קוואלקום משיקה מחדש את המערך החומרתי ששימש את ה-Snapdragon 865 וה-Snapdragon 865 Plus תחת מיתוג מעודכן, עם עוד תוספת לתדר הפעולה המירבי האפשרי
אין וויכוח על כך ששבב ה-Snapdragon 865 היווה נצחון נוסף בשרשרת ארוכה עבור חברת קוואלקום בקטגוריית מכשירי הדגל, עם שילוב מתבקש בין ביצועים גבוהים בכל ההיבטים ויעילות מספקת שהפכו אותו לבחירה נפוצה בדגמים מתקדמים עם תגי מחיר של 500 דולר ויותר. ההצלחה הביאה להשקה של דגם Plus משופר קלות שכיכב גם הוא בעוד כמה מכשירים חכמים בולטים, ולמרות שכעת יש כבר מחליף רשמי בראש שרשרת המזון בדמות ה-Snapdragon 888 – נראה כי קוואלקום לא ממהרת לוותר על הכוכב שלה משנת 2020 ומתכננת להמשיך את השימוש בו ברמות מחיר נגישות קצת יותר גם ב-2021.
לשם כך, אנו מקבלים כעת הכרזה על ה-Snapdragon 870 – שנראה כמו תאום של ה-Snapdragon 865 וה-Snapdragon 865 Plus עם תדר פעולה מוגדל במעט עבור ליבת העיבוד המובילה שבתוכו. מדובר באותו תהליך ייצור מתקדם של TSMC ב-7 ננומטר ואותן אבני בניין פנימיות יסודיות, אך בשם חדש שילווה דגמים מסויימים בשנה הקרובה מבלי לגרום להם להרגיש כמו חדשות ישנות (אולי בתור לקח מהעבר בו דגמים שהוצעו עם שבבי Snapdragon 845 או Snapdragon 855 נתפסו באור שלילי, למרות כוח העיבוד הבלתי מבוטל שיש לאותם מוצרים גם במונחים מודרניים).
ה-Snapdragon 870 כולל שמונה ליבות עיבוד, כמו כל שבב ARM מודרני, עם חלוקה לשלוש קבוצות – ארבע ליבות מבוססות על ארכיטקטורת Cortex-A55 חסכונית עם תדר פעולה של עד 1.8GHz, שלוש ליבות מבוססות על ארכיטקטורת Cortex-A77 מתקדמת עם 256 קילו-בייט של זכרון מטמון ייעודי לכל אחת בתדר של עד 2.42GHz וליבה מובילה אחת מבוססת על אותה ארכיטקטורת Cortex-A77 עם 512 קילו-בייט של זכרון מטמון מרמה L2, בתדר מירבי של לא פחות מ-3.2GHz שמהווה שיא חדש בשוק הסמארטפונים. הליבה הגראפית המובנית ממשיכה להיות מסוג Adreno 650, עם תדר פעולה של עד 670MHz שזהה לזה של ה-Snapdragon 865 Plus וגבוה ב-14 אחוזים לערך מתדר הפעולה שלה בתוך ה-Snapdragon 865 הסטנדרטי.
כל שאר המאפיינים הטכניים ב-Snapdragon 870 נותרו ללא שינוי נראה לעין לעומת מה שכבר ראינו במהלך השנה שעברה – בקר זכרון עם ארבעה ערוצים שתומך בזכרונות LPDDR4X ו-LPDDR5, יחידת עיבוד דיגיטלית מסוג Hexagon 698 עם ביצועי למידה חישובית ובינה מלאכותית של עד 15TOPS, יחידת עיבוד תמונה מסוג Spectra 480, תמיכה ב-Quick Charge 5, תמיכה בקישוריות Wi-Fi 802.11ax כפולת ערוצים ותמיכה ברשתות דור שני, שלישי, רביעי וחמישי דרך מודם Snapdragon X55 שמגיע בתור שבב חיצוני וייעודי המלווה את ה-Snapdragon 870 בתור ברירת מחדל.
מצד אחד, ניתן לבקר את ההחלטה של קוואלקום לזרוק שכבת צבע חדשה על חומרה מוכרת עם פוטנציאל ליצור בלבול אצל הצרכנים, אך מצד שני בהתחשב בפער היכולות המשמעותי שהיה קיים בשנה החולפת בין דגם הדגל לבין המוצר הבכיר במשפחת ה-Snapdragon 700 שמיועדת לחלק העליון של שוק הביניים – דגם נוסף ממשפחת ה-Snapdragon 800 שיסייע לגשר על הפערים יכול להוות תוספת לגיטימית וחכמה. נותר לנו רק לקוות כי היצרניות שיאמצו את ה-Snapdragon 870 החדש-ישן (OnePlus, שיאומי ומוטורולה הן חלק מרשימת השמות שציינה קוואלקום בהקשר זה) אכן ידאגו להציע לנו אותו במכשירים עם מחירים תחרותיים באמת, ולא בתוך דגמים עם תגי מחיר דומים וזהים לאלו של מכשירי Snapdragon 888 בכירים "אמיתיים".
קראתי את הכתבה
ולא כל כך הבנתי מה תורם לי בסלולר השבב החדש ?
איך אני ירגיש את היכולות של השבב בסלולר ?
אני כל שנתיים קונה סלולר וחייב לומר לא רואה הבדלים בין סלולר לסלולר ?
הסאונד בסטרימינג נשאר אותו דבר
במהירות תגובה ההבדלים אפסיים
תמונה במסך 6" ההבדלים אפסיים
אז למה לי לרכוש סלולר חדש בכל כל הרבה כסף ?
מה זה נותן לי בסלולר ?
איפה אני ירגיש זאת ?
מסך 6"
במחשב אני מרגיש בביצועים ויכולות ,של איכות עיבוד ..
אבל בסלולר ?
במקום כל שנתיים תקנה כל 3-4 שנים ותראה הבדל ענק ביכולות עיבוד לפחות כפול 2
במחשב ההבדל יותר קטן ב3-4 שנים