המכשיר הבא של המותג הפיני שחוזר לחיינו יהיה ספינת דגל אמיתית
המותג נוקיה כבר הספיק להעניק לנו שלושה סמארטפונים חדשים במסגרת חברת HMD Global שקיבלה את האחריות עליו, כאשר אלו הצליחו להוכיח (לפי רוב הדעות) כי הם גדולים מסך חלקיהם עם מערכת הפעלה נקייה ונוחה ובעיקר איכות בנייה מצויינת ביחס לתג המחיר, אך מה קורה אם אתם מחבבים את השם אבל לא מעוניינים להסתפק בחומרת שוק בינוני-נמוך במכשיר החכם הבא שלכם? התשובה היא ה-Nokia 9, שנחשף כעת בפעם הראשונה ובגדול.
דגם פיתוח (עטוף באריזת מגן מפלסטיק קשיח שאמורה להגן מפני חשיפת זהותו ועיצובו בעת בחינות מוקדמות בפומבי) של מכשיר הדגל החדש מהמותג הפיני התגלגל לידיו של כתב האתר frandroid, שהספיק להריץ על גביו את אפליקציית ה-CPU-Z שחשפה חלק מהמאפיינים החומרתיים שלו, ואפילו להתרשם ממערך הצילום הכפול שבו – והתוצאות לפניכם.
המכשיר המסקרן עתיד להציע, בהנחה שהדגם הסופי אכן יהיה זהה לזה שנחשף, מסך IPS בגודל 5.3 אינץ׳ וברזולוציית QHD נדיבה, יחד עם שבב ה-Snapdragon 835 כמובן, זכרון דינאמי בנפח 4 ג׳יגה-בייט, אחסון מובנה של 64 ג׳יגה-בייט, רמקולים סטריאופוניים, חיפוי Gorilla Glass 5 קדמי, מערכת אנדרואיד נוגט עדכנית עם מראה שמזכיר את זה של מכשירי ה-Pixel מבית גוגל, מחבר USB Type-C, כפתור בית קדמי פיזי – וגם מערך צילום שמורכב מצמד יחידות 13 מגה פיקסל ראשיות (עם יכולת צילום בצבע, בגווני אפור או בשילוב ביניהם כמו אצל Huawei) ובנוסף מצלמת סלפי באיכות מירבית של 12 מגה-פיקסל.
ה-Nokia 9 נשמע כמו מכשיר דגל טיפוסי שעונה על כל הדרישות והטרנדים העדכניים בתחום, והוא עתיד להגיע לחנויות במהלך הרבעון השלישי של השנה כשהוא מצוייד בתג מחיר אירופאי מומלץ של 750 יורו (כולל מסים) – מה שגם יבהיר היטב את היותו מכשיר הדגל האמיתי הראשון של נוקיה החדשה. בהתבסס על דגמי הביניים שכבר הוצגו בחודש פברואר האחרון, אין לנו ספק שהדגם המוביל החדש יציע גם מעטפת מתכתית מלאה, עבה ואיכותית אשר תבטיח מינימום סיכוי להתרסקות או להתעקמות, ומי יודע – אולי אפילו יש שם הגנת מים ואבק שמתחבאת לה וטרם נחשפה.
Nokia 9, או לכל הפחות מכשיר דומה לו מאוד בגזרה החומרתית מבית HMD Global, נכנס לאחרונה גם למאגר התוצאות של מבחן הביצועים Geekbench 3 – ושם השיג ציונים מרשימים שחלפו על פני המתחרים המצויידים ב-Snapdragon 835, גם בביצועי ליבה אחת וגם בביצועים לריבוי ליבות. לא רע בכלל עבור מכשיר שלכאורה נמצא רק בשלבי פיתוח כאלו או אחרים.
עדיין מוקדם וקשה להגיד האם הנוקיה המוביל החדש יהיה מוצר ראוי שיצדיק את תג המחיר ויוכל לספק תחרות משמעותית לסמסונג או אפל – אך אנחנו מוכרחים להודות שהתגעגענו לעצם המחשבה על שם זה בתור אפשרות לגיטימית בנוף המכשירים החכמים, ועל כן אנחנו שמחים מאוד לגלות שיש כוונה ממשית להרחיב את ההיצע תחתיו בזמן הקרוב, ומקווים שעוד נזכה להיות מופתעים לחיוב ממה שיוצג.
לא מעניין אותי כלום חוץ מבטריה ומסך חסר שוליים.
קאמבק של חברה סינית שקנתה את השם 'נוקיה' ?
מה זה הדבר הכחול המזעזע הזה?
ברח לי, אני מבין שזה נועד להסתיר את המראה האמיתי.
לפחות שישימו משהו שנראה נורמלי, אנשים עוד עלולים לא שמים לב לזה ולחשוב שככה נראה הפלאפון.
הם יסגרו את הבאסטה עוד לפני שיוציאו אותו
עם כל כך הרבה מכשירים טובים בשוק, מי חיכה?
Evyatar Cohen Reuven Daniel
איזו טעות להשאיר את הכפתור בית… כמעט התלהבתי
למה לקנות אותו?
אם כבר מותג אז סמסונג
ואם אנדרואיד איכותי וזול אז יש מכשירים סיניים עם חומרה הכי חזקה בשוק בשליש מחיר
כפתור פיסי עדיף בהרבה על כפתוריי מגע.
אם אין המצלמות האיכותיות של הלומיה, הרי ש'נוקיה' הוא רק שם שנקנה