עדכון: אחרי ה-Pixel, הנה גם תמונה רשמית של ה-Pixel XL לכאורה…שנראה זהה לחלוטין לאחיו הקטן, לפחות במבט מאותה נקודה קדמית.
ניתן לזהות עדות לכך שדגם ה-Pixel XL המוגדל מציע שולי מסך דקים מעט יותר מאלו של ה-Pixel (שעדיין אינם נמנים עם השוליים הדקים ביותר שהזדמן לנו לראות בתחום), אך פרט לכך ההבדל בין שני הדגמים מסתכם בצבע מעט שונה לתמונת הרקע המובנית – כאשר גם ברמת המפרט הטכני מסתמן שההבדל המשמעותי ביותר בין הדגמים יהיה גדול המסך עצמו, לטוב ולרע.
הכתבה המקורית: תמונה רשמית למראה של המכשיר החכם המסקרן מגיעה לרשת, ומעניקה הצצה גם לשכבת הממשק התוכנתי הייעודית שלו
האירוע של גוגל בתחילת חודש אוקטובר ממשיך להסתמן בתור אחת מההצגות הטכנולוגיות הטובות ביותר של השנה, עם דיווחים ושמועות חדשות על דגמי Chromecast חדשים ומתקדמים, ראוטרים חכמים חדשים ועממיים, רמקולים חכמים שיציעו תמיכה בפקודות קוליות בדומה למכשירי ה-Echo מבוססי ה-Alexa של אמאזון, מערכת הפעלה מסתורית שתאחד בין אנדרואיד ל-Chrome OS – וכמובן צמד מכשירים חכמים חדשים למשפחת ה-Pixel אשר ניצבים מעל לכל השאר, ואמורים לסמל כיוון חדש עבור ענקית הטכנולוגיה ואולי גם עבור תחום המובייל כולו.
המדליף הפופולרי אוון בלאס חיזק את הבאזז סביב הנושא עם תמונה ראשונה של ה-Pixel שנראית כאילו מקורה בתכני הפרסום הרשמיים, ומציגה לנו את ממשק האנדרואיד נוגט 7.1 המעודכן שאיתו הוא יושק. לא ברור האם מדובר בממשק ייעודי מבית גוגל אשר 'יתלבש' על גירסת ה-AOSP הנקייה של אנדרואיד או בשינוי ברמה הבסיסית של מערכת ההפעלה, אך מהתמונה ניתן להבחין בכפתורי ניווט וירטואליים במראה מרוענן – ובעיקר במעין ווידג'ט קבוע בראש המסך עם לוגו האות 'G' של גוגל, שללא ספק מיועד להפעלת העוזרת הדיגיטלית החכמה החדשה של החברה, לצורך חיפוש ברשת, חיפוש במכשיר וביצוע מגוון פקודות קוליות.
התמונה החדשה מציגה רק את הצד הקדמי של המכשיר ולא מעניקה לנו אינדיקציה אודות העיצוב הכללי שלו – אם כי לפי כל התמונות הלא רשמיות שראינו עד עתה יש לנו סיבה טובה להאמין שזה אכן יהיה העיצוב הייחודי, שישלב בין חיפוי זכוכית על מחצית מגב המכשיר ומתכת בשאר האיזורים, כך שלא רק הממשק יהיה ייחודי בסיפור הזה.
שביבי מידע אלו מצטרפים אל הפרטים שקיבלנו קודם לכן אודות מפרטי ה-Pixel ואחיו הגדול, ה-Pixel XL, שעתידים לכלול מסכי 5 אינץ' ו-5.5 אינץ' בהתאמה, ברזולוציות 1080p ו-1440p בהתאמה, ועם שבבי Snapdragon 820, זכרון RAM בנפח 4GB, נפח אחסון מובנה של 32GB ומעלה, מצלמות של 12 מגה פיקסל מאחור ומצלמות 8 מגה פיקסל מקדימה – וגם הגנת IP53 מפני חלקיקי אבק וחול ומפני הירטבות בגשם או תנאים דומים שאינם כוללים טבילה מלאה של גוף המכשיר בנוזל. האם כל זה יצליח להצדיק מחירים שאמורים להתחיל ב-650 דולר ולנוע משם צפונה? בעוד קצת יותר משבוע נקבל את התשובות.
נראה כמו אייפון סיני. לא מעניין. אם אני ארצה משהו שנראה כמו אייפון – אני כבר אקנה את המקור.
קשה להם להבין. הנקסוס 5 המקורי נמכר בהיקפים גדולים בגלל המחיר שלו. אותו הדבר לגבי הנקסוס 7. מאז, כל דור שעובר גוגל מעלים את המחיר ומוכרים פחות. תנו לנו טלפון טוב במחיר ראוי, כל כך קשה? במקום זה הם מוכרים לנו ספסיפיקציות בנות קרוב לחצי שנה במחיר של ספינת דגל בזמן שחברות סיניות למיניהן כבר מוכרות כאלה ב400 דולר. לייצר כזה טלפון עולה בקושי 200 דולר, אתם יכולים להסתפק רק ב100 אחוז רווח.
למען האמת, זה בדיוק מה ששילמתי על הנקסוס 6P לפני פחות מחודש. קניתי אותו בחו"ל , חדש כמובן , 400$ . אז כן קניתי אותו כמעט שנה לאחר יציאתו אבל ראבק, אחלה של חומרה , מכשיר מדהים. אז כן אפשר לקנות שניה אחרי ההשקה , או לחכות קצת לירידת המחירים ולקנות מכשיר איכותי במחיר סביר לגמרי.
לא מסכים! אני רוצה לקבל מוצר פרימיום מגוגל ברמה של אייפון וגלקסי. לא איזה מכשיר זול כמו הנקסוס 4 ו5 שלא התקרבו באיכות צילום מסך וסאונד למתחרים.
אני עדיין עם הנקסוס 5 נהנה מכל רגע, מכשיר שטס עם חיי סוללה לא רגילים על XTRAFACTORY.
רוצה לראות מישהו שעדיין עם GALAXY 4S /מה שאפל זרקו מזמן.
זה לא שמנה את העובדה שבכל האספקטים הוא לא היה טוב מול המתחרים כמו שאמרתי מסך ומצלמה ואמרול נחות מהמתחרים בזמנו וגם החיי סוללה במערכת הבסיסית לא משהו. אז אתה רוצה מערכת שרק עובדת טוב ולשלם זול שיבושם לך. תדע שיש משתמשי פרו שמחפשים מערכת אנדרואיד חלקה ואיכות ללא פשרות. אני בוודאות אקנה את הפיקסל XL2 שנה הבאה ואחליף את ה6P שלי. אבל רק שישמרו על האיכות הגבוהה.
הוא כבר הוכרז או שעוד לא?
עוד לא, אלא הדלפות.