ביקורות על האייפון 5S צצות ברחבי הרשת כמו פטריות אחרי הגשם, ואיתן אנחנו מגלים את הפרטים העסיסיים על שבב ה-64 ביט החדש של אפל: מה החומרה שבפנים, מי היצרנית וכמובן – איך הביצועים
אם יש לכם חיבה לחומרה שמסתתרת בתוך המכשירים החכמים למיניהם, כל הכרזה של אפל על מכשיר חדש היא כנראה סיבה למסיבה עבורכם. החברה מקופרטינו לא נוהגת לפרט על הרכיבים הספציפיים עליהם מתבססים שבבי ה-A שלה, מה שהופך את כל הסיפור לסוג של משחק – מקורות שונים ברחבי הרשת מפרסמים את הגילויים שלהם בנוגע לשבב החדש של אפל והם כולם נאספים אט אט יחד לתמונה הכוללת, כמו פאזל.
כעת זה הזמן לגלות מה מסתתר לו בתוך האייפון 5S, הסמארטפון הראשון שמבוסס על שבב 64 ביט.
למרות כל השמועות בנושא במהלך השנתיים האחרונות, שבב ה-Apple A7 החדש שבתוך ה-5S עדיין מיוצר בידי היריבה הגדולה סמסונג – אם כי הפעם תהליך הייצור שודרג בחצי דור מ-32 ננומטר ל-28 ננומטר, תהליך הייצור (הבשל) העדכני ביותר של סמסונג למערכות על שבב עליו מבוססים גם שבבי ה-Exynos Octa של הענקית הקוריאנית.
שבב ה-A7 גדול במקצת מקודמו (שטח פנים של כ-102 מילימטרים רבועים ב-Apple A7 לעומת כ-97 מילימטרים רבועים ב-Apple A6) ולפי אפל מכיל יותר ממיליארד טרנזיסטורים, כמעט כפול מהמספר שתמצאו ב-A6.
האנשים החרוצים ב-chipworks.com בחנו את שבב ה-A7 (מימין) מתחת לעין המיקרוסקופ, מדדו, השוו ל-A6 – והגיעו למסקנה כי מדובר בתהליך ייצור ממוזער ומשופר |
מה לגבי שבב ה-M7, 'מעבד התנועה' החדש של האייפון 5S שמרכז את המידע והבקרה על כלל החיישנים שבמכשיר? הוא מגיע מחברת NXP Semiconductors ההולנדית ומבוסס על ליבת עיבוד מסוג Cortex M3.
חזרה אל ה-A7. ביקורת מעמיקה של האתר anandtech סיפקה לנו שלל תשובות בנוגע לחומרת הסמארטפון החדש מבית אפל – בדומה למצב בשבב ה-Apple A6, שבב ה-A7 מסתפק בזוג ליבות עיבוד בתדר מירבי צנוע יחסית של 1.3GHz.
עם זאת, השוני הגדול הוא בליבות העיבוד עצמן. ב-Apple A6 ראינו זוג ליבות עיבוד בשם Swift שפותחו בידי אפל עצמה על בסיס ארכיטקטורת ה-ARMv7-A, ואילו ה-Apple A7 מציע זוג ליבות עיבוד חדשות שעונות לשם Cyclone ופותחו גם הן בידי אפל על בסיס ארכיטקטורת ה-ARMv8, ארכיטקטורת ה-64 ביט הראשונה של ARM.
יחד עם ליבות העיבוד החדשות תמצאו בשבב ה-A7 כמות כפולה של זכרון מטמון מרמה L1 (בנפח 64KB לכל ליבה), זכרון מטמון משותף מרמה L2 עם זמני שהות משופרים (הנפח עצמו נותר מגה בייט אחד, כמו בשבב ה-A6) ורוחב פס מוגדל בין בקר הזכרון לזכרון המרכזי של המכשיר.
למרות המעבר ל-64 ביט באפל בחרו להמשיך ולהתבסס על זכרון RAM בנפח 1GB בלבד, אם כי הפעם מדובר בזכרון LPDDR3 מהיר יותר.
גם הליבה הגרפית ב-Apple A7 היא משהו שטרם ראינו בשוק – מדובר בשבב הראשון שמכיל ליבה גרפית מדור ה-PowerVR Series 6 החדש והמדובר של חברת Imagination Technologies.
הליבה הספציפית שב-A7 היא ככל הנראה ה-G6430 שכוללת ארבע אשכולות עיבוד ושלל שיפורים שהופכים אתה ליעילה ומודרנית יותר מכל ליבות הדור הקודם של ImgTec.
דיאגרמה של הליבה הגרפית של ה-Apple A7 (לכאורה) – אפל ממשיכה בשיתוף הפעולה ההדוק עם ImgTec |
כעת מגיע הזמן לשאלה הגדולה ביותר – כיצד כל החידושים מתחת למכסה המנוע של האייפון 5S מתורגמים לביצועים בפועל, והאם הם מצליחים להשתוות למה שמציעות המתחרות המרכזיות?
באפל הצהירו כי שבב ה-Apple A7 מציע יכולות עיבוד כפולות מאלו של שבב ה-Apple A6, הן מבחינת עיבוד כללי והן מבחינת עיבוד גרפי. תוצאות מבחני הביצועים בהחלט לא איכזבו והציגו שיפורים גדולים שאיפשרו לאייפון 5S להיצמד למכשירים מבוססי ה-Snapdragon 800 וה-Tegra 4 (ולפעמים גם לעבור אותם במעט).
שבב ה-A7 מציע שיפור של כמעט פי 4 לעומת שבב ה-A6 במבחן ה-T-Rex HD התובעני של GFXBenchmark |
השיפור של האייפון 5S לעומת האייפון 5 והאייפון 5c לא תמיד כפול – בחלק ממבחני הביצועים הוא צנוע יותר, אך במצבים אחרים הוא גדול ומשמעותי אפילו יותר מהמוצהר. בכל מקרה, אין וויכוח על כך שהאייפון 5S מהווה שיפור מרשים מאוד לעומת קודמיו.
האייפון 5S מציע שידרוג יפה מאוד לביצועים שמחזיר את אפל, לפחות זמנית, לחזית הביצועים של עולם הסמארטפונים מקור: engadget.com |
בשורה התחתונה, נראה כי למרות קבלת פנים התחלתית קרירה (בייחוד מצד מחנה האנדרואיד) שבב ה-A7 עושה עבודה נהדרת – הוא מציע שיפור ביצועים בלתי מבוטל בכל היישומים ושיפור ביצועים גדול עוד יותר ביישומים שיודעים לנצל את הקפיצה ל-64 ביט, כל זאת מבלי לדרוש שום פשרות מצד המשתמשים (אין בעיית תאימות לאפליקציות, חיי הסוללה נותרו דומים וכדומה).
המעבר המוקדם ל-64 ביט מתגלה כמועיל וגם חכם למדי. בהתבסס על האסטרטגיה הנוכחית של אפל במסגרת היא מציעה למכירה שלושה דורות אייפונים במקביל, המעבר לארכיטקטורת 64 ביט כבר עתה מעניק למפתחים השונים כשנתיים להתאים עצמם ולאמץ את הארכיטקטורה החדשה, כך שכאשר יגיע היום בו כל הסמארטפונים שאפל תמכור יבוססו על שבבי 64 ביט (במילים אחרות, כשהאייפון 5S או מקבילו יהפכו למכשיר הזול ביותר שהחברה מציעה למכירה) המעבר יהיה טבעי ו"חלק" עד כמה שניתן.
ה-A7 מוכיח שהשיפורים שבו הם יותר מסתם גימיק שיווקי |
כמו תמיד, האייפון 5S אולי לא ישכנע את המכורים לאנדרואיד לעבור אל היריבה העירונית, אך מי שכן אוהב את מוצריה של החברה מקופרטינו – ימצא הרבה מה לאהוב גם במכשיר הדגל החדש.
איך זה הגיוני
שעשו לאייפון 5S ו5C מבחן על FHD אם הרזולוציה שלהם קטנה מFHD??
ל1
על מסך חיצוני מן הסתם
ל-1
offscreen benchmark
לא ברור לי
אם ב 5S יש 64 ביט, מה יש במכשירים הרגילים? 32 ביט ? זה תמיד היה פועל בצורה הזאת ?
מישהו יכול להסביר אם אחרי כל הג'יבריש הטכני הזה נשבר חוק מור או לא?
למגיב 4
כן, עד היום כל המעבדים הסלולרים היו עד 32 ביט, ה5S הוא הסמארטפון הראשון עם מעבד 64 ביט.
הדבר הכי מעניין בכתבה
הדבר הכי מעניין בכתבה זה שבהשאווה למעבדים האחרים יש שם ברשמה את הGoogle Nexus 5… WTF? חשבתי שבכלל לא יודעים איזה מעבד יהיה לו.
חוק מור תקף למחשבים
הוא לא תקף על טלפונים
A7 running android
muhahahaha