תמונות של צמד הסמארטפונים החדשים בגירסתם הסופית והרשמית וכשהם מופעלים מצאו את דרכן לרשת, ומעלות את סף ההתעניינות שלנו לרמתו המירבית
קשה מאוד לשמור סודות בעידן האינטרנט, ונראה שגם סמסונג לא בדיוק צלחה את המשימה: יום לפני ההשקה החגיגית של ה-Galaxy S7 ואחיו הלא-ממש-תאום, נראה שאנחנו כבר יודעים את כל מה שרק אפשר לדעת אודות ספינות הדגל החדשות של הענקית הקוריאנית. והן נשמעות מרשימות ביותר.
צילומים אמיתיים של צמד המכשירים, ה-Galaxy S7 וה-Galaxy S7 Edge, כשהם פועלים ומאפשרים לנו להבין את היחס שבין גודל המסך לגודל כל החלק הקדמי (שלכאורה השתפר מהדור הקודם) ולהבין את הבדלי הגדלים הבלתי מבוטלים בין צמד הדגמים, עלה לרשת תודות לאתר androidheadlines.com – ובמקביל, עלון מידע מודלף מאשרר, כך נראה, את כל הפרטים שכבר שמענו בעבר ומעניק להם חותמת רשמית סופית.
סמסונג תציג צמד דגמי דגל, כאשר ה-Galaxy S7 בעל המסך הישר יציע גודל אלכסוני של 5.1 אינץ' ואילו דגם ה-Galaxy S7 Edge יספק גודל אלכסוני משודרג של 5.5 אינץ', שניהם ברזולוציית QHD ובטכנולוגיית Super AMOLED כמובן.
שני הדגמים יגיעו עם שבבי Snapdragon 820 ו-Exynos 8890 בתלות בשווקים ספציפיים, 4GB של זכרון RAM, מצלמה שמבוססת על חיישן גדול יחסית בעל רזולוציה של 12 מגה פיקסל לקבלת פיקסלים אינדיווידואליים מוגדלים וביצועים משופרים בתנאי תאורה מאתגרים, נפח אחסון פנימי של בין 32GB ל-128GB שניתן יהיה להרחיב עם כרטיסי microSD, מערכת אנדרואיד מרשמלו עדכנית, הגנת IP67 בפני מים ואבק (ללא כיסוי מסורבל לפתח ה-micro USB) וסוללות בקיבולת של 3,000mAh ל-S7 ו-3,600mAh ל-S7 Edge.
החשיפה הרשמית תתרחש מחר, כידוע, ואילו הזמינות בחנויות ברחבי העולם מתוכננת כבר ל-11 במרץ – כאשר נראה כי בדומה לשיטה של אפל, המזמינים המוקדמים יוכלו לקבל את המכשירים לפני כל השאר.
הדגמים החדשים של סמסונג הולכים על כל הקופה, ונראה שכל מה שנשאר לנו עכשיו הוא לנסות ולראות האם תהיה יצרנית כלשהי שתוכל לאתגר אותם במסגרת תערוכת MWC 2016. שיאומי ו-LG – אנחנו מסתכלים עליכן.
בניתי על Type C… חבל מאוד.
קצת מאכזב לא?? אני לא רואה פה משהו חדש חוץ מחומרה מעודכנת….
דווקא יש חידושים כמו הגנה נגד מים וחריץ הרחבה, וחומרה חזקה יותר…
מה מאכזב? חוץ מחומרה מעודכנת יש עוד המון הפתעות – סוללה חזקה בהרבה (מאוד), טעינה אלחוטית, הגנה אמיתית נגד מים ואבק (ip67), אפשרות לכרטיס sd (תודה שחזר), חיבור usb type C (מי אמר שאין?) חיישן מצלמה גדול עוד יותר (לא שקודם הוא היה קטן, אבל תמיד טוב להגדיל אותו עוד, בלי להגדיל רזולוציה, כדי לקבל רגישות טובה יותר לתנאי אור מוגבלים), יותר זיכרון RAM (היה 3 עכשיו יש 4) מערכת הפעלה מרשמלו מהשקית (היה קודם לליפופ), מסך 5.5 אינטש במקום 5.1 (בגירסת ה-edge), גוף ממתכת חדשה ובצבעים חדשים, וזה רק המעט שאפשר היה להבין מתמונות מודלפות, בטח עוד יהיו הפתעות מחר. ואחרי כל זה אתה אומר שאתה לא רואה משהו חדש???