ל-Cotton Candy של FXI יש תחרות מצד MK802 הסיני, שדוחס מעבד ARM במהירות 1.5GHz, אנדרואיד Ice Cream Sandwich ותג מחיר אטרקטיבי לתוך מכשיר בגודל כונן USB
מיקרו מחשבים מבוססי מעבד ARM אותם ניתן לשים בכיס ולקחת איתכם לכל מקום הם רעיון מדליק למדי, ואם מיקרו מחשבים שהם גם זולים נשמע לכם כמו קונספט מנצח – יכול מאוד להיות שה-MK802 הוא בדיוק בשבילכם.
בדומה ל-Cotton Candy המרשים אותו הכרנו לכם עוד בשנה שעברה, ה-MK802 הוא מכשיר שלא גדול בהרבה מכונן USB ממוצע בו תמצאו מערכת ARM מלאה – שבב Allwinner A10 שכולל ליבת Cortex A8 במהירות 1.5GHz (וכנראה שגם ליבה גרפית מסוג Mali-400MP1), זכרון RAM בנפח 512MB, נפח אחסון מובנה של 4GB ואפילו מערכת אנדרואיד בגירסה 4.0, שעדיין לא זמינה להרבה מכשירים "מפוארים" הרבה יותר.
חיבור mini-HDMI (עם תמיכה בתצוגת 1080p) בצידו האחד, חיבור USB 2.0 בצידו השני, חיבור microUSB נוסף, חריץ הרחבה לכרטיסי microSD וקישוריות Wi-Fi משלימים את החבילה והופכים את ה-MK802 למחשב צנוע אותו תוכלו לחבר לכל טלוויזיה או מסך מחשב שתפגשו – לחבר אליו עכבר ומקלדת, לצפות בסרטים, לגלוש ברשת, להריץ את הפצת הלינוקס המועדפת עליכם או סתם לשחק ‘Draw Something’ על מסך גדול.
שיטה לא רעה להפוך טלוויזיה סטנדרטית ל"חכמה" |
בדומה למגוון טאבלטים שמבוססים על אותו שבב Allwinner A10, היתרון המרכזי של ה-MK802 הוא המחיר – ברחבי הרשת תוכלו למצוא אותו נמכר במחירים של 74 ו-76 דולר, כולל משלוח (ותחת שם ומיתוג שונים). זה אולי עדיין לא זול כמו ה-Raspberry Pi, אך זו כנראה אופציה לא רעה בכלל עבור מי שמרגיש כי 200 הדולרים שצפוי לעלות ה-Cotton Candy הם קצת יותר מדי בשבילו.
רעיון נהדר או בזבוז כסף טוטאלי? אתם מוזמנים לספר לנו מה דעתכם.
אני רוצה כזה..איפה קונים..?
למה לא לחבר את הסמארטפון לטלויזיה?
ל1
תלחץ על ה74 ו76 דולר בכתבה, זה יכניס אותך לאתרים שאפשר לקנות בהם
מי הזמין?
קראתי שיש לו wifi b/g
חבל, יהי קשה להקרין סרטים מבלי להתקע.
ל3
נראה לי שהוא התכוון לזה שבשני הלינקים רשום שנגמר המלאי.
מקווה שיחדשו בקרוב לפני שיגמר ההייפ ולא יהיה שווה לקנות.
גאדג'ט מעולה
אני אהבתי ומקווה לקנות אחד כדי לצפות דרכו סרטים על הטלוויזיה. חוסך לי ככה גם הרבה כסף בלקנות סטרימר מעצבן 🙂
מה שהפיל הכל זה ה- wifi b/g
אי אפשר יהיה הקרין סרטים דרך הרשת שנמצאת בחדר רחוק יותר מהסלון.
mk802
בוא אני יסביר לך למה לחבר סמרטפון לטלויזיה.
א. המחיר של הדבר הזה הרבה יותר זול ממחש רגיל.
ב. להזכירך במערכת הפעלה אנדרואיד יש מלא אפליקציות מה שמאפשר לך להריץ כמעט כל דבר.
ג. ש אליקציות לשידורי VOD בחינם מה שמאפשר לך לראות את כל הVOD שאתה רוצה מבלי להיות מנוי לאף חברת כבלים .
ד. ניתן להריץ כל פורמט וידאו אפשרי.
ה. תומך בשידורי HD 1080 .
מה שאומר אם יש לך התלבטות אם לקנות סטררימר הוא עונה על הכל ויותר טוב מסטרימר בנוסף מבחינת מחיר הוא עדיך בהרבה ממחשב.
בנוסף גוגל עוד מעד מתחילה בשידורי טלויזיה באצמעות האינטרנט מה שעונה על המוצר GOOGLE TV .
יש לו כניסת חשמל
יש לו כניסת חשמל של 5 וולט שנראית כמו USB אני אישית תקעתי לו את המטען של הקלאסי 2 וזה עובד