פרסי Steam Awards של הקהילה לשנת 2022 חולקו, וגם אלו שמכניסים את סכומי הכסף הגדולים ביותר נחשפו – בואו לגלות מי נמצא בכל אחת מהרשימות, ואולי גם בשתיהן יחד
סיכום השנה החולפת הגיע גם אל פלטפורמת Steam, כמתבקש, ומאפשר לנו לחזות בשני צידי המטבע במקביל – הכותרים אשר זכו בקולם של מירב השחקנים בחלוקה לקטגוריות שונות, והכותרים שלא בהכרח היו האיכותיים או המיוחדים ביותר אך זכו להצבעה ברגליים כשהכניסו הכי הרבה כסף ליוצרים שלהם.
בטקס ה-Steam Awards הוירטואלי ניצב Elden Ring בראש, כפי שעשה למעשה כמעט בכל טקס חלוקת פרסים של עולם הגיימינג במהלך השנה האחרונה – משחק השנה של Steam, אשר השאיר מאחור את God of War המאותחל, את Dying Light 2, את Stray ואת Modern Warfare II. זאת, בנוסף לפרס Best Game You Suck At שהלך גם הוא ליצירת העולם הפתוח האפלה והמתאגרת מבית From Software.
משחק המציאות המדומה הטוב של השנה הוא Hitman 3, אשר ניצח את BoneLab, את Green Hell VR ואת Among Us VR בדרך אל הפרס – והמשחק המהנה ביותר לחוות יחד עם חברים הוא כותר ההישרדות Raft, שחלף על פני Modern Warfare II, MultiVersus ו-Monster Hunter Rise בדרכו אל התואר.
Stray זכה בפרס המשחקיות החדשנית ביותר (זאת למרות שיש לא מעט שחקנים שטוענים כי מדובר בלא יותר ממשחק הרפתקאות בסיסי עם משחקיות פשטנית במיוחד), God of War קטף את פרס הסיפור הטוב ביותר עבור משחק, הרימייק של Final Fantasy VII קיבל את פרס פס הקול הטוב ביותר, Marvel's Spider-Man: Miles Morales הוא המשחק בעל הסגנון הויזואלי הייחודי ביותר – ואילו Cyberpunk 2077 מהווה כנראה את ההפתעה הכי גדולה ברשימה עם פרס Labor of Love למשחק שההשקעה המתמשכת של המפתחים בו הצליחה להפוך אותו לטוב הרבה יותר משהיה בעבר. קאמבק נאה ומעין סגירת מעגל עבור הכותר השאפתני שנקטל ללא רחמים במעמד ההשקה שלו ב-Steam לפני שנתיים.
עכשיו, במעבר אל המשחקים המצליחים ביותר בהיבט הכלכלי אנו מוצאים בקטגוריית Platinum העליונה שמות מוכרים היטב כמו Dota 2, Apex Legends, PUGB, Counter Strike: Global Offensive ו-Destiny 2. כולם חינמיים בבסיסם, אך מצליחים להיות רווחיים מאוד תודות לאינספור רכישות דיגיטליות פנימיות בתוכם ותכני DLC שונים שנועדו להעשרת החוויה עבור אלו שהתנסו והתמכרו לנוסחה.
ההפתעות הגדולות ביותר בקטגוריה זו הן כנראה Yu-Gi-Oh! Master Duel, כותר קרבות הקלפים שמחזיר את הסדרה אל מרכז המיינסטרים עם קהל של עשרות אלפי שחקנים פעילים – וגם Dying Light 2: Stay Human שזכה לביקורות בינוניות בלבד כשהושק מוקדם יותר השנה, אך נראה כי הצליח לכבוש בכל זאת את ליבם של המוני גיימרים שצמאים לשילוב המוכר בין פארקור לזומבים רצחניים.
בדרג הזהב ניתן למצוא עוד שמות מוכרים רבים כמו GTA 5, Red Dead Redemption 2, Rainbow Six: Siege, God of War, Forza Horizon 5, FIFA 23 – וגם Cyberpunk 2077 ששומר על הפופולריות שלו על אף העובדה שאין שום תוכן בתשלום שמוצע לצד גרסת הבסיס שלו נכון להיום.
קטגוריית הכסף כוללת כמה יצירות אינדי נהדרות כמו Stray, V Rising, Cult of the Lamb, Project Zomboid, The Forest, It Takes Two וגם LEGO Star Wars: The Skywalker Saga שאף זכה בפרס המשחק המוצלח של השנה לאלו שרוצים פשוט ליהרגע וליהנות מהחוויה, ללא יותר מדי אתגר או לחץ מיותרים.
לסיום, בקטגוריית הארד שמורכבת מ-50 כותרים בולט מבחינתנו בעיקר אחד – כותר אקשן-תפקידים בשם Undecember שהושק באלמוניות כמעט מוחלטת לפני כשלושה חודשים, אך הצליח לצבור בכל זאת עשרות אלפי חוות דעת והרבה הכנסות, על אף העובדה שפחות ממחצית מהמתנסים בו ממליצים עליו. עוד סיפור הצלחה כנגד כל הסיכויים? אולי בסיכום של 2023 נגלה.