החברה הפינית נמצאת במגמת התאוששות, כאשר היא צפויה להציג בחודשים הקרובים סמארטפון חדש מסדרת ה-Lumia שיכלול מצלמה בעלת חיישן של 41 מגה-פיקסל
קשה שלא לזכור את מכשיר הנוקיה 808, שהושק בשנה שעברה והציג מצלמה בעלת חיישן של 41 מגה-פיקסל. עם זאת, המפרט הטכני הירוד של המכשיר הפך אותו ללא כל כך מוצלח ואטרקטיבי בשוק הסלולר העולמי – שכן מלבד המסך הקטן שמציג תמונות ברזולוציה נמוכה מאוד, מתבסס המכשיר על מערכת ההפעלה המיושנת סימביאן.
כעת, מתכננים בנוקיה להחזיר את העניינים לידיים ולפצות את הקהל המאוכזב. לפי הפרסומים, כבר בתערוכת MWC שתתקיים בקרוב תציג החברה מכשיר חדש מסדרת הלומיה שיכלול גם כן מצלמה בעלת חיישן של 41 מגה-פיקסל.
מצלמה משוכללת זה לא הכל בסמארטפון. בנוקיה לומדים מטעויות… |
עוד עולה כי המכשיר החדש של נוקיה גם הוא יתמוך בטכנולוגיית ה-PureView שמציעה יכולות צילום מהמתקדמות בשוק, כאשר הוא יתבסס על מערכת ההפעלה Windows Phone 8. ברזולוציות סטנדרטיות (של עד 8 מגה-פיקסל) תאפשר טכנולוגיית ה-PureView לבצע מיקוד לתמונה (זום) מבלי לאבד את איכותה, כאשר ברזולוציות גבוהות יותר של עד 38 מגה-פיקסל ניתן יהיה לצלם תמונה ולאחר מכן להתמקד בה ולחתוך את החלק הרצוי. שם הקוד של המכשיר כרגע הוא "Eos", כשעדשת הצילום שלו תהיה מתוצרת Carl Zeiss.
ככל הנראה, מדובר יהיה במכשיר הלומיה המתקדם ביותר שיש לנוקיה להציע, כאשר הוא עשוי להביא עימו טכנולוגיות חדשות שעדיין לא קיימות בשוק הסלולר. אחת האפשרויות המתקדמות שיציע המכשיר היא טכנולוגיית ה-Rich Recording של נוקיה – שבאמצעותה ניתן להקליט שמע באיכות גבוהה במיוחד, שמשתווה לאיכות הקלטה של מקרופון חיצוני.
פרטים מדוייקים בנוגע למכשיר עדיין לא נחשפו, אך ברחבי האינטרנט רומזים כי הוא יהיה עשוי כולו מאלומיניום ויראה שונה לגמרי ממכשירי הלומיה שהציגה נוקיה עד כה. בשורה התחתונה, כל שנותר הוא לקוות שבנוקיה ילמדו מטעויות העבר, כשהפעם לשם שינוי תצייד החברה את המכשיר שלה גם במפרט מתקדם ולא רק במצלמה איכותית.
נשמע מכשיר נהדר
יהיה מאוד מעניין
והרי כולו צריכים 41מגה פיקסל – זה בדיוק מה שדחוף לנו בפלאפון שלנו
לא תוכנות שימושיות,
לא זמן סוללה,
המגה פיקסל של המצלמה זה מה שחשוב.
41 מגה מיותר
זה זבל של חיישן , 41 מגה על חיישן מזערי זה ממש בדיחה עלובה לאיכות ירודה מאוד, יותר טוב שישקעו על חיישן גדול יותר לקבלת איכות טובה .
ל – 2
לא הבנת. הפיקסלים זה בנוסף למה שציינת, לא במקומם.
מי שבאמת מעניינת אותו המצלמה שייקנה מצלמה
בזבוז של כסף לפי דעתי, כל צלם חובבן ומעלה ייקנה מצלמה ראויה שם המגה-פיקסל לא משחק תפקיד אלא העדשה.
מסכים עם אחרים
שיהיה גם חיישן 1000 פיקסל, כבל תת ימי יש לו? ובנימה רצינית יותר, מצלמה בעלת רזולוציית 8 מגה-פיקסל יכולה להוציא תמונות מעולות, כל עוד החיישן וכל מנגנון הצילום מאחורי העדשה הוא נורמאלי, כולל התוכנה.
רק אני שמתי לב שלמכשיר יש גיבנת ?
אתם מתעלמים מדברים חשובים ומתמקדים במספר עצמו
Card, קודם כל, נוקיה כן מפתחת תוכנות שימושיות לפלטפורמת WP8. בד בבד, המערכת הכלכלית (Ecosystem) של הפלטפורמה משתפרת עם הזמן. זה לא קשור בכלל למצלמה.
rony1880, אני מסכים איתך שגודל החיישן, לדוגמה, חשוב מאוד. אבל ב 808 יש את החיישן הגדול והאיכותי ביותר שקיים בטלפון-חכם. החיישן הוא בגודל 1/1.8". כל זה גם מגיע עם אופטיקה מאוד איכותית (יחסית לטלפון, כמובן).
שי, קהל היעד הוא לא צלמים חובבים ומעלה. קהל היעד הוא אנשים רגילים, שגם רוצים שיצאו להם תמונות נורמליות כשבא להם לצלם. אני מצלם הרבה תמונות במועדונים ופאבים. בתנאי תאורה כאלה, שום מכשיר "רגיל" לא מפיק תמונות ברות שימוש. חייבים פלאש Xenon. אני לא רוצה להתחיל לחשוב מראש אם בא לי להביא מצלמה או לא, אני רוצה לצלם כשמתחשק לי. לכן יש לי N8.
dj-electric, נכון, אבל אתה מתעלם מכך שהחבילה הזו באה יחד עם אופטיקה איכותית, חיישן איכותי וגם, כנראה, פלאש Xenon. פרט לכך, כמות הפיקסלים הזו מאפשרת לבצע סוג כלשהו של lossless zoom, שזה בהחלט דבר נחמד מאוד.
אתם מוזמנים לבדוק סקירות רצינית על המצלמה של ה 808 ב allaboutsymbian וב dpreview. כל מה שאמרתם פה, פשוט לא נכון.
ל-8, אחלה תגובה.
מאוד מפורט, ומאוד ענייני.
שאלה – האם יש הבדל בין הפלאש Xenon לאחד שהוא מסוג אחר? הסבר ונמק 🙂
תודה.
ממש בעיה
כאשר כל לחיצה הפלאש ירוקן את בטרייה וגם זמן שמירה ארוך של קובץ ענק לא תספיק הבטרייה ולא מקום אחסון שיגמר מתיי שצריך או בזמן צילום והלך הצלום
יש הבדל מהותי
אני יכול להסביר רק על קצה המזלג, לצערי. אני לא כ"כ מבין בזה. להסבר מעמיק, תצטרך לקרוא חומר מקצועי יותר.
ההשוואה היא בין פלאש Xenon לבין פלאש LED.
בגדול, פלאש קסנון הוא גם עוצמתי בהרבה וגם "מהיר" בהרבה.
פלאש קסנון מבזיק לחלקיק שניה מזערי, בעוד שפלאש לד מבזיק לאורך זמן ארוך בהרבה (זהו בעצם לא ממש הבזק, הלד נדלק וכבה). אומנם מבחינה אנושית אנחנו לא ממש יכולים לתפוס את הזמנים הללו, אבל ההבדל הוא משמעותי. פלאש קסנון הוא בהיר מאוד ועוצמתי הרבה יותר מפלאש לד.
הגורמים הללו מאפשרים לצמצם להפתח לפרק זמן אפסי וכך "להקפיא" את הרגע.
כולכם פספסתם את הרעיון של ה 41 מגה
ההבדל העיקרי בין טלפון למצלמה יעודית היא שאין זום
אבל כשיש לך 41 מגה פיקסל אתה יכול לעשות "זום דיגיטלי" בלי להרוס את האיכות של התמונה
הגזמה
אם תשתמש כל היום בפלאש הקסנון, מן הסתם זה ירוקן את הבטריה. אבל אני יכול להגיד בדיוק את אותו הדבר על מסך גדול ובהיר, לדוגמה.
הקבצים שהמצלמה מפיקה, בסופו של דבר, הם לא קבצים בגודל של 41 מ"פ. שבב העיבוד מבצע oversampling ומאחד 4 פיקסלים ל 1, תוך כדי סינון הרעש. זה מאפשר הפקדת תמונות כמעט ללא רעש.
יש אפשרות לצילום ב 41 מ"פ (זה 38 בתכלס, אבל לא משנה) "אמיתיים", אבל אפשר שבב מודרני אמור להתמודד עם זה בצורה סבירה. בנוקיה 808 החלוש זה עובד בסדר גמור (בעזרת מעבד תמונה יעודי).
מקום אחסון:
שוב, אם אתה בוחר "להרוויח" תמונות של 41 מ"פ, אתה חייב להפסיק משהו אחר. למרות שאני לא רואה שום סיבה לא להסתפק בתמונות 8 מ"פ לאחר over sampling. כך או כך, סביר להניח שהמכשיר יגיע עם משהו ברמת ה 32 ג"ב, שזה דיי מספיק גם אם יש לך גלריה גדולה.
נחיה ונראה אם יגיע עם חריץ הרחבה.
בחיית, תקראו קצת על טכנולוגית ה pureview לפי כל התגובות האלו.
ל-8
חיישן 1/1.8" הוא כמעת בגודל של מצלמת הקאנון G12 עם ה12 מגה, אם באמת יש לפלאפון חיישן כזה , אז התמונות לאחר ניקויי רעשים over sampling ל8 מגה יביאו תמונה טובה ."
12 צודק
וכן, בתמונות בהן לא מבצעים זום דיגיטלי, מעבד התמונה משתמש בשפע הפיקסלים כדי ליצור תמונה בגודל סטנדרטי (8 MP), אך עם הרבה פחות רעש משיש בצלמות סלולר אחרות (וברגע שלא מצלמים בשמש של צהריים – התמונות מתחילות להיות מגורענות ורועשות גם בטלפונים עם המצלמות היותר איכותיות)
תיקון טעות
החיישן בגודל 1/1.2".
ל N8 יש 1/1.8.
למה "אם באמת"? תכנס לוויקיפדיה ולביקורות ב allaboutsymbian ו dpreview ותקרא. זה מגובה גם בדוגמאות של תמונות איכותיות ביותר.
לכל המלעיזים
מעניין אם אפל או סמסונג היו מקבלות תגובות דומות אם הכתבה הייתה עליהם…
בנוסף הכתב מראה חוסר הבנה רצינית בשוק ה WP8 שכן מפרט הלומיה 920 הוא אחד הרצינים ביותר בשוק (WP8 רצה חלק יותר על כפול ליבה מאשר כל אנדרואיד עם ארבע ליבות והדבר נכון גם לאייפון מול אנדרואיד).
כמו כן חיישן ה 41MP לא נועד לעשות תמונות ענקיות אלא כמו שאמר מגיב 13 זה על OverSampling!! שזה אומר ש 7 פיקסלים שכנים מעובדים לפיקסל אחד אמיתי! מה שמאפשר פירוט תמונה טוב יותר וסינון רעשים.
ורק שתדעו שמצלמה טובה זו אחת הנקודות הקריטיות היום בסמרטפונים שהיום כולם מגיעים עם מפרטים דומים מאד (כפול/מרובע ליבות, מסך HD וכו…) בעיקר שם יש מקום ליצרניות עוד לבדל את עצמן. וכמו שחכמים ממני אמרו בעבר: "Your best camera is the one you have with you…"
קבלו תמונה להשוואת הגדלים של החיישנים:
?v=1929
בערך פי 6-7 גדול מחיישנים בסלולאריים אחרים, שזה בתורו אומר שאפשר יהיה לצלם באותה האיכות בסצינות עם תאורה חלשה פי 6-7.
מקווה שיוסיפו לו מסך איכותי, 720P לפחות. מייצב תמונה כמו בלומיה 920 לא יזיק. מעבד יותר חזק מהנוכחי. ואז זה יהיה המכשיר הבא שלי.