עדכון: שרטוט נוסף מצא את דרכו לרשתות החברתיות ומציע את התמונה המלאה של מכשיר העונה לשם Lenovo Z5, וכנראה מהווה את אותו אחד מהטיזר – מרשים ביותר.
ההערכות העדכניות הן שלנובו תתבסס על טכנולוגיה פיאזו-אלקטרית שתחליף את האפרכסת הפיזית המוכרת (כמו ב-Mi Mix הראשון של שיאומי), בסורק טביעות אצבע מובנה במסך ובמצלמה קדמית שקופצת מכאנית מתוך גוף המכשיר – הכל במטרה להביא אותנו קרוב ככל שניתן להעלות על הדעת למכשיר נטול השוליים האולטימטיבי. מה דעתכם?
הכתבה המקורית: סגן הנשיא של היצרנית הסינית הגדולה מפרסם תמונה שמעידה כי שאיפותיה להצלחה בעולם המובייל עדיין חיות ובועטות
טרנד המסכים המלבניים המוארכים, שהפך לשליט המובהק בשוק הסמארטפונים בשנת 2018, הוכיח בהצלחה כי המשתמשים יכולים לקבל שטח תצוגה מוגדל במכשיר החכם האישי שלהם, מבלי להתפשר על הנדסת האנוש והארגונומיה הכללית – ובאופן די טבעי כעת אנחנו מתחילים לראות רמזים ועדויות להתפתחות הטכנולוגית הבאה בגזרה זו, עם מכשירים שיצליחו אפילו יותר מסך בתוך גודל פיזי נתון.
אחרי שפגשנו את אב-טיפוס ה-Apex המהפכני של חברת Vivo בתערוכת MWC 2018, אשר התפאר בכ-98 אחוזי מסך (לפי החישוב של נציגי החברה) ומצלמה קדמית ששולבה במנגנון מכאני סמוי בגוף המכשיר בכדי לא לתפוס שטח פנים מיותר, כעת זו חברת לנובו שמבטיחה לנו מכשיר חכם שיהיה כמעט כולו מסך, לכאורה.
אחד מסגני הנשיא בחברה פרסם ברשת החברתית הסינית Weibo תמונה של חלק ממכשיר חכם, בו המסך נמתח ממש עד לפינה הן מהצד והן בחלקו העליון – כאשר הצרכנים אף התבקשו "לנחש" מה היחס בין אמצעי התצוגה לשטח הפנים הכולל של היחידה. 95 אחוזים שמופיעים בתור אפשרות נפרדת ובולטת מסתמנים בתור התשובה הנכונה, כביכול.
פגשנו כבר כמה וכמה מכשירים חכמים בעבר שהציגו והצהירו על שוליים דקיקים באופן מדהים בתמונות יחסי ציבור רשמיות למיניהם, כאשר בתוצר בפועל התוצאה הייתה חדשנית פחות ואף מאכזבת יחסית לציפיות – ועל כן אנחנו נמנעים מלהכתיר את המכשיר של לנובו בתור הדבר הגדול הבא בשלב זה, עד אשר נגלה עוד פרטים טכניים. עם זאת, מעניין לגלות כי לנובו עדיין לא וויתרה על הקטגוריה באופן מלא (מחוץ למשפחת מוצרי מוטורולה שאותה היא משווקת) למרות הכשלונות היחסיים אותם נחלה, ואף שואפת לחדש ולהפתיע במקום להסתפק בהליכה אחרי העדר.
מאמינים בפוטנציאל וביכולות של לנובו, או לא ממש? בואו לשתף עם כולם בתגובות.
נטול שוליים באופן מוחלט, אבל בטח דפוק בכל היבט אחר. כמו שלנובו יודעים לעשות עם הזוק והמוטו החדשים
למה זה בכלל משנה?
כדי שנוכל לשים על זה מגנים ענקיים ולזלזל בפיתוח המיותר הזה
אני מבין את השאיפה להגדיל את שטח המסך, אשר מקבלת סימוכין הן בשדה המחקר הטכני כמו גם הפסיכולוגי, והן במציאות. מספיק להצביע על נסיונותיה הכמעט נואשים של אמאזון לפצח את סודות המכירה בסמארטפון בעקבות הנתונים המדהימים שטפחו על פניה לפיהם אחוז המקרים בו מתבצעת מכירה בפועל כשהמדיום שבשימוש הוא טלפון עומד על פחות משליש (כ-1%) מנתון סגירת העסקאות שהתקבל כאשר המשתמש עשה זאת באמצעות מסך מחשב.
לאחר נסיונות נפל לפתח סמארטפון משלהם (ה- fire?) בעל מאפיינים ופתרונות שהיו אמורים להגדיל את האחוז הזעום הנ״ל הבינו אמאזון, אפל (!) וכל היתר, שהגדלת המסך מאפשרת הצגת נתונים רבים יותר בבת אחת, והיא במקרים רבים חיונית בעינינו – הצרכנים יותר ממאפיינים כמו נוחות ושימש (אפל – עם עקרון התפעול ביד אחת של מיודענו סטיב ג׳ובס) ולפעמים אפילו ניידות.
כאן נלחמות היצרניות למרבה הגיחוך על הקטנת שולי המסך כאילו זו הדרך היחידה בה ניתן להגדיל את שטח הנדל״ן של התצוגה, כשהמדד להצלחה הוא מי קרובה יותר למאה אחוז המוקדש לתצוגה.
איזה יתרון שימושי זה נותן לנו?
רוצים להגדיל את שטח התצוגה בשבריר אחוז? הוסיפו עוד מילימטר לאורך…
קצת מזכיר את מלחמת המעבדים שהייתה בין יצרניות האנדרואיד לאפל אך לפני 4 שנים לערך. בעוד האחרונה החליפה באופן גורף את מעבדי ה-32 ביט במכשיריה למעבדים של 64 ביט (כהכנה לאיחוד סביבות הפיתוח שבאקוסיסטם שלה), עמלו מתחרותיה – ובראשן סמסונג, על הגדלת מספר הליבות שבכל מעבד.
למה? ככה. כי זה יותר!
יותר – אבל לא בכיוון…