הקדמה אלו מכם שלא יצאו מביתם בעשר השנים האחרונות בוודאי לא התוודעו לפורמט ה- MiniDisc, על אף שהוא נמצא בסביבה כבר תקופת זמן לא מבוטלת. המיני דיסק, שנחשב לאחת המדיות היותר עמידות שקיימות בשוק, נוצר כשילוב בין הדיסקים העדינים לקלטות הקשיחות, הפורמט מבוסס על דיסק מגנטי, לרוב בתוך אריזה פלסטית המזכירה דיסקטים (למעט דיסקים מיוחדים לאולפנים המגיעים באריזת מתכת). למרות שהמדיה היא מגנטית, הדיסק נקרא על ידי עינית לייזר בטכנולוגיה שנקראת Magnito Optical – זיהוי קוטביות של לייזר המוקרן מהמשטח המגנטי. לפי סוני, על כל מדיה ניתן להקליט עד מיליון (!) פעמים, אך הכרזה זו עדיין צריכה לעמוד במבחן המציאות… המוזיקה עצמה מאוחסנת בפורמט כיווץ מיוחד של סוני הנקרא Adaptive Transform Acoustic Coding או בקיצור ATRAC. הנגן המדובר מצויד גם ב- NetMD שהיא הטכנולוגיה שנמצאת בנגנים החדשים יותר כמו ה- N1, S1, N505 , וה- N707 שעליו נדבר היום. טכנולוגיה זו שולבה ע"מ לאפשר למיני דיסק אופציה שחסרה לו מזה זמן רב, חיבור עם המחשב…
N707 MidiDisc על פי Sony
אומנם כיווץ הסאונד באופן זה מוריד מאיכותו, אך המקום המוגבל על הדיסק לא מאפשר נכון להיום אופציות איכותיות יותר. עם זאת, יתרונו של המיני דיסק כשמו כן הוא- קומפקטי, קטן ואולי הכי חשוב- זול ביחס לתועלת שלו. המיני דיסקים לרוב עמידים בפני שריטות, זעזועים ונפילות הודות לזיכרון אנטי שוק ולטכנולוגית ה- G-protection: בטכנולוגיה זו תהליך מיקומו מחדש של הלייזר שופר לשם הפחתת הקפיצות במוסיקה כאשר המכשיר בתנועה אקססיבית הגורמת לזעזועים המזיזים את הלייזר ממקומו (לדוגמה, בזמן ריצה).
כמו כן האחיזה במינידיסק היא קלה ונוחה מפני שאין לו נקודת תורפה כל עוד המכסה סגור (בניגוד לדיסקים למשל). מטבע הדברים, ניתן למצוא הבדלי איכות בין המיני דיסקים השונים, למשל מכסה (או Shutter) מפלסטיק מעיד על איכות ירודה.
Sony's MD: N707
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך