אוכלים במסעדה ולא רוצים למרוח רוטב על מסך הסמארטפון שלכם, רוצים לדעת מה השעה בבנקוק בלי לחפש עמודים בגוגל או סתם נמצאים במקום ציבורי ורוצים להראות מוזר? גם במערכת ההפעלה של גוגל יש עוזרות וירטואליות אליהן תוכלו לדבר
את Siri הכרנו לראשונה באוקטובר אשתקד. הפעלה באמצעות פקודות קוליות היא שום דבר חדש ונראתה במכשירים שונים שנים לפני כן, אלא שבניגוד לתפעול המאולץ של מנועים כאלו בעבר נראה היה ש-Siri היא סופסוף ההתגלמות של הישות המלאכותית שאיתה נוכל ממש לדבר.
עד מהרה התברר שלא הכל ורוד. לנסות ולדבר אל Siri עשויה להיות חוויה שדומה לשיחה עם קיפוד דובר ווייטנמית. Siri אולי לא הובילה את כל משתמשי האייפון לנטוש את ממשקי המגע לטובת דיבור ישיר אל המכשיר, אך היא כן הובילה לבואו של גל תוכנות המדמות אותה, מחקות אותה, מתיימרות להיות טובות ממנה ואף מתבדחות על חשבונה. כאן תוכלו להכיר חמש מהתוכנות הבולטות ביותר ולהחליט האם ואם כן איזו מהן מתאימה לשמש אתכם.
Speaktoit Assistant – צנועה וחרוצה
Assistant היא אפליקציה בעלת עיצוב פשוט ומקורי שלא גורמת לאף אחד להתפעל ממנה בעזרת תכונות יוצאות דופן. אבל כל עוד לא תנסו להכשיל אותה בכוונה, היא תדע לבצע כמעט הכל.
נניח שאתם מוצאים את עצמכם מאזנים שתי צלחות על מקלות מטאטא ורוצים להפעיל את מנגינת הקרקס הידועה בסמארטפון שלכם. במקרה כזה בו ידיכם עסוקות תוכלו לפנות ל- Assistant, והיא תוכל להפעיל יצירה לפי שם היצירה או להפעיל שיר אקראי אם זו הפקודה שתנסחו. האפליקציה לא יכולה להפעיל מוזיקה לפי אלבומים, אמנים או ז'אנרים.
מלבד הפעלת הנגן האפליקציה יכולה לנסח אימיילים או הודעות SMS. כל מה שתאמרו לתוכנה אחרי המילה "email" יחשב כתוכן המכתב. לאחר התוכן תוצע לכם האפשרות להגיד בקול את שם הנמען אך הוא חייב להופיע ברשימת אנשי הקשר בטלפון וחייב כתובת אימייל מצורפת לרשומה שלו. האפשרות האחרת היא מעבר לתוכנת האימייל המועדפת עליכם שם יופיע התוכן שהכתבתם ל- Assistantותוכלו להוסיף כתובת אימייל ידנית.
התוכנה יכולה גם לבצע עבורכם חיפוש ברשת. החיפוש נעשה כמובן במנוע של גוגל ומוצג בחלון דפדפן צף בתוך מסך האפליקציה כאשר ישנה אפשרות למזער אותו או לעבור לדפדפן המלא.
ניווט היא גם תכונה שעל כל אפליקציית עזר דמוית Siri חובה לכלול. כאשר תבקשו מהתוכנה לנווט אתכם למקום מסוים, תוצע לכם האפשרות להשתמש באתר שיוצג בדפדפן או באפליקציית ה- Maps המובנית. התוכנה תנסה לאתר אתכם בעזרת ה-GPS ואם היא לא תצליח תציע לכם אפשרות לציין את המיקום שלכם ידנית.
התוכנה יודעת לקבוע שעון מעורר ומציעה לבחור באיזו אפליקציית שעון מעורר תרצו לקבוע אותו. היא מבינה את השעה בין אם תגידו אותה בפורמט האמריקאי או בפורמט ה24 שעות. אם השעון המעורר תומך בתוויות, על התווית יהיה מצויין ששעון זה נקבע על ידי האפליקציה. המגרעת היא שניתן לקבוע שעון מעורר רק לאותו יום, אין אפשרות לקבוע שעון בשעה מסוימת ביום אחר בשבוע ואין אפשרות לקבוע שעון מעורר לכלל ימי השבוע.
התוכנה לא יודעת להמיר מטבעות של מדינות שונות אבל את הבעיה הזו ניתן לעקוף על ידיד הוספת המילה "Search" לפני הפקודה אשר יוביל לחיפוש הערך בגוגל ויתן תשובה מדויקת .
את האווטר המופיע במסך התוכנה ניתן להתאים ולשנות. ישנה אופציה לדמות זכר או נקבה ולהם שלל תסרוקות ותלבושות. התוכנה תומכת בשפה האנגלית ובספרדית. והמשימות המומלצות על ידי המפתחים הן חיפוש, ניווט, חיוג, שליחת הודעות, עדכון פייסבוק וטוויטר, ניגון מוזיקה הסברים כלליים על מקום, דמות וכו, הקראת חדשות ממקור כלשהו לפתוח אפליקציות, להדליק ולכבות WIFI ולעשות חשבון פשוט.
מה עם Vlingo?
אולי האפליקציה המתקדמת ביותר מהסוג הזה שכוללת פרופילים שונים (למשל לשימוש במהלך נהיגה), אופציות לחיפוש, חיוג, הודעות וכו', אקטיבציה קולית ללא צורך בלחיצה על המסך והקראה של הודעות.
היא בעלת פרופיל גבוה מבחינת מספר הורדות ולא ברור לי איך פיספסתם אותה.
בנוסף יש את Dragon Go של Nuance, החברה שמאחורי הזיהוי הקולי ב Siri.