מפתחת השבבים הטאיוונית מצטרפת לחגיגת המיני מחשבים הזולים
מפתחת השבבים הצנועה VIA שימשה לאורך שנים כחוד החנית בכל הנוגע למחשבים זעירים עם מספר מעבדי x86 קומפקטיים במיוחד ותצורות חדשות כגון nano-ITX ו-Pico-ITX שהיא פיתחה. ואז הגיע ה-Raspberry Pi.
המחשב הזעיר שעולה 25/35 דולר ביקש להציע חוויית שימוש "טובה מספיק" עבור כל מי שפשוט לא יכול להרשות לעצמו משהו יקר יותר, אך יצר התעניינות לא קטנה גם אצל מי שלא נמנו עם קהל היעד המקורי והביא עימו סוג של "הארה", על כך שחומרה לא חייבת לעלות מאוד דולרים בכדי לענות על דרישותיו של המשתמש.
את הקונספט התחלנו לראות גם בעולם הטאבלטים, עם מכשירים בעלי תג מחיר דו ספרתי שפשוט עבדו, ולאחרונה היה זה גם מיקרו מחשב ה-MK802 שהציע מערכת אנדרואיד שלמה במחיר של ארוחה זוגית במסעדה (לא כולל תשר).
קטן יותר מבננה, ועם יותר כח עיבוד |
עתה נראה ש-VIA מבקשת להנות גם היא מפריחתם של המחשבים הקטנים והזולים, עם ההכרזה על ה-APC (ר"ת Android Personal Computer).
כבר במבט ראשון ניתן להבין שה-APC מיועד להתחרות ראש בראש ה-Raspberry Pi – שני המחשבים הזעירים מציעים מעגל מודפס חשוף ללא כל קופסה או מעטפת שתוסיף עלות מיותרת, אם כי ה-APC גדול משמעותית עם מימדים של 17×8.5 סנטימטר (לעומת 8.5×5.5 סנטימטר), תצורה אותה מכנה החברה Neo-ITX.
החדשות הטובות הן שתצורתו של ה-APC תואמת לתצורות ה-MicroATX וה-Mini-ITX, על כן ניתן יהיה לעשות שימוש במארזים המתאימים להן.
גם מבחינת החומרה עצמה ישנו דימיון בלתי מבוטל – ה-APC מבוסס על שבב WM8750 מבית WonderMedia (חברת בת של VIA), על ליבת עיבוד מארכיטקטורת ה-ARM11 שפועלת במהירות 800MHz (לעומת אותה ליבה בדיוק בפועלת במהירות 700MHz ב-Raspberry Pi).
הליבה הגרפית על גבי השבב אמורה לתמוך ברזולוציות של 1080p, אם כי באתר של ה-APC עצמו נכתב כי ישנה תמיכה ברזולוציות של עד ל-720p – נקודה לטובת ה-Raspberry Pi שמצהיר על מעבד גרפי עוצמתי שתומך בין היתר ב-1080p30 בתקן H.264.
היתרונות המרכזיים של ה-APC הופכים ברורים יותר כשמסתכלים על התמונה הגדולה – עם 512MB של זכרון DDR3, זכרון NAND מובנה של 2GB וחריץ הרחבה לכרטיסי SD, ארבעה חיבורי USB 2.0, חיבור HDMI, חיבור VGA, יציאת אודיו, כניסה למיקרופון וחיבור Ethernet של עד 100Mbps, אין ספק שמדובר בחבילה נדיבה הרבה יותר מזו של ה-Raspberry Pi (שגירסה שלו אשר כוללת 256MB של RAM, חיבור Ethernet וזוג חיבורי USB מוצעת תמורת 35 דולר).
חזרה לחסרונות – עם מעטפת תרמית מירבית של 13.5 וואט ה-APC מרגיש כמו מחשב x86 קטן ולא כמו מערכת מבוססת שבב ARM צנוע, ועל כן יזדקק לחיבור DC או לחיבור 4Pin של ספק כח בכדי לפעול. מספר נדיב של יציאות/כניסות בהחלט לא בא ברגל.
ה-APC מריץ מערכת אנדרואיד 2.3 שהותאמה לעבודה עם עכבר ומקלדת, אך בהתחשב בכך שמדובר במעבד זהה סביר להניח שמרבית מערכות ההפעלה והאפליקציות שיותאמו ל-Raspberry Pi יפעלו גם כאן ללא בעיות מיוחדות.
שבב ה-WM8750 שבתוך ה-APC |
הזמנות מוקדמות ל-APC אמורות להתחיל בקרוב, כאשר תאריך היעד לתחילת המשלוחים הוא חודש יולי הקרוב, אז נגלה האם אקסטרה חיבורים ומערכת אנדרואיד מספיקים בכדי ליצור ביקוש נרחב בדומה לזה ממנו נהנה היריב המרכזי.
סרטון התרשמות ראשונה מה-APC של האתר tweaktown.com:
אני מתרגז
מתי כבר אנשים יבינו שאנדרואיד זה כולה הפצת לינוקס שמתאימה לצגי מגע?!
להתאים אותו לעבודה עם מקלדת זה כמו לתרגם לעברית את התרגום האמריקאי ל"סיפור על אהבה וחושך" של עמוס עוז.
לא עדיף פשוט להכניס פנימ הפצת לינוקס רגילה?
בעצם, רוב הציבור מספיק מטומטם כדי לומר "לינוקס זה לחנונים, אבל אנדרואיד זה מגניב", ככה ששיווקית זה טוב לVIA. אבל זה עדיין מעצבן אותי.
יכול להיות מצוין למחשב הורדות
צורך קצת חשמל ומספיק כניסות ויציאות
אפשר לחבר ארד דיסק חיצוני ועם תוכנת הורדות זה יכול להיות מצוין
ל-1
זה כי אנדרואיד יותר ידידותי למשתמש. אני מתמצא לא רע בטרמינל, אבל זה לא אומר שאני לא אעדיף לעבוד בממשק גרפי מלא. אפילו באובונטו עדיין לפעמים יש צורך להריץ פקודות.
כמו כן, אני מניח שאנדרואיד תהיה יותר קלה למחשב כזה מאשר הפצת ליוקס מודרנית שתהיה ידידותית באותה מידה.
חבל רק שאין מה לעשות עם אנדרואיד. שיארגנו WindowsXP
אחרת לא ימכרו אלפית ממה שיכולים למכור
לפי דעתי-בארץ כולל המארז ספק יימחר ב500 ש"ח
אז לא כל כך שווה המחיר..למרות הקוטן והמיזעור..והנגישות לרשת כעניין זוטא ומרשימה
חסר לו רק רכיב WI-FI
אז יהיה אפשר להתחבר לראוטר או לשכן
ולנגן סרטים בסטרימינג.
ל-1 ממש אין מה לעשות עם אנדרואיד מה? ספר את זה לעשרות מיליוני משתמשים.
וחלונות כבדה מדי בשביל המחשב הזה.
יש אחד שמפותח ומיוצר בארץ ונותן פתרון יותר טוב
יש אחלה מחשב זעיר שמיוצר ממש מתחת לאף, ביוקנעם. טיפה יותר יקר אבל כולל כל טוב – לינוקס עם תמיכה בxdmc, יציאת hdmi שתומכת ב1080, חיבור eSATA וגם מארז חביב. יכול לשמש אחלה מדיה סנטר וגם מחשב זעיר לעבודה בcloud. תחפשו SolidRun