בזמן שבו סדרות כמו Tony Hawk's Pro Skater או Skate הן כבר לא יותר מנוסטלגיה עמומה, פרוייקט מימון המונים טרי רוצה להחזיר את הז'אנר האהוד לחיים
אי שם בתחילת שנות האלפיים, משחקי וידאו שעסקו בסקייטבורדינג היו מהמצליחים והאהובים ביותר בכל ז׳אנר כותרי הספורט, בעיקר תודות לסדרת Tony Hawk's Pro Skater האגדית של סטודיו Neversoft. הצלחה זו נמשכה בערך עד לתחילת העשור הנוכחי תודות לסדרת Skate של EA Games שיצרה נישת מעריצים משלה, אך נסיונות בלתי מוצלחים לעדכן את הנוסחה לדורות חדשים של מעריצים צעירים ולטכנולוגיות עדכניות הביאו להכחדה כמעט מוחלטת של התחום.
למרות המצב הקשה בהווה, יש מי שמאמינים כי יש סיכוי לקאמבק: אלה הם אנשי סטודיו פיתוח צנוע בשם Crea-Ture, שמבקשים את עזרת ההמונים ב-Kickstarter בכדי ליצור משחק חדש בשם Session, שמתיימר לחזור אל המקורות ולהציע חוויית רכיבה ותחרות עם כמה שפחות תוספות מיותרות ומצועצעות.
המשחק העתידי יתבסס על מנוע ה-Unreal Engine 4 המתקדם ועל מנוע פיזיקלי שיקח בחשבון את היציבה ושיווי המשקל של הרוכב על פני הסקייטבורד בכל זמן נתון, ולא רק את זריזות האצבעות של השחקן עם הבקר – כל ג׳ויסטיק ישלוט על רגל אחת של הרוכב, ויאפשר שליטה גדולה ומדוייקת על אופן הביצוע של כל קפיצה ופעלול במשחק.
Session לא יכלול מצב משחק עלילתי מוגדר (לפחות בשלב זה) ולא יעניק ניקוד שונה להשלמת מהלכים וטריקים מגוונים ומסובכים, אלא יתמקד בלהעניק לשחקנים עולם פתוח רחב ומלא בהזדמנויות – וכלים בכדי לתעד את חוויותיהם והצלחותיהם בו, לצד מנגנונים שיאפשרו לקרוא תיגר על שחקנים אחרים ברשת.
המפתחים החליטו להציע גירסת הדגמה קטנה וצנועה ל-Session עם תחילת גיוס הכספים ההמוני, ונראה כי זו הייתה החלטה חכמה בהחלט – המשחק הצליח לצבור את סכום הכסף הבסיסי שדרש בתוך כמה ימים, וכעת ניצב על גיוס של מעל ל-125,000 דולר קנדי, כמעט 100,000 דולר אמריקאים, בהשוואה לרף של 80,000 דולר קנדי, ועם שבועיים נוספים שעוד נותרו להגדלת הסכום ולתוספת של אלמנטים חדשים ליצירה.
Session מפותח עבור פלטפורמת ה-Steam במחשבים האישיים ועבור קונסולת ה-Xbox One, ואמור להיות מוכן במלואו רק אי שם באמצע שנת 2019. השקעה של 25 דולר קנדי ומעלה תאפשר גם לכם להבטיח כי תקבלו את התוצר הסופי, כאשר מטרות גיוס עתידיות של הפרוייקט אמורות להוסיף לו רמפות שונות, אפשרות לבניית מפות, מצבי משחק מקוונים ואפילו מצב עלילתי, בהנחה שסכומי היעד הנדרשים לשם כך אכן יגוייסו לפני תום הזמן המוקצב. מדליק, או מיותר? מוזמנים לספר לנו בתגובות.