כשסמסונג ואנדרואיד נפגשות
מערכת ההפעלה שנושא ה-Galaxy S3 היא אנדרואיד בגרסא 4.0.3 הנושאת את השם הטעים Ice Cream Sanwich. ממשק המכשיר הוא ממשק ה-TouchWiz המפורסם בגרסא 4.0 בדיוק כמו ב-SGS2.
ממשק ה-TouchWiz 4.0 בו מתהדר ה-Galaxy S3 לא מכיל שינויים מהותיים בהשוואה לממשק של ה-SGS2. עם זאת, עיקר השינויים שנערכו בממשקו של ה-Galaxy S3 נראים בעיקר בתחום הגראפיקה. הקונספט שבו השתמשה סמסונג בממשק זה דוגל בהשראה מהטבע, והממשק ה"טבעי" של ה-Galaxy S3 נראה אלגנטי ועדין.
מסך הנעילה של ה-Galaxy S3 נגלה לפנינו על רקע ברירת המחדל של המכשיר, ומכיל את אותם המאפיינים הסטנדרטיים כמו תאריך ושעה. הפעם – לא כמו בשאר הממשקים, מסך הנעילה מכיל גם קיצורי דרך ל-4 אפליקציות נבחרות הניתנות להגדרה אישית. בנוסף לקיצורי הדרך, סמסונג דאגו לשפצר את הממש של ה-Galaxy S3 גם בלוח חדשות מובנה, תחזית מזג האוויר וגם משפט שיופיע על גבי מסך הנעילה, הניתן לבחירה על ידי המשתמש.
לשם שחרור הנעילה נדרש לגעת בכל שטח במסך המגע ולגרור אותו לאחד מהצדדים. בעת המגע נוצר על גבי המרקע אפקט המדמה נגיעה במים, וזה פשוט יפהיפה.
מסכי הבית גם הם עניין סטנדרטי למדי. בממשק הנוכחי, החליטו סמסונג לפנק את ה-Galaxy S3 ב-5 אפליקציות מקובעות במקום 4. ההתעסקות עם עריכת מסכי הבית והוספת ווידג'טים, הפכה לקצת מעיקה כאשר הבנו שלחיצה ארוכה על המסך לא מובילה אותנו לשם. סמסונג החליטו להעביר את כל הווידג'טים למסך התפריט הראשי, דבר שקצת מקשה על אופן הגדרתן, בשל הערבוב עם האפליקציות הנוספות.
רוצח היישומים
לחיצה ארוכה על מקש הבית תשלח אותנו ישר אל מנהל היישומים, המאפשר לנו באמצעות גרירת היישומים הפתוחים לכבות אותם, ובכך לחסוך בזיכרון RAM בשימוש. בנוסף, ניתן באמצעות קיצורי הדרך למחוק את כל האפליקציות הפתוחות ברקע, ולעבור למערכת המציגה מידע אודות ניצול זיכרון ה-RAM של המכשיר.
מגירת האפליקציות
מגירת האפליקציות של ה-Galaxy S3 למעשה לא השתנה בכלל והיא נשארה זהה לגמרי למגירת האפליקציות המוכרת לנו מהמכשירים הקודמים. 20 אפליקציות מופיעות בכל דף ודף, הדפדוף בין דפי האפליקציות נוח וקליל, לחיצה ארוכה על המסך תאפשר עריכה של סדר האפליקציות בדפים ומחיקת אפליקציות וניתן להציג את האפליקציות לפי סדר אלפבתי או לפי הורדה מחנות ה-Play.
מרכז ההתראות
בשונה ממה שהכרנו בעבר – ממשק ה-TouchWiz 4.0 של ה-Galaxy S3 מאפשר לנו לגשת למרכז ההתראות ישירות ממסך הנעילה. הפעם בחרו סמסונג גם לתת לנו אופציה להגדיר 10 קיצורי דרך שונים, כאשר בעת גלילת המסך נראה את כפתורי ההפעלה והכיבוי של הקישוריות כגון בלוטות', Wi-Fi, 3G, GPS, שליטה בסיבוב המסך ועוד. מתחת לקיצורי הדרך, ניתן לראות את שם הרשת אליה אנחנו מחוברים בזמן זה, ואת ההתראות עצמן שהתקבלו, כאשר גרירתן לצד המסך תמחק אותן.
המקלדת הוירטואלית
גם כאן, ה-Galaxy S3 בזכות המסך הגדול שלו והמגע הנהדר מצטיין. המקלדת הוירטואלית במצב הפריסה האופקי כמו במצב הפריסה האנוכי היא מקלדת מעולה שמגיבה במהירות ללחיצות המשתמש עליה. המקלדת היא גדולה, נוחה, בעלת מקשים ברורים וגופן אחיד ובולט לעין. אנו סבורים שאם אנחנו והאצבעות הגדולות שלנו לא ספרנו מספר חריג של שגיאות בהקלדה, אלה שהתברכו באצבעות קטנות יותר גם הם יהנו מההקלדה עם ה-Galaxy S3.
התמיכה בעברית גם היא טובה, אם כי נרשמו מספר יישומים בהם היישור לימין דרש הגדרה מיוחדת שלא כברירת המחדל.
גלישה באינטרנט
הגלישה באינטרנט באמצעות ה-Galaxy S3 היא חוויה נעימה, אך לא יוצאת דופן. המגע הוא טוב, ומאפשר גלישה נוחה באינטרנט. הן באתרים מותאמים למכשירים ניידים והן באתרים שלא מותאמים לכך, הדפדפן המובנה של ה-Galaxy S3 עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר.
ממשק הדפדפן של ה-Galaxy S3 מכיל את כל אותם המאפיינים שכבר הפכו לסטנדרט עם השנים. החל משורת הכתובות, סימניות, עבודה עם כרטיסיות מרובות, מקש חזרה לדף הקודם, רענון ועצירת טעינת הדף. בנאלי.
קצת הומור
מי היא האישה עם הרגליים היפות שבתמונה (עמוד 4) ??
סחתיין
מה חשובות כל האפליקציות שבפלאפון, אם איכות השיחה לא גבוהה?
זה פלאפון, אחרי הכל…
טעות לגבי המחיר
המחיר היום בחנויות הפרטיות עומד על אזור ה3400 ש"ח (כשיש זולים ויש יקרים יותר)
ככה שמחיר שמוצג בביקורת ממש לא עדכני.
לא יודע כמה עולה הONE X אבל אם המחיר הוא דומה, הבחירה היא כבר עניין אישי והמחיר כבר לא שיקול
המסך טוב, נו, טוב מאוד, אבל לא מצויין !
מעבד מרובע ליבות חח
דרך נפלאה לרוקן את הסוללה מהר.
ועוד איך אתם כותבים
"סוללה שלא רוצה להיגמר"
סוללה שנגמרת בסוף היום זה סוללה שלא רוצה להגמר?
מי צריך מכשיר טלפון עם 4 ליבות??
תופעת העדר פה מדהימה..
כמו כבשים כולכם.
5 צודק
וגם – בשביל מה צריך כל כך הרבה זכרון? 640K לגמרי מספיק
לא תודה. מעדיף Xperia S דנדש בפחות מ 2,000 ש"ח
ל 5
HOLY SHIT איזה חרטטן אתה!!
אתה קורא לאנדרואיד עדר?!
האיפון יצא בלי שום חידוש, אותו עיצוב מכוער כמו שהיה, ומגירסא 5 ל6 הם הוסיפו תמיכה בפייססוק שהיה באנדרואיד מהרגע שפייסבוק יצא ואתה קורא לנו עדר?!?!
פאןבוי עיוור
ל-7, איפה מצאת אותו במחיר כזה?
המחירים ב-ZAP הם סביב ה-2500…
אם הוא היה עולה 2000 באמת לא הייתה שאלה, והייתי קונה אותו.
מחו"ל, קפרע.
הייתי מצפה לביקורת יותר רצינית
בהתחשב בעובדה שיש דברים רעים שנאמרו על המכשיר ובכך שנראה כאילו הביקורת נרשמה בעיקר אחרי יום נסויים גדוש ולא אחרי זמן ממושך של שימוש יומיומיוכן בסתירות קטנות בתוך הביקורת עצמה, קשה להאמין שלאמצאתם שום פסול במכשיר ששוה לציין ("היה בסדר אבל לא מדהים" זה לא זה). בנוסף – כאשר מבצעים מבחני ביצועים כותבים לרוב או מראים גרף של תוצאות המתחרים. אחרת אין למישהו שלא מכיר את התחום קנה מידה. תסכלו אותי אבל משהו מריח לי כמו יחסי ציבור פה…
מחיר:4000-5000?????
איפה הכתב חי???
בחניות מזאפ המחיר מתחיל ב 3330 ש"ח עד אזור ה4200 עם אחריות רשמית של סאני,ו32 GB ב4400 ש"ח (שזה מיותר לחלוטין עם כרטיס זיכרון
ל-5 ו-6
איני זוכר באיזה פורום קראתי על כך – אבל העניין של ריבוי הליבות מאפשר דווקא צריכה "זולה" יותר של הסוללה מבלי לפגוע בביצועים – משהו שקשור לכמה חזק עובד כל מעבד בריבוי משימות כך שככל שיש יותר ליבות דווקא צריכת הסוללה קטנה עקב ניהול נכון יותר של המשימות בין המעבדים.
חרטוט או לא – איני יודע
טעות!!
זה לא נכון המסך לא נישאר אותו דבר (אך בדומה לקודמו, סוג המסך נשאר זהה, Super AMOLED HD)
הם החליפו מ- +Super AMOLED ל- Super AMOLED HD!!!!!!
המחירים שהצגתם לא נכונים.
בפועל הם הרבה יותר זולים לגבי שני המכשירים.
5 ו-6
כשיצא ubuntu for android אתם תראו בדיוק למה זה טוב 🙂
אחלה ביקורת
כל הכבוד על הביקורת !! אני שיחקתי עם המכשיר אצל חבר וכקודמו הוא מדהים לזמנו . בכל מצב לדעתי האישית הוא טיפה ארוך מידי אבל זה עניין של טעם . כמו כן אני לא חושב שלמי שיש את ה S2 כדאי לחזור בכלל על שדרוג , אין כאן קפיצת דרך משמועתית .
פסקה די מטופשת לטעמי
"החלוקה הייתה ברורה, היית הולך ברחוב, פוגש בחבר רחוק שלא פגשת הרבה זמן, והשאלה הראשונה שיוצאת מהפה שלך לכיוונו, לאחר ששאלת לשלומו כמובן, היא: "תגיד, מה יש לך? גלקסי או אייפון 4?". וכן, העם התחלק פחות או יותר ל-2 בעניין הסמארטפונים"
ל-12, קפיצת הדרך היא כן משמעותית…
פשוט בשימושים של היום לא ממש תוכל להרגיש בה. אם אתה קונה לטווח ארוך, אז עוד 3 שנים למשל תראה הבדל ענק בין מה שה-S2 יכול לעשות למה שה-S3 יכול.
ל – 14
בעוד 3 שנים נקנה את הגאלאקסי S5 .. הכל פה רץ מהר מידי ובלתי אפשרי וכדאי כספית לשדרג כל שנה בטווח המחירים הזה .
ל 19
מי בכלל יזכור את ה S2 וה S3 עוד 3 שנים?
3 שנים זה 2.5 דורות בשנות סלולר.
רייזר מקס
אם הרייזר מקס היה מגיע רשמית לישראל, עם סוללת 3000 mah, הוא לוקח את כולם. בסוללה.
רק תיקון קל
סדרת הגלקסי לא התחליה לפני שלוש שנים עם הגלקסי s אלא התחילה לפני ארבע שנים עם הגלקסי samsung i7550 galaxy שהושק עוד בשלהי 2008 אחרי האומניה וניסה להתחרות באייפון הראשון שהיה בעצם האנדרואיד הציוני הראשון שהיה בארץ, הגלקסי s יצא רק כעבור שנה פלוס ואיתו הגיעה התודעה, אז הנטייה לחשוב שהגלקסי s היה הראשון לכותב באתר כזה די מביכה לדעתי מה שגרם לי להסיר אתכם מהמעודפים שלום ותודה (:
המסך הזה פשוט מזעזע
לבן נראה כמו צהוב, אדום נראה כמו כתום, כחול נראה כמו סגול. כל הצבעים נראים מלאכותיים, מגעילים ולא ריאליסטים. לא מבין מה ההתלהבות מהמסכים האלה. מסכי IPS הם הרבה יותר מוצלחים. ואני לא 'פאנבוי' של אפל.
S3 המתאבד
גם אני נהניתי משימוש ב S3 עד שהחליט להתאבד ! יום אחד הפסיק לפעול ללא התראה מוקדמת – בבירור קצר מסתבר שזו תופעה מוכרת למכשיר זה – חבל שלא ידעתי מראש !!