראה שכדאי לכם להמנע מביקור במרתף של הבחור הזה, גם בעולם הוירטואלי וגם בעולם האמיתי.
https://www.youtube.com/watch?v=JHvx0l_tVEw
נעבור למשהו קצת יותר רגוע: הרבה גיימרים אוהבים לאתגר את עצמם, אבל רובם מקסימום מנסים להשיג את כל האצ'יבמנטס במשחק או משהו. עם זאת כבר אמרנו שיש אנשים שלוקחים הכל לאקסטרים, ואחד מהם הוא בחור בשם Scott Buchanan.
סקוט החליט בוקר אחד שהוא מסיים את סופר מריו 64, מבלי להשתמש אפילו פעם אחת בכפתור הקפיצה. נשמע בלתי אפשרי? ובכן הבחור לקח את האתגר ברצינות גמורה, עשה דוקטורט של ממש על המשחק, ישב ובמשך שעות חקר ורשם הערות על כל פיקסל ופיקסל, ואפילו נכנס לעומק של איך הקוד בחלקים מסויימים שלו עובד.
את כל הסרטונים של ההצלחות שלו הוא תיעד בערוץ היוטיוב שלו, שם תוכלו לראות איך הוא בילה 11 שעות ברצף, כשהוא מנצל פרצות במשחק כדי לעבור נהר בלי ללחוץ על מקש ה-A, איך הוא מנצל כל מכניקה אפשרית כדי לקפוץ בלי לקפוץ באמת, או איך הוא אתגר את עצמו לאסוף את כל המטבעות בחלק אחר במשחק בלי ללחוץ על אף מקש מלבד למקשי התזוזה.
הייתי אומרת שהוא כנראה כבר היה מוצא תרופה לסרטן עם כל הזמן שהוא העביר על המחקר הזה, אבל היי – כל אחד והכיף שלו.
ונסיים, איך לא, עם מיינקראפט. את זה שאנשים מנצלים את מצב העולם הפתוח שלו כדי לבנות יצירות אומנות אתם בטח כבר מכירים – למען השם, מישהו אפילו בנה את King's Landing כולה מסדרת משחקי הכס ממליוני בלוקים.
אדם אחר הרכיב מפת עולם הכוללת שבע ערים שלמות בגודל מלא, מה שלקח לא פחות משש שנים – לא רק מרשים אלא אפילו די מטורף. אז מה תגידו על Charlie Hall, שבמשך 21 חודשים שיחזר את כל ה-ROM של המשחק פוקימון רד במיינקראפט בעזרת לא פחות מ-357 אלף בלוקים של פקודות על גבי שטח של 2,832 קילומטר במשחק – בגרסתו המקורית ללא מודים? אם תפתחו את המפה שיצר, קודם כל תגיעו לחלק המעוצב של המפה, שנראה כמו אצטדיון קרבות מרשים במיוחד, עם פסלים של צ'אריזארד, בלסטוייז ווינזור. על במת הקרבות תוכלו למצוא קונסולת גיימבוי, שאם תפעילו תוכלו לשחק בה במשחק המלא של פוקמון רד, כולל באגים מפורסמים כמו MissingNo.
אם תצאו מהאיצדטיון תגיעו ל"מאחורי הקלעים", שם תתקלו בקסם האמיתי, שכאמור מורכב ממאות אלפים קוביות פקודות, כשכל אזור קוביות מוקדש לפונקציונליות אחרת במשחק. אם תרצו לגלות יותר פרטים על איך כל זה בכלל אפשרי, צרפתי לינק בתיאור הסרטון לראיון שפוליגון ערכו עם היוצר, שם הוא מתאר את תהליך העבודה.
צ'ארלי אגב, הוא לא היחיד לעשות דברים מגניבים כאלה עם האפשרויות הגלומות בבלוקים של קוד בתוך עולמו של מיינקראפט. שנה לפניו, יוטיובר אחר בשם SethBling, הצליח ליצור אמולטור פעיל של אחת הקונסולות הוותיקות – אטארי 2600, כשקוביות הפקודה משחזרות את התוכנה ודרך הפעולה של החומרה באותה מערכת משנות השמונים.
האמולטור לא מאוד יעיל, ולא ממש מאפשר לשחק עליו, כי אם הקונסולה המקורית הצליחה לצייר שישים פריימים בשנייה, האמולטור הזה עושה את זה פעם ב-4 שעות ואתם ממש יכולים לראות כיצד כל שורה מצויירת בנפרד על המסך, שחזור של הדרך שבה לפני שנים רבות התמונה הופיעה על המסך, רק בהילוך איטי במיוחד. זה בכל זאת פרוייקט מרתק – בייחוד לצד ההסבר הטכני של מה שעומד מאחוריו.
יש לכם דוגמאות נוספות למעשים מטורללים של גיימרים מרחבי הרשת? בואו לשתף עם כולם בתגובות.