הפרק החדש בסדרת Call of Duty מציג פוטנציאל מבטיח בביקורות המוקדמות שלו – אך לאף משתמש ישראלי אין סיבה לשקול רכישה שלו דרך החנות של Steam בה המחיר מנופח בעשרות אחוזים ללא שום הגיון או הצדקה
ההשקה של Call of Duty: Modern Warfare II המאותחל נועדה להיות חגיגה גדולה עבור חובבי האקשן והפעולה, בהתבסס על לא מעט רשמים מוקדמים ברחבי הרשת ששיבחו את הקמפיין לשחקן יחיד, את האיכות הויזואלית הריאליסטית ואת המשחקיות האיטית והמחושבת יותר מזו שאליה החלה הסדרה הוותיקה לנטות בהרבה מפרקי השנים האחרונות – אבל עבור שחקנים ישראלים שלא נוטים להתעסק עם שבירת נעילות גיאוגרפיות בשירותי האונליין השונים מדובר בראש ובראשונה דווקא בעלבון גדול, לצערנו.
משחק הפעולה הושק רשמית במחשבים האישיים ובקונסולות המודרניות של מיקרוסופט וסוני כשהוא נושא תג מחיר של 70 דולר לפני מס, או 70 יורו כולל מס במדינות אירופה – אך בחנויות מקוונות בהן המחירים במטבע חוץ מתורגמים באופן אוטומטי לשקלים חדשים בתור מעין "הטבה" ללקוחות שנועדה להקל עליהם, החנות של פלטפורמת Steam והחנות המקוונת הרשמית של סוני במקרה זה, אותם 70 יורו/דולר הפכו איכשהו ל-395 שקלים. בדקנו כמה פעמים וזה לא נראה כמו חלום רע או כמו שגיאה תמימה – במפיצה Activision-Blizzard החליטו כי עבור הקהל הישראלי ערכו של היורו עוד 5.6 שקלים חדשים, במקום 3.52 שקלים שמהווים את השער היציג נכון לרגע כתיבת שורות אלו.
לפני כשנתיים וחצי התלוננו באופן דומה על החלטתה של מפיצת המשחק Death Stranding להפוך מחיר מומלץ רשמי של 60 דולר/יורו למחיר של 329 שקלים חדשים, בימים בהם ערכו של הדולר ביחס לשקל היה דומה מאוד לזה שקיים היום ואילו ערכו של היורו ביחס לשקל היה גבוה בכ-10 אחוזים מהשער העכשווי – על כן נראה כי Call of Duty: Modern Warfare II מצליח להגיע לרף חדש בחמדנות, או לכל הפחות בניתוק ממצב השוק המקומי שלנו.
הפתרון לחוסר הצדק המשווע הזה עבור אנשי ה-PC הוא בהימנעות מלאה מהחנות של Steam על ידי רכישת הכותר דרך חנות ה-Battle.net האישית של המפיצה, שם המחיר עדיין זמין בדולר או ביורו בתלות בהגדרת המשתמש במעמד ההרשמה, ואילו עבור בעלי PlayStation 5 הפתרון הוא ברכישת עותק פיזי בארץ או בחו"ל, או לחילופין פתיחת משתמש אמריקאי בפלטפורמה ושימוש בכרטיסי גיפט קארד בתור אמצעי התשלום לביצוע רכישות במחירים בדולרים.
"התחזות" למשתמש מארץ שונה היא עסק אפור שדורש לרוב יותר שלבי ביצוע וידע מקדים בהשוואה לרכישה ישירה בתור צרכן ישראלי כמיועד – אבל כאשר הפרשי המחירים עומדים על יותר מ-60 אחוז לא נותרת לנו ברירה אלא להתחיל להמליץ לכלל המשתמשים לשקול לחקור וליישם את השיטות הללו. המצב במקרה של Modern Warfare II כה חמור, עד שמתברר כי רכישה של מהדורת ה-Vault המורחבת בעותק פיזי או באמצעות התגברות על מנגנוני ה-Geolock השונים, בערך של 100 דולר/יורו, עדיין תהיה זולה יותר מרכישה של מהדורת הבסיס ב-Steam או ב-PlayStation Store.
מחירים שונים עבור כותרים מחברות שונות מצביעים על כך שהאחריות וההחלטה הסופית על שיטת המרת המטבע עבור כל איזור וכל מדינה נתונים למפיצה – אך כשאנחנו נתקלים במקרים של עיוות מובהק עד כדי כך, קשה שלא לתהות מדוע המפעילות של החנויות השונות, כמו סוני, וואלב או מיקרוסופט, אינן מפרסמות קווים מנחים שיגבילו ולו במעט את יכולתן של החברות "להשתולל", ומכניסות קצת יותר הגיון ושוויוניות אל התחום שנראה פרוץ לגמרי במקרים שכאלה. לא רק בישראל, אגב, אלא בעוד מגוון מדינות אחרות ברחבי העולם.
רכשתם כבר את ה-CoD החדש? מתכננים לעשות זאת בקרוב? ספרו לנו איך עשיתם זאת וכמה עלה לכם התענוג בתגובות!