טאבלט האנדרואיד החדש של חברת האלקטרוניקה הסינית Hisense מציע מפרט טכני שעולה על הנקסוס 7, בתג מחיר של 150$
בחודשים האחרונים כמות הטאבלטים התקציביים שנוחתים בשוק האלקטרוניקה העולמי הולכת ומתעצמת, כשגוגל מבחינתה מכינה טאבלט נקסוס 7 חדש שצפוי לכבוש מחדש את קהל היעד. כעת, חברת Hisense מביאה אל השוק מספר טאבלטים חדשים – שאחד מהם כולל מפרט טכני שעולה על זה של הטאבלט המשתלם של גוגל, ובמקביל כולל תג מחיר שנמוך יותר בצורה משמעותית.
שמו של המכשיר הוא Sero 7 Pro, כשבדומה לנקסוס 7, גם הוא מתבסס על שבב טגרה 3 מרובע ליבות מבית NVIDIA וכולל זכרון RAM בנפח ג'יגה-בייט. המכשיר כולל זכרון בנפח 8 ג'יגה-בייט (שאותו ניתן להרחיב באמצעות כרטיס microSD), ובאשר למסך שלו מדובר במסך 7 אינץ' בעל פאנל IPS שמציג תוכן ברזולוציה של 1280×800 פיקסלים.
בחלקו האחורי של הטאבלט מצויה מצלמה בעלת חיישן 5 מגה-פיקסל, זאת בצירוף מצלמה קדמית לביצוע שיחות וידאו. אפשרויות הקישוריות של ה-Sero 7 Pro הן מגוונות, שכן הוא תומך ב-NFC, Bluetooth 3 ו-WiFi וכולל חיבורי microHDMI ו-microUSB.
סוללת המכשיר היא בנפח 4,000mAh, כשהיצרנית הסינית טוענת שהיא מסוגלת לספק 10 שעות רצופות של גלישה באינטרנט או לחילופין 7 שעות של שימוש באפליקציות כבדות – בטעינה אחת. מתמונות המכשיר ומהתבססות על ביקורות, עולה כי איכות הבניה של הטאבלט הסיני היא דיי מרשימה ביחס לתג המחיר הנמוך. המכשיר מצופה בפלסטיק בחלקו האחורי, כשבנוסף הוטמעו בו גם זוג רמקולים מובנים.
מערכת ההפעלה אותה מריץ המכשיר היא אנדרואיד 4.2, כשברחבי הרשת ממליצים לכל מי שמעוניין בטאבלט בתקציב נמוך לפזול לעבר ה-Sero 7 Pro. אלו ממכם שהחליטו להתעניין ברכישה, יכולים למצוא את הטאבלט של Hisense במגוון אתרי רכישה מקוונים שם מחירו נע סביב 150$. למעוניינים, קיימת גם גרסה פשוטה יותר של ה-Sero 7 שמחירה הוא 99$ – שמציעה מפרט טכני נמוך יותר ובמקביל לא נחשבת למוצלחת במיוחד.
בלי מסך HD מלא זה לא שווה
גם בלי מצלמה נורמלית של מעל 8 מגה פיקסל לא שווה. בסך הכול מוכרים מוצר עם מפרט מיושן על מנת שיכולו למכור בשנה הבאה מכשיר עם מפרט של השנה הזו.
היכן ניתן לרכוש אותו?
באתרים שאני מכיר לא מצאתי
מדהים איך לאחר שנה הנקסוס 7 עדיין רלוונטי גם מול הסינים
אומנם 50$ פחות, אז גם נפח איחסון מופחת, ולא ברור אם יש GPS. (חלק מדווחים שיש, אך לא מופיע בשום מפרט בשום אתר שמוכר את המכשיר)
וגם אם יש, אני עדיין מעדיף את הנקסוס 7 הנתמך ע"י גוגל ולא יצרן סיני. ובמיוחד כשיש אחריות מעולה לנקסוס 7 בישראל.
חייב שתסבירו לי
מה יותר טוב במכשיר הזה מאשר בנקסוס 7 חוץ מהמצלמה? (שבשני המקרים היא שווה לת#$)
כי הסוללה בנקסוס חזקה יותר, והעובדה שזה נקסוס אומרת שגם עידכונים מגיעים הרבה יותר מהר.
אה, ואני מצאתי אותו בEBAY ב200 דולר (שזה כמו שעולה הנקסוס 7 16GB) רק שבמקרה של Hisense הוא היה רק עם 8GB זכרון.
להזכירכם, גוגל עומדת לצאת עם נקסוס 7 החדש (או בשמו נקסוס 7.2)
so, WTF?
עוד פרט קטן
כבר קראתי על אנשים שקנו את המכשיר בימים האחרונים והתלוננו על ענייני איכות, בנוסף לציון העובדה שהמערכת קורסת לא מעט (כמובן, כשזה 4.2 ולא 4.2.2)
לסמוך על HISENSE לעדכונים?
אני פסימי. זה יהיה עוד אחד מאותם המכשירים שיקבלו רבע עדכון. וזה החיסרון שנותן לNEXUS את הניצחון.
אבל עדין אין
2 דברים עדין אין מסך full hd במסכי טאבלטי 7 אינטש ויש את זה בארץ כבר כי אם כן אני קונה