אסוס מציגה טאבלט 7 אינץ' תקציבי שהוא גם טלפון ומנסה לשכנע את הציבור כי זהו השילוב המושלם בין שני העולמות
בתערוכת MWC לשנת 2013 אסוס היא ככל הנראה היצרנית אשר מושכת את מרבית תשומת הלב. אחד החידושים אשר החברה הטייוואנית הציגה השנה הוא ה- Fonepad, טאבלט 7 אינץ' עם שימושיות של טלפון נייד. מהצגת המכשיר השנוי במחלוקת על הבמה בתערוכה ועד לסרטונים ולתמונות הפרסומיות, אסוס ללא ספק מתאמצים לשכנע אותנו בשני דברים – הראשון הוא שהטאבלט הדומה מאוד לנקסוס 7 הוא למעשה מכשיר חדש ושונה, והשני הוא שלהצמיד אל הפנים ולדבר אל תוך מכשיר הגדול מכדי להיכנס לכל סוג של כיס רגיל זוהי הנורמה החדשה.
עוד תוספת בעלת שם מוזר למשפחת המוצרים של אסוס |
ה-Fonepad, בשונה מכל הפאבלטים והטלפונים הגדולים בשוק, לא מגיע עם מסגרת מינימאלית סביב המסך. המסגרת רחבה מאוד, כמו בנקסוס 7, גלקסי נוט 8 ומרבית הטאבלטים הקטנים האחרים. מה שהופך את האחיזה של המכשיר לנוחה מאוד אך מגבילה את הניידות שלו לנשיאה בתיקים בלבד. בסרטון ההשקה נראה הבחור הולך עם המכשיר ביד לכל מקום. וזה רק הגיוני כשהזמינות שלך תלויה במכשיר בגודל צלחת ממוצעת.
אסוס הטמיעו ב"טלפון" החדש מעבד אינטל Atom חד ליבתי מדגם Z2420 במהירות שעון של 1.2 ג'יגה הרץ וזיכרון RAM בנפח 1 ג'יגה בייט. נתונים לא מרשימים במיוחד בשנת 2013 אך מהתרשמויות ראשוניות מהשימוש במכשיר עולה כי המעבד של אינטל מתמודד מצויין אם האנדרואיד 4.1 אשר מותקן על המכשיר והוא פועל בצורה חלקה מספיק. המסך הוא מסוג IPS ועל שבעת האינצ'ים שלו פרוסה רזולוציה של 1280×800 פיקסלים. גב המכשיר עשוי מתכת ומגיע בשתי אפשרויות צבע, אפור אלומיניום וזהב שמפניה. בחלקו העליון ישנו מכסה פלסטיק אשר לטענת החברה נועד לשרת ניגודיות בצבעים ובמרקם כצעד עיצובי אך למעשה נועד לאפשר קליטה למשדר ה- 3G. תחתיו ישנם חריצים לכרטיס ה- SIM ולכרטיס MicroSD להרחבת הזכרון המובנה בן ה-8 או ה-16 ג'יגה בייט.
ה-Fonepad ימכר בשתי גרסאות בהתאם ליבשת. בארצות אסיה ניתן יהיה לרכוש גרסה עם 8 ג'יגה בייט זכרון מובנה ומצלמה אחורית בת 3 מגה פיקסל עבור 249$ (כ-928 שקלים) כבר במרץ הקרוב. ובארצות אירופה המכשיר יהיה זמין החל מאפריל בגרסה בעלת 16 ג'יגה בייט זכרון מובנה וללא מצלמה אחורית עבור 286$ (כ-1066 שקלים).
שילוב אטרקטיבי בין סמארטפון לטאבלט או מפלץ מוזר שלא יצליח לרצות אף אחד? ספרו לנו מה אתם חושבים על ה-Fonepad בתגובות!
רעיון מעולה !
אני בעד !
מי צריך שני מכשירים כאפשר אחד.
ולכל מי שזה גדול לו מדי – שיקנה אוזניית BT.
למה נתוני חומרה חלשים?
למה קבעתם שמדובר בחומרה חלשה שלא מתאימה ל-2013?
בגלל שזה מעבד חד ליבתי? זו לא פעם ראשונה שאני קורא כתבים שלכם שקובעים ביצועים של מעבד אך ורק על פי מספר הליבות.
זה כמו שפעם, הדיוטות היו קובעים ביצועים של מעבד לפי "המהירות" (במרכאות – כי זה בעצם תדר העבודה – מספר המחזורים בשנייה).
המעבד הנ"ל של Intel הוא מעבד חדש שמציע ביצועים נהדרים.
ולאילו שתוהים למה אני מתכוון – דוגמא להמחשה: נניח ואתם רוצים להעביר דירה מחיפה לתל אביב. מה עדיף? שמונה מכוניות שסוחבות כל אחת 100 ק"ג מטען, או משאית אחת שמובילה 800 ק"ג? בהנחה והמהירות היא אותה מהירות, אין הבדל בין המשאית לבין המכוניות, למרות שהיא רק אחת והן שמונה.
ל-2
פעם עולם התוכנה היה מבוסס תהליך יחיד ולכן מהירות גבוהה הייתה נותנת ביצועים גבוהים.
כיום עולם התוכנה משלב ריבוי תהליכים ולכן מספר ליבות מאפשר ביצועים גבוהים יותר.
הפסקה האחרונה שלך מראה כמה טועה אתה,
יש הבדל בין Speed לבין throughput כשאתה מודד ביצועים.
מטוס סילון אולי מהיר, אבל מעביר נוסע 1 בלבד כל פעם, מטוס בואינג מעביר מאות נוסעים אבל הוא איטי. מי יותר טוב? תלוי מה אתה מחפש ויש נוסחאות לחשב את זה.
ל-2
3 צודק מאוד, מספר ליבות גבוה הוא בדר"כ מדד מצויין בימינו, מאחר ואתה עובד עם לפחות 3 תוכנות במקביל, כשכל אחד מריצה קוד משלה, לכל אחת יש מעבד שיכול באופן בלתי תלוי להריץ פקודות, מצד שני החשיבות של תדר גבוה, היא עדיין משמעותית מאוד, מאחר ורוב התהליכים במחשב רובם סדרתיים (בעיקר בהרצה של קודים מורכבים/כבדים), אי לכך תדר גבוה פי שתיים תמיד עדיף על פי שניים מעבדים מבחינת כח חישוב (אם אתה לא לוקח בחשבון פיזורי חום, צריכת הספק ועוד די הרבה נקודות).
שורה תחתונה, בטאבלטים ומחשבי משרד ובית, אפשר בהחלט להגיד שיש עדיפות לריבוי מעבדים, וכן בתוכנות שיודעות לבצע חלוקה עצמאית לריבוי מעבדים, כך שקוד יכול להתמקבל, אבל הכל תלוי בצורך.
איזה מידה צריך בג'ינס כדי שה"פלאפון" הזה יכנס אליו?!
ומה אני עושה… כשלא בא לי להחזיק כלום???!!
שימו לב שהם לא הקדישו שוט אחד שמנסה להראות שזה אפשרי לדחוף את זה לכיס.
ל-2 ול-3
ראשית למס' 2 – מאחל לך לטוס מתישהו לחו"ל. אני מבין שעד היום לא עשית זאת אם את חושב שמטוסי Boing הם לא סילונים…
ול-2 ו-3 ביחד – רבותי, תבינו, הדבר היחיד שקובע זו תפוקת העבודה. למי אכפת אם אבנה בית עם 8 סיניים, 6 קמבודיים, 12 פלשתינאים או 7 לבנונים עם 5.2 ידיים.
מה שמשנה זה כמה זמן ייקח לבנות את הבית.
ובמעבדים זה בדיוק אותו הדבר. תדר עבודה, מספר ליבות, כמות זיכרון מטמון, אורך פס הפקודה (Pipeline) וכו' – כולם חשובים אבל מה שקובע בסוף זה כמה זמן ייקח למעבד לבצע פעולה מסוימת. כמה זמן ייקח לו לרנדר דף HTML, להפעיל תוכנה, לקודד שיר ל-MP3 וכו'.
ושבודקים למשל את המעבד שהוזכר בכתבה (ה-Intel Z2420) רואים שהוא מספק ביצועים שלא נופלים מהמתחרים, ולכן לא צריך להניח שבגלל שהוא חד ליבתי, הוא פחות טוב ממעבדים מרובעי ליבות.