לקחנו לסיבוב את הדור החדש והחדיש של הפאבלט שהתחיל את הכל כדי לראות אם הוא עדיין עומד בתחרות בעידן בו זה כבר לא כל כך מיוחד להיות ענק
כבר לא הכי גדול
כשסדרת הנוט ראתה את אוויר העולם, לייצר טלפון עם מסך בגודל 5 אינץ' היה הגיוני בערך כמו מכונית עם 5 גלגלים. אף אחד לא ידע מה עבר לסמסונג בראש. אבל צוחק מי שצוחק אחרון ולא רק שסדרת הנוט הצליחה לתפוס קהל נישתי לא מבוטל בכלל, היא חזתה (ואלי אף תרמה) למעשה את הכיוון של התעשייה למכשירים עם מסכים גדולים יותר. אבל כיום, 3 שנים אחרי הנוט הראשון, השוק השתנה. זה כבר לא מספיק להיות מכשיר עם מסך גדול, כאלו יש בכל הכיוונים כבר ולכל היצרניות. אפילו גוגל בכבודם ובעצמם הוציאו מכשיר נקסוס עצום עם מסך בגודל של 6 אינץ'. האם לסדרת הנוט של סמסונג יש עוד מה להציע בתוך ההיצע המטורף הזה של פאבלטים? או שמא היא תהפוך להיות עוד יצרנית שמציעה עוד מכשיר גדול? בואו ונבדוק.
|
מפרט טכני
דגם: Samsung Galaxy Note 4 SM-N910F
מערכת הפעלה: אנדרואיד 4.4.4 Kit Kat
מעבד: Qualcomm MSM8974AC Snapdragon 805 מרובע ליבות, 4 ליבות Krait 450 בתדר מירבי של 2.7 ג'יגה הרץ
מעבד גרפי: Adreno 420
זיכרון: 3 גיגה-בייט RAM
נפח אחסון: 32 ג'יגה בייט
הרחבת micro SD: יש
מצלמה אחורית: 16 מגה פיקסלים, אוטו פוקוס, לד פלאש, צילום ווידאו ב-Full HD ב-60 פריימים לשנייה, 4K ב-30 פריימים לשנייה, 720P ב-120 פריימים לשנייה
מצלמה קדמית: 3.7 מגה פיקסלים, צילום ווידאו ב-Full HD
מסך: Super AMOLED ברזולוציית 2560 * 1440 בגודל 5.7 אינץ' (כ-515PPI)
קישוריות: HSDPA, 42.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps; LTE, Cat4, 50 Mbps UL, 150 Mbps DL, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0
ממשק חיבור: USB 2.0
סוללה: ליתיום-יון, 3,220 mAh
מידות:8.5 * 78.6 *153.25 מ"מ
משקל: 176 גרם
מחיר רשמי: 3,999 ש"ח
https://www.youtube.com/watch?v=Tv7C4e8thv0
עיצוב ואיכות בנייה – ברוכה הבאה מתכת!
סמסונג היא אולי יצרנית הסלולר הגדולה בכולם אבל אחד הביטויים שהכי מזוהים עם המכשירים שלה הוא "פלסטיק זול". במשך שנים היא ייצרה את כל המכשירים שלה עם חומרי פלסטיק למיניהם ונמנעה מלהשתמש בחומרים עם מראה והרגשה יוקרתיים יותר כמו מתכת וזכוכית (כמו המתחרות אפל ו-HTC למשל). בגלקסי אלפא שיצא לא מזמן בקוריאה ראינו פעם ראשונה שינוי במגמה הזו ואני שמח לדווח שהיא סוף סוף עלתה כיתה והגיעה אל מכשיר הנוט.
זוכרים את ציפוי הפלסטיק שנועד להראות כמו מתכת מזויפת בנוט 3? ואת "תפרי" העור המזויפים בגב המכשיר? אז שניהם לא כאן. מה שמקבלים הוא מכשיר שמסגרתו עשויה ממתכת איכותית ונעימה וגב מכשיר שאמנם עדיין נועד להראות כחיקוי עור, אך ללא עיטורים מטופשים. למעשה אפשר לומר שזה מכשיר הגלקסי הכי מפואר שיצא עד היום וזה לא במקרה עם מתחרים כמו האייפון 6+ של אפל והנקסוס 6 של גוגל, הנוט 4 כבר לא בודד בפסגת עולם הפאבלטים וכעת יש לעולם הזה תחרות ראויה בקטגוריית איכות הבנייה. אבל זה לא רק שיפור באיכות. כל אספקט בנוט 4 נועד כדי להבדיל את עצמו לקהל מאוד ספציפי, הקהל העסקי.
זה לא שסדרת הנוט בפני עצמה לא קרצה במיוחד לקהל העסקי בעבר. המחיר הגבוה, העט השימושי, המסך הגדול כמובן וריבוי חלונות במסך הן בהחלט שימושים שמשתמש עסקי יכול להפיק מהן הרבה תועלת, אולי יותר ממשתמש ביתי. אך הנוט 4 מרגיש עוד יותר מוכוון לקהל העסקי ע"י כך שהוא מעוצב באופן מאוד מאופק ועדין, עם המון קווים נקיים ובלי הרבה קשקושים. גם בחזית התכנה ניתן להרגיש באותן שינויים (עוד על כך בהמשך).
חדי העין שביניכם ישימו לב שמחבר ה-USB 3.0 שהתווסף לו בנוט 3 נעלם לו כלא היה. שמועות ברשת טוענות שסמסונג הגיעה למסקנה שקצת מאוד משתמשים באמת מפיקים תועלת מהתכונה הזו, שגם מבזבזת מקום חיצוני ופנימי במכשיר וגם לא הייתה חפה מבעיות (גרמה להפרעות בתקשורת בנוט 3). חבל, אבל לא סוף העולם. אני מניח שסמסונג עשתה כאן בחירה נכונה. בהמשך לקו הקבוע (והחיובי) של סמסונג, גם הנוט 4 מגיע עם סוללה נשלפת ומקום לכרטיס micro SD.
יש משהו שהציק לי בחזית העיצוב. כפתור הנעילה של המכשיר נמצא בערך ב-3/4 גובה המכשיר בצידו הימני, בדיוק בגובה הנכון כדי שיהיה ניתן לגשת אליו בעת אחיזה במכשיר. לעומת זאת, כפתורי הווליום בצד שמאל של המכשיר ממוקמים יותר גבוה מה שמקשה שימוש בהם. אין לי מושג מה גרם לחוסר הסימטריה הזו אבל זה מעצבן.
מסך – מיישרים קו עם הגימיק האחרון בשוק
אחח המסך. די מדהים לראות כמה התחרות קידמה את טכנולוגית המסכים במשך השנים המועטות שבהן קיימים סמארטפונים. אם באמת היה תחום שבו ההתקדמות הייתה הכי מורגשת זה המסך. וכמובן שהמסך הוא מאז ומתמיד היה גולת הכותרת של סדרה הנוט. אז אני לא ממש הולך להפתיע אף אחד כשאני אומר שזהו המסך הכי טוב שעיניי חזו בו במכשיר חכם. מדובר במסך Super AMOLED+ ברזולוציית qHD, קרי 2560 * 1440 בגודל של 5.7 אינץ'. הנתונים הללו מובילים לנתון צפיפות מדהים של 515 PPI, שהם קצת פחות מ-534 PPI שתקבלו במכשיר ה-G3 של LG, אך הרבה יותר מה-386 PPI שקיבלתם עם הנוט 3. כמו שציינתי בביקורת של ה-G3, הרזולוציה הזו, על מסך כזה קטן היא מיותרת לחלוטין, הרבה מעבר למה שתוכלו להבחין בעין בלתי מזויינת. אבל הצפיפות היא רק חלק קטן מהסיפור, כאשר הבהירות הפנטסטית, הצבעים המדויקים וזוויות הצפייה הנדיבות גורמות לכך שזהו המסך המושלם בעיניי וקשה לי לראות חובבי LCD מקטרים על מסכי AMOLED לאחר צפייה במסך זה.
אבל, בדיוק כמו ב-G3, נשאלת השאלה הגדולה. מי לעזאזל צריך כל כך הרבה פיקסלים? יש לרזולוציה גבוהה השפעה ישירה ומיידית על ביצועי המכשיר שכן המעבד והמעבד הגרפי צריכים לעבדו קשה יותר כדי למלא כל פיקסל ופיקסל במידע. האם באמת רזולוציית Full HD לא מספיקה לרוב האנשים? לפי דעתי התשובה היא ממש לא, אבל צריכים לכתוב איזה מספר על האריזה כדי למכור יותר יחידות ממתחרה X. זאת תמיד הייתה הבעיה עם אנדרואיד, המרדף הבלתי פוסק אחרי חומרה עם נתונים יבשים גבוהים יותר, גורמת לכך שיצרניות דוחפות לנו לעתים שדרוגים שלא רק אינם הכרחיים, אלא גם מיותרים ובזבזניים כמו זה.
אגב, מכשיר הנוט 4 הוא הראשון בעולם שמגיע עם חיפוי ה-Gorilla Glass 4, הדור האחרון של השם הכי נחשב במסכים עמידים לשברים ושריטות.
שמע – שומעים בסדר
איכות השמע בשיחה בנוט 4 הוא מצוין. ברשתות ומכשירים נתמכים תקבלו אף סאונד באיכות HD לאיכות שיחה טובה במיוחד. הרמקול החיצוני אף הוא משובח, וניתן לקיים עמו שיחות טלפון גם כאשר ישנם רעשי רקע (קלים). השמעת מוזיקה גם היא נשמעת בווליום חזק וטוב. מה שכן, הרמקול הוא יחיד ונמצא בגב המכשיר, מקום שלא אהוב עליי במיוחד (כאשר המכשיר ממוקם על גבו עצמת השמע של הרמקול יורדת מן הסתם). כמו כן, בפאבלט שכזה, שצפייה בסרטים תהווה ללא ספק אחוז לא מבוטל מהשימוש בו, היה נחמד אם היו ממוקמים שני רמקולים בשביל סאונד סטראופוני.
מצלמה – עדיין מעולה
המצלמה של הנוט 4, היא כצפוי, מהמצלמות הטובות שתמצאו בעולם הסמארטפונים. למה כצפוי? כי סמסונג מזמן חרטה על דגלה את נושא הצילום ואין שום סיבה שבעולם שמכשיר הדגל לשוק העסקי שלה המצב יהיה שונה. חיישן ה-16 מגה פיקסל מוציא תמונות באיכות טובה מאוד באור יום ובאיכות סבירה באור נמוך. בחזית הווידאו, ניתן לצלם באיכות 4K, או רזולוציה של 2160P ב-30 פריימים לשנייה או ב-1080P ב-60 פריימים לשנייה, כמקובל לשבב ה-Snapdragon 805. איכות הווידאו, בדומה לאיכות התמונה היא טובה מאוד באור יום וסבירה מינוס באור נמוך. מתי יגיע היום שמצלמות של מכשירים חכמים יוכלו לצלם באיכות גבוהה באור נמוך? מי יודע…
ממשק המצלמה הוא הרגיל של סמסונג והוא נוח ומינימליסטי למדי. מאחורי הקלעים ניתן למצוא אפשרויות רבות ומגוונות לשינוי פרמטרי הצילום, אך אני מאמין שלצלם היומיומי ההגדרה האוטומטית תתאים באופן מצויין. סך הכל סמסונג ממשיכה ברמה הגבוהה של המצלמות שהיא מספקת עם מכשיריה וטוב שכך.
ביצועים – עוד דור, עוד אוברקיל
הנוט 4 מגיע עם שבב ה-Snapdragon 805 כאמור, המכיל 4 ליבות Krait 450 המגיעות לתדר שעון מריבי של כ-2.7 ג'יגה הרץ לשנייה. העובדה הזו, יחד עם 3 ג'יגה הזכרון שהנוט 4 מגיע עמו, אומרת שתוכלו להריץ הרבה אפליקציות כבדות ומהר. מאוד מהר. למעשה החלק הכי איטי בנוט 4 הוא הממשק שלו. אבל לא מדובר בתחלואות טאצ'וויז שמהן הצלחנו להפטר כבר בעבר, אלא דווקא לאנימציות מעבר איטיות מדי לטעמי במיוחד כאשר אני משווה אותן למהירות אנימציות מעבר של אנדרואיד נקי. זה אולי נשמע קטנוני קמעה, אבל אנימציות מעבר, אותן אנימציות שאתם רואים כאשר אפליקציה עולה, נסגרת וכו', הן החלק הכי איטי בנוט 4. כי כאשר האפליקציות עולות הן עולות מהר מאוד וממשיכות לעבוד כך.
בואו ונסתכל על מבחני הביצועים:
3DMark Ice Storm Unlimited (בדיקות גרפיות) – התוצאה: 20,126
Kraken (בדיקות דפדפן בשימוש JavaScript) – התוצאה: 5,893.5
Sunspider בדיקות דפדפן בשימוש JavaScript) – התוצאה: 1,156.5
GFX Bench T-Rex HD Offscreen (בדיקות גרפיות בשימוש OpenGL) – התוצאה:.42.3 FPS
GFX Bench Manhattan HD Offscreen (בדיקות גרפיות בשימוש OpenGL) – התוצאה: 18.3 FPS
Geekbench Single core (בדיקות מעבד) – התוצאה: 1,102
Geekbench Multi core (בדיקות מעבד) – התוצאה: 3,246
בצורה מאוד צפויה, מבחני הביצועים מדגימים את העוצמה הרבה שמגיעה עם שבב ה-805 של Quallcom. כמו תמיד, מבחני הביצועים הם ייצוג יותר טוב של השוואה בין המכשירים השונים לבין שימוש בעולם האמיתי , וניתן לומר שהנוט 4 עומד בראש טבלת מבחני הביצועים בכל הקטגוריות שנבדקו.
חיי סוללה – היתרון של מכשירים ענקיים
אחד היתרונות הלא מבוטלים שיש למכשירים גדולים היא שיש להם מקום לסוללה גדולה והנוט 4 לא שונה באספקט הזה. הוא מגיע עם סוללת 3,220mAh אימתנית, פחות או יותר אותה סוללה שהגיע עמה בדור הקודם. רק שכעת הוא מגיע עם מסך בעל רזולוציה גבוהה בהרבה, מה שאומר שימוש יתר בסוללה לעומת הדור הקודם (לפחות על הנייר). בפועל ניתן לומר שמהנדסי סמסונג עשו עבודה טובה למדי, כי לא מורגש שינוי לרעה בחיי הסוללה מהדור הקודם. בשימוש רגיל נותרו לי כ-40% מהסוללה בסוף היום ובשימוש "כבד" הגעתי ל-15%, תוצאות מכובדות ביותר. אין ספק בכלל שסוללה זו תספק את צרכיהם של רוב המשתמשים. תוספיו לכך את העובדה שהיא ניתנת לשליפה ואת מצב החיסכון בסוללה המטורף של סמסונג (אשר מכבה את כל הקישוריות חוץ מדור שני סלולרי, מוריד את ביצועי המעבד למינימום ועובר לעבוד בשחור לבן בלבד) ותגיעו לחיי סוללה מרשימים ביותר במידת הצורך.
אגב, הנוט 4 מגיע גם עם תכונת טעינה מהירה, היכולה לטעון כ-90% מהסוללה בחצי שעה בלבד (עם המטען המצורף). אני למעשה שכחתי מהתכונה הזו כאשר קיבלתי את המכשיר לבדיקה ולהפתעתי הרבה, הוא אכן הצליח להיטען מ-0% מוחלטים (לא נדלק בכלל) למעל ל-80% בקצת יותר מ-20 דקות. תענוג אמיתי.
ממשק ותוכנה – מעודנת ובוגרת מתמיד
הנוט 4 מגיע עם גרסת טאצ'וויז פחות או יותר זהה לזו שתמצאו ב-S5 ועד כאן אין ממש הפתעה. אבל לעומת ה-S5, הרסה בנוט 4 מרגישה יותר מינימליסטית ומצומצמת, כאשר יותר ויותר אפשרויות והגדרות חבויות להם עמוק יותר בתוך תפריטים וישנן פחות אפליקציות "זבל" של סמסונג על המכשיר. הממשק מרגיש נקי יותר בשל כך וזה בהחלט מתחבר לקו של שיוך המכשיר לשוק העסקי יותר לעומת השוק הפרטי. עדיין נמצא כאן מכל טוב אפשרויות טאצ'וויז לדורותיהם כמו מחוות חכמות, זיהוי תנועת עיניים וחלונות מרובים על אותו מסך, תכונה שהציגה את עצמה לראשונה בסדרת הנוט. סמסונג אף הוסיפה אפשרות חדשה בדמות חלונות מרחפים על פי דרישה. כאשר אתם מפעילים אפליקציה שתומכת בתכונה זו (אפליקציות מערכת בלבד בשלב זה) ניתן לגלול את האצבע אחת הפינות העליונות של המסך אל חלקו הפנימי ובעצם למזער את החלון הפעיל אל חלון מרחף. האמת? זהו אחד השימושים האינטואיטיביים והנוחים ביותר שנתקלתי בהם עד כה במכשירים חכמים. זה כל כך פשוט ונוח ועושה שימוש כל כך יעיל במסך הגדול של הנוט שהיה לי קשה מאוד להתרגל לחיות בלי זה בסוף הביקורת. פשוט מעולה.
https://www.youtube.com/watch?v=Ve_a4zJv9II
סמסונג אף צירפה את חיישן טביעות אצבע ומד דפיקות הלב שהתווספו לראשונה ב-S5, יחד עם תכונות האבטחה והבריאות הנלוות אליהם. באמת שאין מה להרחיב בנושא, זה לא היה מרשים ב-S5 וזה עדיין לא מרשים כאן. מה שהיה לי חסר, או יותר נכון מוזר, הוא היעדרותו של ממשק ה-USB 3.0 שהופיע לראשונה (ולאחרונה) במכשיר הנוט 3 לפני כשנה. השמועה ברשת טוענת ששימוש נמוך מצד הצרכנים יחד עם בעיות תכנתיות ושימוש רב במקום פיזי במכשיר גרמו לה לבחור לא להשתמש יותר בכך. האמת? חבל, אבל לא נורא. כנראה שמהנדסי סמסונג עשו את שיעורי הבית שלהם כי זה באמת לא ממש חסר.
מה עוד? העט כמובן
זה לא היה מכשיר נוט אם הוא לא היה מגיע עם ה-S-PEN המפורסם של סמסונג. אותו סטיילוס שהחל את חייו כשריד של הדור הקודם של המכשירים הלא כל כך חכמים הלך והתפתח במשך הזמן למשהו מוצלח הרבה יותר, אבל עדיין נישתי למדי לטעמי. זה לא שסמסונג לא משפרת בעקביות את השימושיות של העט הזו, כי היא כן, אלא פשוט זה קשה לי מדי להתרגל להשתמש באביזר הזה על בסיס קבוע. אני מכיר אנשים שמשתמשים בסדרת הנוט באופן קבוע ומשתמשים בעט הזו כאיבר נוסף, אבל אני באופן אישי מעולם לא הצלחתי להתגבר על ההרגשה שמדובר בסוג של גימיק.
לא הרבה השתנה מהדור הקודם בחזית הממש בעט, אולי כי סמסונג כבר שיפרו את העניין לרמה הגבוהה ביותר שהם הצליחו לחשוב עליה. בעת שליפת העט ממקומה, יופיע על המסך תפריט מרחף עם מספר פעולות שניתן לבצע.
ניתן לכתוב פתק (ולהשתמש במידע שלו באפליקציות כמו שמירת איש קשר, ניווט לכתובת וכו'). מצב בחירה חכמה מאפשר לבחור טקסט או אלמנטים וויזאולים במסך באמצעות לחיצה רצופה על לחצן העט. האמת ששימוש בעט בשביל לבחור אלמנטים היא תכונה חדשה ומאוד מעניינת שמאפשרת להשתמש בעט בתור מצביע של עכבר למעשה. תחשבו על לבחור מספר תמונות לשיתוף או קבצים למחיקה במכה, בלי להקיש עליהם אחד אחד.
ניתן לקחת צילום מסך חלקי או מלא ולהשתמש בו בתור אובייקט לשיתוף וניתן כמובן לכתוב על תצלומי המסך הללו.
אין ספק שמי שיתעקש יימצא שימוש יעיל מאוד לעט המעולה של סמסונג, אבל זה עדיין תכונה שצריך להתרגל אליה בכוח בעיניי ולא מרגישה הכי טבעית שיש.
סיכום – מכשיר גדול עם מחיר גדול
כאשר מסתכלים על הנוט צריך לבחור מאיזו פרספקטיבה עושים זאת. אפשר לומר שזה עוד מכשיר עם מסך גדול ואז ניתן לומר שהמחיר האסטרונומי של 3,999 ש"ח אצל היבואן, או 3,500 בערך בשוק הפתוח לא שווים את זה. אפשר להסתכל עליו גם בתור הפאבלט הוותיק ביותר, עם סט תכונות יוצא מגדר הרגיל וותק ובשלות שלא תמצאו אצל אף יצרנית אחרת. האמת כנראה היא איפה שהוא באמצע. באמת שאין הרבה דברים לא טובים בנוט 4. רואים שהוא תוצר של שנים של עבודה, מחקר ופיתוח וניסיון צרכני רב וזה משהו שלא כל יצרנית יכולה לומר. אבל המחיר הבאמת גבוה שלו, יחד עם הכוונה מצד סמסונג, מיעדים אותו בעיקר לשוק העסקי בעיניי. אם שימוש ב-S-PEN הוא לא תכונה שבוערת בעצמותיכם הייתי מסתכל לאופציות קצת יותר זולות כמו ה-LG G3 המעולה.
הטוב
- איכות בנייה מעולה
- מסך גדול ואיכותי
- חי סוללה מעולים
- ממשק טוב מאי פעם
- סוללה נשלפת וכרטיס micro SD
הרע
- מחיר גבוה מאוד
- לא מחדש יותר מדי ומרגיש כמו עוד מכשיר סמסונג
אין ולו הבדל אחד משמעותי בין הדור הזה לשני הדורות שקדמו לו. יותר פיקסלים או מגהרצים לא משנים שום דבר אם חווית המשתמש בפועל כמעט זהה.
אפשר להגיד את זה על כל דור חדש שיוצא, אצל כל יצרנית.
"תדר שעון מריבי של כ-2.7 ג'יגה הרץ לשנייה" ??? מה זה בידיוק ?
יש סיבובים לדקה, נו, נגיד לשניה, אבל תדר לשניה ?
מה בדיוק אתה עושה עם הטלפון שלך שאתה סוגר יום עם 15%? אני בעליו המרוצים אבל כבר שוקל להחליף למשהו קטן יותר של נוט 2 קשיש. אחרי שנתיים וחצי וטעינה פחות או יותר כל לילה על אותה בטריה מסכנה, אני עדיין מחבר אותו למטען כשנשארים לי בערך 70% (שולף מהמטען ב8:30 בבוקר ומחבר בסביבות 12 בלילה). ביום כבד אנחנו מדברים על 50%. אני מניח שאפשר להגדיר אותי כמשתמש ממוצע- כמה טלפונים, קצת אינטרנט ומיילים, פייסבוק פה ושם, הודעות למיניהן וכשצריך ווייז (יום כבד, כבר אמרתי?).
Ido.G, זה לא נכון. אי אפשר להגיד את זה על כל דור חדש שיוצא. העט והמסך הגדול בנוט הראשון היוו שינוי גדול ומשמעותי ממה שהיה קודם. חיישן מצלמה עצום (באופן יחסי) בנוקיה 808 נתן שינוי משמעותי מאוד באיכות התמונה, גם אם מדובר במכשיר שלא הצליח מסחרית. גם Siri באייפון 4S ופתיחת מכשיר עם טביעת אצבע באייפון 5 היו שינויים משמעותיים (אני משתמש באייפון 6 מהעבודה ובנוט 2 פרטי ופתיחת המכשיר עם טביעת האצבע היא היתרון האמיתי היחידי שאני רואה באייפון על המכשיר הישן שלי). בהשוואה לכל המכשירים האלה הנוט 4 הוא לא יותר מאיטרציה קטנה על אותו רעיון, בוודאי שאין שום ספק שהוא לא מביא "מהפכה" (ראה הכותרת של הביקורת).
^ כל מה שציינת זה סך הכל בדיוק מה שאמרת, הגדילו פה וקצת גם שם… מסך גדול יותר, מצלמה עם יותר MP. מה ההבדל בין זה לבין, תדר גבוהה יותר?
ל 2
תגיד מה שתגיד
היה לי אייפון 4 ואייפון 5 ואייפון 6 כרגע
ויש תמיד יש לי הבדל עצום בחווית שימוש
אין על החוויה של אייפון לדעתי
תדר יותר גבוה (אני מניח שאתה מתכוון למעבד יותר מהיר) לא משפיע בד"כ על חווית השימוש כי לרוב המשתמשים וברוב האפליקציות המעבד הוא לא צוואר בקבוק, לפחות כשמשווים מכשירים מהשוק הגבוה בדורות עוקבים. את ההבדלים האלה רואים בעיקר בבנצ'נארקים, לא בשימוש בפועל. מה שכן, יש לזה ערך שיווקי גדול. זה נותן לאנשים שלא רוצים להכנס לפרטים משהו מספרי (זניח בחשיבותו) שייאפשר להם להבדיל בין מכשיר טוב למכשיר פחות טוב. בפועל ההבדלים האחרים חשובים פי כמה. באותה מידה, אם אתה קונה מכונית לפי כמות כוחות הסוס שהמנוע שלה מספק אז אתה מפספס את ההבדלים האמיתיים שנמצאים בהרבה מאוד פרטים אחרים, כשחלקם הגדול בכלל לא מדיד.
כאחד ששידרג לאחרונה מנוט 1 לנוט 4 אני יכול לאשר של"תדר העבודה" יש השפעה מכרעת על חווית המשתמש בעיקר מי שמשתמש במולטי טאסקינג- שימוש שתי חלונות לשתי אפליקציות במקביל, שזה גולת הכותרת והיתרון הגדול לעומת מכשירים אחרים!
באשר לעט – למי שכן משתמש בה (למשל לציור) יש הבדל של שמיים וארץ בין העט בגרסא 3 לגרסא 4, היא אמורה להיות רגישה פי שתיים, סטייל וואקום.
נראה לי שאופציית המולטיטסקינג עם שני חלונות במקביל בקלות, רק זה בלבד לגמרי משנה את חווית השימוש. בדיוק כמו שני מסכים במחשב.
להגיד שהוא לא מחדש זה פשוט לא נכון.