Apple\'s New iPod 10GB הכול התחיל לפני 3 שנים בערך, כאשר Apple הציגו את האיי-פוד הראשוני שלהם (מעתה ייקרא 1st-G) וחובבי הגאג\'טים של סוף המילניום נדהמו: כיצד אפל הצליחו לדחוס כל כך הרבה שירים למכשיר כל כך קטן ומעוצב להפליא? שנה וחצי לאחר מכן, אפל הדהימו שוב פעם את עולם המוזיקה הניידת עם הוצאה משולבת של 2 מוצרים חדשים, תוכנת ה- iTunes למקינטוש והאיי-פוד החדש (ייקרא מעכשיו 3rd-G). הדגמים החדשים שאפל הוציאה באו בשלושה טעמים: 10/15/30Gb ולאחר חודשיים שונו ל 10/20/40Gb שעלו: 300$, 400$ & 500$ (בהתאמה לנפח הדיסק הקשיח). האיי-פוד מגיע בתור יחידה אחת קשיחה, שאי אפשר לפרק אותה בקלות ללא נזק לגוף המכשיר והדרך היחידה לפרק אותו (ואני לא מאמין שיש סיבה ממשית לפרק אותו) היא ע"י הכנסת מברג שטוח בחריץ שמפריד בין חלקו הקדמי של האיי-פוד לחלקו האחורי, כך שלא סביר שהמכשיר יתפרק אם, חס וחלילה, תפילו אותו :).
שנה עברה, והאיי-פוד, שהיה עד אז בלעדי למקינטוש של אפל, קיבל רענון עם דגמים משופרים (ייקראו מעכשיו 2nd-G) שהגיעו עם גלגלת-מגע במקום גלגלת ממשית.
כמו כן, אפל הוציאו גם איי-פוד תואם PC – מעכשיו גם בעלי המחשב הרגיל יכלו ליהנות מהמכשיר הנהדר הזה (שאף זכה לביקורת באתר שלנו).
הפעם האיי-פוד פשוט עוצב מחדש – במקום ארבעת הכפתורים שהורכבו מסביב לגלגלת בשני הדגמים הראשונים, אפל עיצבו ארבעה כפתורי מגע חדשים מעל הגלגלת ומתחת למסך.
מה זה כפתורי מגע? שלא כמו בשני הדגמים הישנים, בהם היית צריך להפעיל משקל כלשהו כדי ללחוץ על הכפתורים, בדגם החדש כל מה שאתה צריך לעשות זה להניח בעדינות את האצבע על הכפתור הנבחר, ללא שום לחיצה ממשית, והפעולה בוצעה; כמו כן, אין במכשיר שום חלקים נעים (מבחינה חיצונית).
אחד החידושים שנוספו לדגמים החדשים הוא תמיכה מלאה בתקן USB2.0, דבר שאפשר למשתמשי ה PC העברת נתונים מהירה יותר (תאורטית) מה FireWire (שאינו נפוץ כמו USB 2.0), דבר שהוכח לאחר מכן כלא נכון במספר ביקורות ברחבי הרשת.
כמו בדגם ה 2G, הגורם העיקרי למחירו הגבוה של האיי-פוד הוא הדיסק הקשיח, שלא כמו במחשבים ניידים שמשתמשים בדיסק-קשיח בגודל 2.5", האיי-פוד משתמש בדיסק-קשיח בגודל 1.8" מה שתורם רבות לגודלו הקטן.
iPod – The Third Generation
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך